Selamlar arkadaşlar.
Malumunuz bizim dükkanın adı Quattro Garage. Sevgili Bekir ile uzun zamanlar dükkanın ismine uygun bir Quattro almak amacındaydık , ama kısmet geçen haftayaymış.
Sahibinden.com da bir ilan görmem ile başladı herşey. Araç uzun yıllar yatmış ve yeni alan sahibi de satıyordu.
Sadece motorun resmini görünce şimşekler çaktı gözümde! 5 Silindir ve Turbo , hele external wastegate'i görünce durduğum yerde göbek atmaya başladım. TR'ye resmi ithalat ile 200 tane audi 200 girmiş ve bunların sadece 30 tanesi 20V idi , gerisi pek işe yaramaz 10V olan motorlardı.
Adamı aradım, bırakın kaportayı sormayı , motor dönüyor mu? Dedim , dönüyor , benzinde çalışmıyor , LPG de tekliyor dedi.
Telefonda pazarlığımı yaptım, parasını yolladım. O aralar çok yoğundum , sonraki hafta aracı aldım. Çekici ile getirdim ve Tüm Oto Erkan abinin dükkana çektik.
Yaklaşık 8 yıldır yatıyordu. Kontağını kırmışlardı , aküyü takınca herşey direk çalışıyordu. Marş içinde bir düğme koymuşlardı.
Sadece marşa basalım dedik , gıv gıv gıv dedi , sorunsuz döndü motor. Ohh dedik en azından kompresyon yerinde.
LPG de denedik , hayat yok.
Bekir geldi , LPG tesisatını komple söktük ve eski haline getirdik. Hatta adam lpg de tekliyor diyordu , gerizekalılar 5. silindirin kablosunu da kopartmışlar. Onu da bulduk.
Benzinde denedik , tık yok. Benzin gelmiyor.
Hadi sigortalara baktık, çoğu patlak , tamir ettik sigortaları , bu sefer arkaya elektrik geldi. Pompada hayat yok.
Pompa için depo üst kapağını açtık , kapağı açmamızla kusmamız bir oldu. Siz hiç 8 yıl beklemiş benzin kokladınız mı?Biz kokladık , inanın , *** kokusu daha iyidir. Size bile bu satırları yazarken öğürdüm
Neyse pompayı çıkardık , kolum kadar kalın bir bosch dalgıç pompa ile karşılaştık. Aynısını bulamadık. Fakat bobinajcı bir dostumuz tamir etti. Taktık yerine.
Bastık marşa. Gıv gıv VIRRR dedi ve durdu. En azından ilk ateşleme geldi
2 - 3 - 4 -5 , yok. Tık yok. Gıv gıv VIRRR diyip stop ediyor.
Şöyle bir torpidosunu okşadım. Bak güzel araba , çocukluğumdan beri seni hayal ettim, lütfen beni üzme , çalış bak ne güzel günler geçireceğiz dedim.
Bismillah dedim, bastım düğmeye. GIR GIR VROOOOOM diye bir ses ile çalıştı
O kadar mutlu oldum , fakat bir problemimiz var , arabanın kontak kırık olduğu için çalıştı ama nasıl stop edecek?İçinde 8 yıllık yağ var bide. Erkan usta yetişti , bobinin kabloyu çıkardı , araba sustu.
Tabii benim mutluluğumu siz düşünün.
Hemen aldık içeri , lifte kaldırdık ve yağı boşalttık.
Önce 10 numara yağ koydum ve filtresini değiştirdim çalışsın dedik.
İlk marş videosu :
https://www.facebook.com/photo.php?v...58098334480270
10 Numara yağ koyup çalıştırınca ikinci marş ve çalışma :
https://www.facebook.com/photo.php?v...46467404512622
Geri kalan videoları da yükleyeceğim , akşama devam ederim konuya![]()