User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
89 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kredili yada kredi kartı ile alacağınız ne varsa acele edin.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kredili yada kredi kartı ile alacağınız ne varsa acele edin.

BDDK`nın kararı bu sektörleri çarptı | Ekonomi Haberleri | Bigpara.com

Sağolsun BDDK çok ani bir karar ile. Artık taşıt kredilerini maksimum 48 aya, ihtiyaç kredilerini 36 aya bağlıyor.

Elektronik eşya alımında kredi kartına 6 taksitten fazla yaptıramıyacaksınız. Mobilya grubunda ise bu maks 12 ay olacak.

Alayımıza geçmiş olsun.

Alacağınız ne varsa bir an önce fırsatla alın.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence çok doğru bir karar bu kredi kartı işi iyice çığrığından çıktı çünkü. Sokakta promosyon verir gibi herkese dağıtıyorlar.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu almanyada mediamarktta peşin fiyatına 36 ay taksik imkanı gördüğüm ürünler bile oldu. borçlanmayı engelleyeceğiz diye neler yapıyorlar. Yanlış gidiyorlar. Bilinçlenmek lazım, öğrenci olarak 3 senedir kullanıyorum. Düzgün kullandıktan sonra müthiş alım gücü ve kolaylığı sağlıyor. Önce peynir ekmek gibi kart dağıtanları düzenlesinler. Maaşı bin tl olan adamın 3bin tl kart borcu var mesela. Eğer bu kadar halkın borçlanmasını düşünüyorlarsa, vergi yükünü de hafifletsinler. Sen 30 bin liralık aracı vatandaşının 65bin liraya ve üstüne almasına neden ol, sonra bankaların yaptığı taksit oranını dşürünce vatandaşını düşünmüş ol. Oldu hayırlı işler.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben iyi yaptıklarını düşünüyorum günden güne insanların bankaya olan boru artıyor kazanmadığımızı harcıyoruz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu almanyada mediamarktta peşin fiyatına 36 ay taksik imkanı gördüğüm ürünler bile oldu. borçlanmayı engelleyeceğiz diye neler yapıyorlar. Yanlış gidiyorlar. Bilinçlenmek lazım, öğrenci olarak 3 senedir kullanıyorum. Düzgün kullandıktan sonra müthiş alım gücü ve kolaylığı sağlıyor. Önce peynir ekmek gibi kart dağıtanları düzenlesinler. Maaşı bin tl olan adamın 3bin tl kart borcu var mesela. Eğer bu kadar halkın borçlanmasını düşünüyorlarsa, vergi yükünü de hafifletsinler. Sen 30 bin liralık aracı vatandaşının 65bin liraya ve üstüne almasına neden ol, sonra bankaların yaptığı taksit oranını dşürünce vatandaşını düşünmüş ol. Oldu hayırlı işler.
    Doğru söylüyorsun ama öyle 36 48 taksitler havada uçuşunca insan ihtiyacı olsun olmasın herşeyi almaya kalkışıyor. Kaldı ki Türkiye de insanlar tüketim konusunda aşırı derece de bilinçsiz. Ben dahil beğendiğim bir şey olduğunda 24 ay 18 ay taksiti görünce bi içim gıcıklanıyor bazende alıyorum hatta ihtiyacım olmadığı halde o ürünü. Millet kredi kartıyla diğer kartının borcunu kapatıyor nereye kadar gider bu böyle ?

Edit ayrıca limitlere de el atacaklar sanırım gelir düzeyine göre limitler düzenlenecekmiş.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bence çok doğru bir karar geç bile kalınmışdı.. bu kredi borçları yüzünden ne yuvalar ocaklar yandı insanlar boşandı intahar etti..
    12 ayı 24ay ı anlarım hadi 48 ayada okde 60 ay ve üstü nedir.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğru söylüyorsun ama öyle 36 48 taksitler havada uçuşunca insan ihtiyacı olsun olmasın herşeyi almaya kalkışıyor. Kaldı ki Türkiye de insanlar tüketim konusunda aşırı derece de bilinçsiz. Ben dahil beğendiğim bir şey olduğunda 24 ay 18 ay taksiti görünce bi içim gıcıklanıyor bazende alıyorum hatta ihtiyacım olmadığı halde o ürünü. Millet kredi kartıyla diğer kartının borcunu kapatıyor nereye kadar gider bu böyle ?

Edit ayrıca limitlere de el atacaklar sanırım gelir düzeyine göre limitler düzenlenecekmiş.
    Aynen abi aynı açıdan bakmışız olaya. Fakat bu ülkede savuranın yanında gerçekten nakit olarak bi ürünün bedelini karşılayamadığı için kart kullananlar da var. O sebeple kısıtlamalarla olmaz ki bunun engeli ya da kontrolü. Öğrenci olarak ben indirimli bilet alıyorum mesela okuduğum okula gitmek için. Onun dışında pek kullanmıyorum, bana sadece bu senede birçok kez ücetsiz bilet kazandırmış oluyor mesela.

Bu düzenlemeler gelince kimler kazanacak biliyor musunuz? Sırf insanlar kredi kartı kullanmıyor diye, senetle satış yapıp bin tl lik s4 miniye 2bin lira fiyat çeken senetle üstüne tefeci şekli farkını koyup sittin sene vadeyle ürün satan avmler.

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Kartlara kısıtlama getirebilirler ama burada bankalar da boş değil. Her kategoride kampanyaları var. İşyerlerinin yaptıkları takside istinaden +taksitler(kampanya adı altında) veriliyor

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Taksit süresi uzun oldumu, ufak ufak öderim mantığıyla çok fazla alışverişler yapılıyor sonra şemsiye modeli. Bende yaptım zamanında, artık maksimum 6 ay taksitle alıyorum birşey alırsam. Bence doğru bir karar ama öncesinde 1.000TL maaşı olan adama 3.000TL limit ile kart veren bankaları denetlesinler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önemli olan taksık sayısı değil.... önemli olan 800 tl maasla calısan adama 5000 tl kart vermemek... düzeltilmesi gereken en önemli şey.... konut alımındakı taksıt sayısını düşürmek bence cok mantıksız... kıra oder gıbı ınsanlar ew sahıbı oluyordu acaba sımdı nasıl olacaklar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıca yasaklandığı belirtilen senelik hesap ücreti için Garanti sms göndermiş. Senelik 58 tl keseceklermiş. Hani denetleniyordu bu, yasal olarak talep edemiyorlardı. Artık açık açık mesajla belirtiyorlar.

"bankamız hesap işletim ücreti 07/01/2014 tarihini itibarıyla tüm vadesiz tl hesaplarında 58 tl olacaktır. muafiyet, vazgeçme şartları www.garanti.com.tr ve garanti şubeleri."

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok çok doğru ama 10 yıl gecikmiş bir karar... batan battı giden gitti, Kızılay meydanında kredi kartı dağıtıldığı günleri de gördük, tek limit uygulaması da doğru ama zamanlama olarak geç kalındı... 1 tane kredi kartım var limiti 2bin tl, asgari ücretli elemanımın cebinde 7-8 tane kart var, toplam kart borcu 30bin tl, bu adam bunu nasıl ödeyecek?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence çok yerinde bir hareket. 2000 TL maaşı olan bir insan 60 binlik bir arabaya 5000 lira peşinat verip gerisini kredi kullanarak binmemeli.

Kredi kartı olayına gelince çözümcü bir yol değil çünkü adam bir alışverişi 3 kredi kartıyla yapar birine öder diğerini erteler yavaş yavaş kendi bünyesinde taksitlendirir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrıca yasaklandığı belirtilen senelik hesap ücreti için Garanti sms göndermiş. Senelik 58 tl keseceklermiş. Hani denetleniyordu bu, yasal olarak talep edemiyorlardı. Artık açık açık mesajla belirtiyorlar.

"bankamız hesap işletim ücreti 07/01/2014 tarihini itibarıyla tüm vadesiz tl hesaplarında 58 tl olacaktır. muafiyet, vazgeçme şartları Anasayfa | Garanti Bankası ve garanti şubeleri."
    kart aidat ücreti yasaklanmadı , tüm bankalara aidatsız kredi kartı alternatifi sunma zorunluluğu getirildi, Ben yıllardır hiç bir kartıma ödemiyorum kavga gürültü, en son HSBC iptal etmeyi reddetti sonra bana aidatsız bir kat gönderdi, o da saçma sapan kendi kafasına göre taksit yapıyor sonra da taksit yaptığınız için 3 tl kestik falan diye mesaj atıyor, tam hırsız bu şerefsizler 2-3 ay sonra kapattırıcam kartı köpek gibi arayıp yalvarmaya başlarlar sonra tekrar kart verelim diye.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    800 tl maaş alan adama 3 bin tl limitli kart vermessen bu sefer adam gidiyor 5 farklı bankadan ayrı kart çıkartıyor gene aynı kapıya çıkıyor..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    800 tl maaş alan adama 3 bin tl limitli kart vermessen bu sefer adam gidiyor 5 farklı bankadan ayrı kart çıkartıyor gene aynı kapıya çıkıyor..
    havuz sistemi yapıyorlar şu an sanırım artık bi bankada limiti aşmışsa başka bankadan kart alınamayacak.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi denetleme olayıda burda başlamalı zaten tek kart tek limit

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evk*r, y*n avm türevleri fazlasıyla artacak ve kazanacak anlaşıldı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bizim ülkece en büyük sıkıntımız bu değilmi ?? yasa koyuyoruz denetleme hak getire..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)