User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
59 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2013 GP dusunuyorum,yardım lutfen?

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2013 GP dusunuyorum,yardım lutfen?

Arkadaslar,GP ye fena takılmıs durumdayım,Hazıran ve kasım karsılastırmalı testlerını yuttum resmen.
    Aklıma takılan bır kac sey var,bana bılgı verırsenız sevınırım;
    -Aracda dıff kılıtı var mı?Kımı test edenler var dıyor,kımı yok yazmıs dergılerde.Dogrusu nedır?
    -Uzerınde Coıl ın hangı model oldugunu bılıyormusunuz?
    -6 pıston frenler kımın uretımı?
    -Kumho dan pek memnun degıller pıstte,bu olcude semı slıck ne kullanıyorsunuz?
    -Motor sureklı gazlamada ısınma problemı yasıyormus ancak Kasım testlerınde boyle bır not goremedım.218HP lık aracları olanlar yorum yapabılır mı? GP nın sogutma sıstemı JCW ıle aynı mı?
    Ayrıca bıldıgınız onelı detaylar varsa paylasırsanız sevınırım.
    Tesekkurler...

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bildiklerimi yazayım frenler brembo marka

Üzerinde ki coilover blistein marka ama modeli ne olarak geçiyo bilmiyorum çünkü araca özel üretilmiş gibi duruyor

Kilitli dif var diye biliyorum ben yeni gpde ama eminde değilim benim eksi model gpde vardı ben osgiken ile değiştirdim

Soğutma sistemide jcw ile aynıdır 2000 adet üretilicek araba için yeni soğutma sistemi yapmamışlardır ama ben r56 larda aşırı bi ısınma sorunu olduğunu duymadım hiç en çok duyduğum yağ eksiltiyolar biraz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildiğim de LSD mekanik olarak yok . elektrik kontrollü bi sistem var. Frenlerde yine Brembo olması lazım

Edit :

"Unlike with the last GP, there's no mechanical limited-slip diff this time so it does scrabble out of corners. That also sends the stability control light flashing, but to cure that there's the 'GP racing mode' which cuts out all help bar an electronic version of LSD that brakes the inner wheel to cure understeer."
    Form > Function

LVIII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coiller billstein
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkur ederım. Uzeındekı fren kıtı buymus;JCW GP2 Front 6 Piston Brake Kit - R56 | GP2BRAKEKIT at www.minigenuineparts.co.uk
    Coil KW degılmıydı?Bilstein ıse cok sevındım. Ayar anahtarları uzerınde gelıyor,acaba sertlık ayarı var mı?Kesın 2cm ındırmek gerek.
    Kılıt Hazıran Evo testınde var ama Kasım Autocar testınde,kılıt bu araca gerek yazmıslar? Kafam karıstı ıyıce...
    Sogutma ıcın,Pıst kullanımında 3-4 turdan sonra performans dusuklugu yasatıyor ve sogutmaya ıhtıyacı var dıye 2 farklı pılot yazmıs ancak Rıng dekı boyle bır not vermemıs?
    Yag eksıltme Gtı lardakı olmadıgı surece sorun yok
    2010 ustu JCW kullananlar,ozellıkle hangı modları tavsıye edıyorlar?
    Buaralar hot hatch lere takmıs durumdayım...

LVIII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok billsetin olduğundan eminim bizzat arabayı alçalttık çünkü , bizde var eğer incelemek isterseniz maslakta araba bakabilirsiniz
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coiloverlardaki yaylarda h&r

HCN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tesekkur ederım. Uzeındekı fren kıtı buymus;JCW GP2 Front 6 Piston Brake Kit - R56 | GP2BRAKEKIT at www.minigenuineparts.co.uk
    Coil KW degılmıydı?Bilstein ıse cok sevındım. Ayar anahtarları uzerınde gelıyor,acaba sertlık ayarı var mı?Kesın 2cm ındırmek gerek.
    Kılıt Hazıran Evo testınde var ama Kasım Autocar testınde,kılıt bu araca gerek yazmıslar? Kafam karıstı ıyıce...
    Sogutma ıcın,Pıst kullanımında 3-4 turdan sonra performans dusuklugu yasatıyor ve sogutmaya ıhtıyacı var dıye 2 farklı pılot yazmıs ancak Rıng dekı boyle bır not vermemıs?
    Yag eksıltme Gtı lardakı olmadıgı surece sorun yok
    2010 ustu JCW kullananlar,ozellıkle hangı modları tavsıye edıyorlar?
    Buaralar hot hatch lere takmıs durumdayım...

Araçta mekanik lsd yok, elektronik lsd var mekaniği taklit ediyor, vw'lerdeki xds tarzı. Evo testinde mevcut sistemden bahsetmiştir, Autocar mekanik lsd olsa tadından yenmez demek istemiştir

Bu arada GP JCW ile aynı motoru kullanıyor hiçbir fark yok, aradaki 7 hp ECU ayarıyla yapıldı. soğutma sistemi aynıdır.
    Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere

ReFiK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle bir şey de var bilginize
    The New Mini Cooper F56
    BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkur ederim bilgiler icin. Bilstein olmasi harika.
    Maslakda nerede? Nasil gorebilirim.
    Araclar kamberli geliyor,daha fazla ayar yapabiliyormuyuz yokda sabit aks mi?
    Bu elk diff kilidi,esp tamamen kapatilinca devre disimi kaliyor? Birde gp mod varmis, ne gibi farklar var? Diff kilidi esp gibi calisiyorsa kotu malesef,umarim farkli calisiyordur.
    Jcw ci arkadaslar ne modlar tavsiye eder?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mını kalamıs otoda Fatih diye bir arkadaşım var ,minici bir çok arkadaşta kendisini tanır mini konusunda biraz proftur kendileri zamanınız olursa showrooma uğrayıp bilgi alabilirsiniz elinden geldiği kadar yardım eder size hatta su anda showroomda gp ve jcw var hepsinin detayını döker size en ince ayrıntısına kadar ,gp ye gelecek olursak bir kac defa binme ve sürme sansım oldu alınıcak en güzel minidir ,yardımcı olduysak ne mutlu bize.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Clio gidicimi

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektronik kikit var. Coiller billstein, alt muhafaza var carbon, arka diffuser ile birlikte. Arac altinin 3/4 u kapali.
    Isinma sorunu yok, yag eksiltme sorunu LCIlarda yok.
    frenler brembo, 6 piston. Cikginca duruyor diye bikiyorum hem jcw hem gp kullananlardan aldigim duyumlara gore

Kumho da bir sikinti var mi bilmiyorum, ancak sorarim. Ilk yorumlar fena deildi ancak pist tecrubem olmadigindan yorumlamam yanlis olur.
    MINI tarihinde ki en basariki 2. Arac bana gore..
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MTK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mını kalamıs otoda Fatih diye bir arkadaşım var ,minici bir çok arkadaşta kendisini tanır mini konusunda biraz proftur kendileri zamanınız olursa showrooma uğrayıp bilgi alabilirsiniz elinden geldiği kadar yardım eder size hatta su anda showroomda gp ve jcw var hepsinin detayını döker size en ince ayrıntısına kadar ,gp ye gelecek olursak bir kac defa binme ve sürme sansım oldu alınıcak en güzel minidir ,yardımcı olduysak ne mutlu bize.
    Bana telını yazarmısınız?

Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Clio gidicimi
    Satmak ıstemıyorum,cok ozel bır parca ancak mını gelınce ılgım ona kayıcak,sanırım satıcagım...

Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elektronik kikit var. Coiller billstein, alt muhafaza var carbon, arka diffuser ile birlikte. Arac altinin 3/4 u kapali.
    Isinma sorunu yok, yag eksiltme sorunu LCIlarda yok.
    frenler brembo, 6 piston. Cikginca duruyor diye bikiyorum hem jcw hem gp kullananlardan aldigim duyumlara gore

Kumho da bir sikinti var mi bilmiyorum, ancak sorarim. Ilk yorumlar fena deildi ancak pist tecrubem olmadigindan yorumlamam yanlis olur.
    MINI tarihinde ki en basariki 2. Arac bana gore..
    1. si hangısı ozaman?
    Elk kılıt esp ıle bırlıkte calısıyor demek.Yanı esp yı ıptal edemıyecekmıyız?

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 kademe esp var biri gp modu olarak geçiyor komple iptal edince araçta bi abs kalıyodur tahminimce

DoDo_hamann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle sahip olmak istediğim, zamanı geldiğinde alıp bineceğim bir araç hayırlısı ile
    Clio'yada kıyma derim abi, hayırlısı olsun.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sport mode-GP mod bırde ıptal var sanırım?
    Clıo ya kıyamıyorum cunku baska esı yok bu kondısyonda ama Clıo gelınce ılgısız kalıcak. Oyuzden baska garaja gıtmesı daha ıyı olucak

HCN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sport mode-GP mod bırde ıptal var sanırım?
    Clıo ya kıyamıyorum cunku baska esı yok bu kondısyonda ama Clıo gelınce ılgısız kalıcak. Oyuzden baska garaja gıtmesı daha ıyı olucak
    Evet sport - GP - off var, diff konusunda da jcw'de e-diff çekiş kontrolünü kapatınca devreye giriyor, GP'nin sistemi de ona benzer olmalı. e-diff'e çekiş kontrolünün daha gelişmiş bir versiyonu denilebilir çünkü aynı sistemin farklı programlanmış hali

Edit: en büyük dezavantajı frenler daha erken performans kaybına uğruyor çünkü mekanik diff direk gücü kesip diğer lastiğe aktarır, e-diff gücü bi lastikten diğerine yollamaz, çekiş kaybındaki lastiğe fren yapar bu da frenlere normalden fazla yük bindiriyor.
    Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastiklerden memnun değiller demişsiniz gp de bu lastik için farkli 4 markada test yapildi kumho seçildi aslında kötü lastik değil üzerindekiler ama belkide fiyat /performans olaraktir.
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)