User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ağır hasar kaydı olan Subaru İmpreza alınır mı?

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ağır hasar kaydı olan Subaru İmpreza alınır mı?

Arkadaşlar,sevdiğim bi arkadaşım bütçesine uygun bi WRX almak istiyor.
    Bu konuyu açmam aynı zamanda benim içinde faydalı çünkü bende merak ediyorum.
    Hemen sizlere sormak istedim ne düşündüğünüz gerçekten önemli dostlarım.

Hem sahibinden'de hemde ilan dışı bazı arabalar var. Örneğin kimi araba tek seferde 30.000 tl kaza yapmış ama şuan gayet düzgün yürüyor gidiyor.
    Plaka sorguladığın zaman ağır hasarlı diye çıkıyor.
    Kimi araç var 4-5 sefer kaza yapmış,tüm kazaların toplamı 30-35 bin civarlarında bu böyle gidip geliyor.
    Veya kimi araç var bi 10.000 bi 20.000 lik kaza yapmış. Şaseye kadar gelen var gelmeyen var. Fakat pert olanlar için konuşmuyorum öyle bir düşünce yok.
    Subaru ***** parçaları pahalı olan bi araç. Bu hasarlar bu arabalar için fazla mı?

Şimdi benin öğrenmek istediğim bu araçlar alınır mı? Yani aslında amaç sadece bu araçtan zevk almak,öle gezmek tozmak heves almak sıkılıncada satmak...
    Roll veya Pist zorlamak için alınıcak bi araç gibi görmüyor arkadaş tamamen zevk için.
    Böyle bir araç almanın eksileri nedir? Varsa artıları nedir?
    Satarken,alırken,gezerken ne gibi dezavantajlar olur?

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son sahibi olabilme ihtimaliniz çok yüksek mertcim zevk için binilir ama satılması çok güç

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her aracin bir alicisi vardir, uyguna alirsaniz uyguna da satarsiniz, illa ki heves edip almak isteyen olacaktir sizin gibi

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam o hasar kaydı olan aracı pist için baştan yapardım asıl satması zor olur araç gerçekten temizde olsa insanlara anlatamazsın durumu bence
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satmak başlı başına dert..bir tanıdığımda komple boyalı bir kanatlı var..nerden baksan 2 senedir ilanda..fiyatı düşüyo yine satılmıyor..hasarı ve komple boyası var ama şuan duruşu 10 numara..

yani proje için yada 5 sene binicem diyosa alsın..
    2000 A3 8L

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son sahibi olabilme ihtimaliniz çok yüksek mertcim zevk için binilir ama satılması çok güç
    Banada öyle geliyor ama fiyatı uygun olanlar satılıyor Dragon ama tabi uyguna almak lazım
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her aracin bir alicisi vardir, uyguna alirsaniz uyguna da satarsiniz, illa ki heves edip almak isteyen olacaktir sizin gibi
    Bende aslında böyle düşünüyorum sonuçta öle arabaların fiyatlarıda ona göre oluyor.
    Alıntı qatrio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olsam o hasar kaydı olan aracı pist için baştan yapardım asıl satması zor olur araç gerçekten temizde olsa insanlara anlatamazsın durumu bence
    Öle düşüncesi yok,tam bütçesinde alan adam nasıl yükleme yapsın Sadece ön tamponu serviste 3.000 liraymış doğrumu acaba?
    Alıntı Ferhat_V Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    satmak başlı başına dert..bir tanıdığımda komple boyalı bir kanatlı var..nerden baksan 2 senedir ilanda..fiyatı düşüyo yine satılmıyor..hasarı ve komple boyası var ama şuan duruşu 10 numara..

yani proje için yada 5 sene binicem diyosa alsın..
    İşte bu yorum göz korkutur cinsten yalnız 2 sene çok ciddi bir süre sanırım fiyatı baya baya fazla yazmış.

AlpEren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanka satısı nüfus memurluğundan alırsın yapma gül gibi araban var..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AlpEren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka satısı nüfus memurluğundan alırsın yapma gül gibi araban var..
    Kanka bana değil bizim uzuna bakıyoruz

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2-3 parca lokal boyali araba icin millet caz yapar bizim memlekette gazlayacaksada temiz baska biseylee baksin
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onn_dear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2-3 parca lokal boyali araba icin millet caz yapar bizim memlekette gazlayacaksada temiz baska biseylee baksin
    Ne önerirsin abi mesela? maximum 35.000 TL bütçe var.
    Megane Rs diceksin biliyorum

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bence yürür aksamda sıkıntı yoksa, kuleleri kaynaklı değilse, direksiyonu bıraktığında düz gidiyorsa alınır.. Tabi uzun vadeli binmek ise amaç..

30 bin toplam tramer hasarı 5-6 defada olduysa 5-6bin tl hasar yapar ki tek seferde, 2 far, 1 tampon 2500 tl tutar subaruda sanırım, toyotada 2000 tl tutuyor en azından.. kaputu da hafif büktüyse tamam işte 5000 çıktı zaten düz hesap

Ama sonuç olarak şöyle de birşey var, 30-35'e geçmişi çok temiz olmayan araba almam açıkçası, azıcık daha sıkarım dişimi bütçeme 3-5 daha ekleyip ellenmemiş, 1-2 tık haricinde birşeyi olmayan bir araba bakmaya çalışırım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence yürür aksamda sıkıntı yoksa, kuleleri kaynaklı değilse, direksiyonu bıraktığında düz gidiyorsa alınır.. Tabi uzun vadeli binmek ise amaç..

30 bin toplam tramer hasarı 5-6 defada olduysa 5-6bin tl hasar yapar ki tek seferde, 2 far, 1 tampon 2500 tl tutar subaruda sanırım, toyotada 2000 tl tutuyor en azından.. kaputu da hafif büktüyse tamam işte 5000 çıktı zaten düz hesap

Ama sonuç olarak şöyle de birşey var, 30-35'e geçmişi çok temiz olmayan araba almam açıkçası, azıcık daha sıkarım dişimi bütçeme 3-5 daha ekleyip ellenmemiş, 1-2 tık haricinde birşeyi olmayan bir araba bakmaya çalışırım..
    Nerdesin Levent bende seni bekliyordum Alınır mı diyorsun yani?

Bütçe yok maksimum 35.000 yani öye düşün. 35 'a aldın,2 sene bindin kaça satarsın?

Sana abartmıyorum,ben 17 yaşındayken WRX piyasası yine böyleydi. Ne arttı ne de düştü bugüne kadar.
    Bide tek seferde maksimum hasar kaç olmalı sence? Gerçi önden mi yandan mı ona göre değiştir.
    Mesela biz Bravo ile kaza yaptık genç bi arkadaş vurdu,arabada tam 30000 hasar çıktı kaskodan yapıldı.
    Arabanın ne şase,ne motor da gram darbe yok, Şuan sıfırdan farksız

Masterpiece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde daha önce komple boyalı araç aldık malesef , malesef diyorum çünkü satarken oldukca sıkıntı oldu , bizde sizin gibi alıp binicez dedik hani sıkıntı olmaz diye düşündün fakat satmaya kalktığımızda illallah dedirtti ki zaten satamadık takasa verdik değeri daha düşük bir araçla .

35 e aldığınız aracı bir kaç sene sonra max. 32-33 e verirseniz belki satılma ihtimali olur fakat her halükarda zarar edeceğiniz muhtemel.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Masterpiece Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizde daha önce komple boyalı araç aldık malesef , malesef diyorum çünkü satarken oldukca sıkıntı oldu , bizde sizin gibi alıp binicez dedik hani sıkıntı olmaz diye düşündün fakat satmaya kalktığımızda illallah dedirtti ki zaten satamadık takasa verdik değeri daha düşük bir araçla .

35 e aldığınız aracı bir kaç sene sonra max. 32-33 e verirseniz belki satılma ihtimali olur fakat her halükarda zarar edeceğiniz muhtemel.
    Araç neydi bu da önemli. Çünkü Wrx lerin çoğu komple boyalı zaten 'temizlik boyası'

Masterpiece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç neydi bu da önemli. Çünkü Wrx lerin çoğu komple boyalı zaten 'temizlik boyası'
    2006 Corsa Enjoy idi , C kasanın en son modeli ve en dolu paketinin bi altı ayrıca tramer 0 gözüküyordu , tabiki Subaruyla aynı kefede deil subarunun amacı belli ''Gazlamak'' bunun için normal binek araçlara göre tabiki farklı olur ama yinede satışında dediğim hususlar geçerli bana göre zarar muhtemel.

Sadece komple boyalı olsa bir nevi iyi fakat yaklaşık 30 bin Tl hasar kaydı çok uğraştırır..

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nerdesin Levent bende seni bekliyordum Alınır mı diyorsun yani?

Bütçe yok maksimum 35.000 yani öye düşün. 35 'a aldın,2 sene bindin kaça satarsın?

Sana abartmıyorum,ben 17 yaşındayken WRX piyasası yine böyleydi. Ne arttı ne de düştü bugüne kadar.
    Bide tek seferde maksimum hasar kaç olmalı sence? Gerçi önden mi yandan mı ona göre değiştir.
    Mesela biz Bravo ile kaza yaptık genç bi arkadaş vurdu,arabada tam 30000 hasar çıktı kaskodan yapıldı.
    Arabanın ne şase,ne motor da gram darbe yok, Şuan sıfırdan farksız
    35 bütçe ile cepte ekstra kalmadan ben Subaru işine girişmezdim öncelikle

Bence alınır ama eğer dediğimiz gibi ise, iyi kontrol etmek lazım. WRX ler 3 aşağı 5 yukarı dediğin gibi senelerdir böyle, ki böyle olmaya devam da eder bence, en kötü ihtimalle 5 sene sonra 30'a satılır o zaman da 15 yaşında araba olcak ortalama, boya hata kabul edilebilir yine bir nebze halk arasında

Alıntı Masterpiece Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    subarunun amacı belli ''Gazlamak''
    Ben tamamen katılmıyorum, madem gazlamak amaçta senelik 20 bin km ortalama yol yapmış bir sürü subaru dolaşıyo, benim dizelle it gibi geziyorum daha yeni 100k oldum Sorarlar adama sen abdest bozmaya da mı bunla gittin diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    35 bütçe ile cepte ekstra kalmadan ben Subaru işine girişmezdim öncelikle

Bence alınır ama eğer dediğimiz gibi ise, iyi kontrol etmek lazım. WRX ler 3 aşağı 5 yukarı dediğin gibi senelerdir böyle, ki böyle olmaya devam da eder bence, en kötü ihtimalle 5 sene sonra 30'a satılır o zaman da 15 yaşında araba olcak ortalama, boya hata kabul edilebilir yine bir nebze halk arasında
    Senede 1000 tl kayıpta aman aman bi kayıp değil wrx için bence ama dimi sonuçta 5 senede kimse binmez orasıda ayrı bi konu.
    Zaten wrx alıpta sti almayan kişilerde nadirdir yani

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence hasar kaydı takıntısı gereksiz. Araç uygun fiyata veriliyorsa, hasarı da çok büyük değilse, düzgün bir şekilde toplanmışsa, gönül rahatlığıyla alır gazlarım. Sonra da aldığım gibi uyguna veririrm. Otomobil işi keyif işiyse eğer böyle de olmalı. Şahsen kazasız boyasız alıp kaza yapsam çok koyar. Ki bizim aracın tek boyalı parçası arka tampon o da kadın şöförün tekinin arkadan vurmasıyla oldu. Normalde çok ufak bi olay ama değişensiz boyasız aracın ilk boyalı parçası olunca koyuyor.
    Instagram: mutusgarage

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mümkünse motor arızalı bi subaru bulup ucuza alıp motorunu komple forget olarak toplamak çok daha avantajlı, forged motor satarken çok büyük bir avantaj....

gel görki motor arızalı bulmakta bi mesele

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)