User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Güneş gözlüğü iadesi hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Güneş gözlüğü iadesi hakkında

İyi akşamlar abilerim ve kardeşlerim;
    2 hafta önce güneş gözlüğümü kaybetmiştim, güneşte araba veya motosiklet kullanamadığım için hemen gözlük arayışılarıma başladım.

Oakley'in GasCan matte black modelini gözlükçümde çok pahalı olması sebebiyle hem oakleyin kendi sitesinde satıcı olarak gözükmesinin verdiği güvenle, hemde fiyatının nerdeyse yarı yarıya daha ucuz olması sebebiyle daha çok kayak ve snowboard malzemeleri satan bir siteden satın aldım...

Kargo bugün gelmiş ve annem bakmadan teslim almış, bu akşam okuldan gelince kargo kutusunu bozmadan sadece bant yerlerinden keserek açtım.

Sitede yazan sözde 2 kere kontrol edilip herhangi bir sıkıntısız gönderilecek olan malın sağ ön camında 2 tane eşşek kadar çizik var, hadi onuda geçtim sapları sıkılıktan çok uzakta ve camların üstündeki çerçevesi gacır gucur ses çıkartıp oynuyor...

Gözlüğün gelen kutusu resmen 2 yıldır orada beklemiş gibi üzerindeki yazılar falan silinmiş kutunun kapağını kapatan dilde hafif yırtılmış ne hikmetse.

Hadi bunlarıda geçtim fabrikada resmi satıcı gözüken bir firma satılan malın yanında nasıl sanayi ve ticaret bakanlığının seri numarasının olduğu ürünün markasının modelinin yazdığı garanti belgesi ve faturası gönderilmez onuda anlamış değilim...

Sözleşmeyi okuduğumda.gözlüklerinin iade alınmayacağını belirtmişler ama ürünün ekranında iade koşullarını sağlarsa 7 gün içerisinde iade edilebileceği yazıyor nasıl bu iş anlamadım

şirketin müşteri hizmetlerini aradığımda zaten telefon açılmıyor aynı firmanın kızıltopraktaki mağazasını aradığımda bir numara verdi ama konuşurkende güneş gözlüğünü iade almadıklarını söyledi.

Açıkçası bana söylenenden sonra yarın müşteri hizmetleri ile görüşmemden de iyi bir sonuç alamayacağımı düşünmeye başladım.

sizce ne yapmalıyım direkt tüketici heyetine mi başvurayım yoksa zorlada olsa malı onlara gönderip iade etmeye mi çalışmalıyım ne olur bir akıl verin lütfen

not kusura bakmayın sanırım biraz uzun oldu
    Alıntı fastuncle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ONLY MODS CAN JUDGE ME

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesafeli satışta ne olursa olsun iade hakkınız var kanunen

ki zaten gelen ürün kusurlu gelmiş garanti belgesi ve faturada zorunlu ayrıca

haklarında şikayetçi olucağını belirt fatura ve garanti belgesi konusunda

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesafeli satışta ne olursa olsun iade hakkınız var kanunen

ki zaten gelen ürün kusurlu gelmiş garanti belgesi ve faturada zorunlu ayrıca

haklarında şikayetçi olucağını belirt fatura ve garanti belgesi konusunda
    işte kıllık yapmasalar keşke ama satış sözleşmesinde şöye bir madde var

MADDE 6- CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler için cayma hakkı kullanılamaz. Aşağıdaki ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının açılmamış, bozulmamış ve ürünün kullanılmamış olması şartına bağlıdır.
    - Hür türlü kozmetik ürünleri
    - Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek ürünler ( ürünün arızalı veya ayıplı çıkması halleri dışında, açıldıktan sonra sağlık açısından tehlike arzedebilen ürünler örn : kullanım esnasında vücut ile birebir temas gerektiren ürünler (kulak içi veya kulak üstü kulaklık vs. ), tek kullanımlık ürünler, hızlı bozulan veya son kullanım tarihi geçen ürünler ve iadesi mümkün değildir.

Güneş gözlükleri, Goggle'lar ve hassas tüm metaryale sahip ürünler için;

Ürünler 2 aşamalı kontrolden ( faturalandırma ve kargolama ) geçerek sorunsuz, defosuz olarak gönderilir.

şu maddeye göre kafam karıştıda karıştı

ONLY MODS CAN JUDGE ME

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı urukain Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ürünün arızalı veya ayıplı çıkması halleri dışında
    demiş işte. ürün ayıplı sonuçta
    Form > Function

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iade edilmez diye birşey yok. firmaya mail at. mail in çıktısını al kenara koy. 15 gün sonra o çıktı ile hakem heyetine git. olay orda kopacak zaten. veya direk hakem heyetine gidersen onlar yönlendirir.

yalnız heyetin söyleyeceği senin yazılı olarak firmaya irtibata geçmen gerekir. ve 15 gün içinde sana cevap vermeleri lazım. detaylarını heyttekiler anlatır. telefonla da arayabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilkercom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iade edilmez diye birşey yok. firmaya mail at. mail in çıktısını al kenara koy. 15 gün sonra o çıktı ile hakem heyetine git. olay orda kopacak zaten. veya direk hakem heyetine gidersen onlar yönlendirir.

yalnız heyetin söyleyeceği senin yazılı olarak firmaya irtibata geçmen gerekir. ve 15 gün içinde sana cevap vermeleri lazım. detaylarını heyttekiler anlatır. telefonla da arayabilirsin.
    çok teşekkür ederim

ONLY MODS CAN JUDGE ME

EEE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Noterden ihtar cekmezsen sureyi kacirirsin ve iade hakkini kaybedersin
    Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
    Uyanmak Gerek Uykulardan Artık