User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Özel Bilgisayar Masasi Sorunsali

s2kfreak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Özel Bilgisayar Masasi Sorunsali

Evet Arkadaslar Masa Problemım senelerdir vardi Bole kullanisli bir masayla karsilastim. PC Gamer Invents New Way to Play - HD Kickstarter - YouTube

Eminim benim gibi arabalardan sora bilgisayar hobisi olan bir cok kisi vardir ben artik ikea vs vs kablo kirliligi olan rahatsiz masalardan sıkıldım son 2 gundur masa arıyorum

internette. cok ultra detaylı masalarda var fakat bana gelmez ıstedıgım masa bole bir
    kullanıslı masa bu masayı nasıl temın edebiliriz yada nasıl yaptırabılırız daha once özel masa cizimi yapip yaptıranınız oldumu hic simdiden yardimlarınız icin tesekkurler.
    [LIST]

Euro Charged E55 AMG 500WHP

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buna benzer masa bulmak benim bildiğim çok zor, bulsanızda saçma fiyatlarda çıkabilir. Kablo kirliliği olmayan masa için tüm uzatma kabloları kalitelisinden alınıp, dışarıda duracak tüm kablolar cırt cırt bantlarla masanın görünmeyen kısımlarına sabitlenebilir.
    Gününün 80%'ini bilgisayar başında geçiren biri olarak değeceğini düşünmüyorum ama tercih meselesi tabiki de.

Bu arada masa çok kalın olduğundan flexyarm gibi monitör aparatları sabitlenir mi, birden çok monitör kullanmak isterseniz ne olur, masa yüksekliği Türkiye'den alabileceğiniz ergonomik koltuklara uygun mu gibi detaylar da düşünülmeli bence.

Bu başlık monitörler hakkında olsa da kablo toplamanın mükemmel olduğu çok başaralı resimler var, kafanızda canlandırmanız açısından yardımcı olabilir belki :
    Show Your LCD(s) setups!!! - Page 1105 - [H]ard|Forum

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki hiç kendiniz imal ettirmeyi düşündünüzmü? Google Sketchup ile çizim işi kolay, çizimi .3DS dosyası olarak dışa aktarılabildiğini hatırlıyorum sanki.

Öğrenmesi zor bir programda değil, kendi bilgisayar kasası projemi ve şu anki çalışma masamı gerçek boyutlarıyla çizmiştim. Masa yı çizmek biraz sürdü ama kasayı çizip içine anakarttır vs. yerleştirmek 3-4 gün sürmedi. (Anakart, ekran kartı, monitör vs. parçaları sketchup 3D atölyesinden aldım. Çalışmanızı oraya yükleyip başkalarıyla da paylaşabiliyorsunuz. )

Örnek olarak, bu benim çalışma masama düşündüğüm Pleksi modifikasyonu. Beyaz olan kısımları pleksiden imal edip bilgisayarı oraya yerleştirecektim.

Burdan.

Bu da evdeki bir ahşap parçadan esinlenip yaptığım kasa projem. Fanları eklememiştim, altta ve üstte 21 cm fanlar olacaktı.

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi arkadasım yapmıstı boyle bır calısma cokta guzel olmustu kasa masanın altında masa üstüne cam yerlestırdı ustten buyun sıstem gozukuyordu fan da ekleyerek ısınma gram yoktu ısıklandmra ıle cok canlı olmustu boyle bıse dusunebılırsınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı misery1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buna benzer masa bulmak benim bildiğim çok zor, bulsanızda saçma fiyatlarda çıkabilir. Kablo kirliliği olmayan masa için tüm uzatma kabloları kalitelisinden alınıp, dışarıda duracak tüm kablolar cırt cırt bantlarla masanın görünmeyen kısımlarına sabitlenebilir.
    Gününün 80%'ini bilgisayar başında geçiren biri olarak değeceğini düşünmüyorum ama tercih meselesi tabiki de.

Bu arada masa çok kalın olduğundan flexyarm gibi monitör aparatları sabitlenir mi, birden çok monitör kullanmak isterseniz ne olur, masa yüksekliği Türkiye'den alabileceğiniz ergonomik koltuklara uygun mu gibi detaylar da düşünülmeli bence.

Bu başlık monitörler hakkında olsa da kablo toplamanın mükemmel olduğu çok başaralı resimler var, kafanızda canlandırmanız açısından yardımcı olabilir belki :
    Show Your LCD(s) setups!!! - Page 1105 - [H]ard|Forum

Aslına Bakarsan suan odam bole flexy arm kollara pek ıhtıyacım yok sadece rahat edebılıcegım goruntu bozmucak bı masa lazım tabıkı genıs 2 bılgısayar sıgıcak sekılde

Bu İsin icinden nasil cikicam bende bilmiyorum
    [LIST]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=edemirbas;7228194]Peki hiç kendiniz imal ettirmeyi düşündünüzmü? Google Sketchup ile çizim işi kolay, çizimi .3DS dosyası olarak dışa aktarılabildiğini hatırlıyorum sanki.

Kardesım Paintten Cop Adam Ciz Desen Bile Cizemeyebilirim Benım kendim cizmem cok zor yine internette cizim dosyası aramam lazım sora onu yaptırmam lazım yukarda suankı masamı paylastım cok rahatsız bır masa hıc bır sekilde rahat edemiyorum bilmiyorum neden ama takmıs vaziyetteyim son olarak sole bir masa dusundum

[LIST]

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kendim için çizmiştim, 140cm e 72cm ölçüsünde. Üçlü prizden çıkan tek kablo ve internet kablosu dışında masanın dışına çıkan hiç kablo yok tertemiz büyüklük olarak boyutlarına göre 2 bilgisayarda sıgar

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kendi kullanım için çizdiğim bir yemek masası var. Onu hangi mobilyacıda kestirip lake kaplama yaptırabilirim peki bilen var mı ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    At la deve değil kesinlikle, custom olarak kaliteli malzemeler ve iyi işçilik ve ergonomik yerleşim ile temelli çözülecek bir problem.. Odamı workstationa dönüştüreceğim yazın benzer bir çalışma ortamı oluşturacağım umarım bakalım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim kendi kullanım için çizdiğim bir yemek masası var. Onu hangi mobilyacıda kestirip lake kaplama yaptırabilirim peki bilen var mı ?
    Mobilyacilarin %99 u custom calisir, detayli bi kac cikti alip ikitelli maskoyu biraz gezersen yapacak bi yer rahat bulunabilir

white light - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istegınız tam olarak nedır yardımcı olmaya calısım

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SolidWorks çizimi olarak katlanır bir masa çizimi mevcut elimde. Onun parçaları kesilecek. SolidWorks yada DXF gibi formatta yollayabilirim.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ölçülendirmeleri görünür şekilde ekran resmi alıp yaptırman daha kolay olur muhtemelen senin açından. yada parçaları ayırıp numaralandırıp ölçüleriyle birlikte çıktı alırsan herhangi bi mobilyacı yapabilir bence. adamlar özel mobilyaları zaten hep ölçü alıp yapıyorlar sonuçta.

ama solid gibi programları birçoğu bilmez..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)