Arkadaşlar yurtdışından araç getirmek istiyorum ama bi fark var. plaka ve trafiğe çıkması gerekmiyor. bunun için sadece araç+nakliye belğesi ödeyip getirsem oluyormu. trafiğe kayıtlı olması gerekmez.
Arkadaşlar yurtdışından araç getirmek istiyorum ama bi fark var. plaka ve trafiğe çıkması gerekmiyor. bunun için sadece araç+nakliye belğesi ödeyip getirsem oluyormu. trafiğe kayıtlı olması gerekmez.
Eski Araçlarım: Civic EG 1.5EX/Suzuki Swift 1.3/Mitsubisihi Carizma 1.8 GDİ/Flash S 1.7/Civic EF 1.5/Mondeo 2.0 Ghia/Mondeo 2.0 Ecoboost
Şu Anki aracım: Fiat Bravo 1.4 T-Jet Super Sport
ben bunu geçenlerde gümrük müşavirliğini arayarak teyit ettim.
araç trafiğe çıkmasa dahi ihraç ettiğini bir araba olduğu için gümrük ötv kdv cart curt vermek zorundasın diyerek bir cvp aldım.
yurtdışından araba getirmek içinde 3-4 tane gümrük warmış. gebze otomotiv gümrük müşavirliği,, izmir otomotiv gümrük müşavirliği,, yeşilköy otomotiv gümrük müşavirliği,, 1 tane daha yer wardı galiba onları arayıp daha net bilgi alabilirsin... ben aradığımda saat 5 buçuğa gelyodu,, kısa kesildi görüşmemiz.
tşk
Rıdvan...
Hangi ulkedeyse o ulkenin plakasiyla gerekli islemleri yaparak misafir arac olarak getir . 6 ayda 1 giris - cikis yap . En masrafsız yol budur . Ben oyle yapmıştım
Peki bu vergiler odendigini varsayalim plakasiz olucak sekilde hatta pist araci olsun yeterli evraklarla yas siniri var mi ? Trafige cikmasi icin ithalat da 3 yas siniri var bilindigi uzere
ya parça olarak görmüyorlarmı. dekor olarak alıyorum yani trafikle alakası olmicak gibi.
Eski Araçlarım: Civic EG 1.5EX/Suzuki Swift 1.3/Mitsubisihi Carizma 1.8 GDİ/Flash S 1.7/Civic EF 1.5/Mondeo 2.0 Ghia/Mondeo 2.0 Ecoboost
Şu Anki aracım: Fiat Bravo 1.4 T-Jet Super Sport
hort
arkadaşlar internette çok aşırı bilgi kirliliği var kimse de net bir şey bilmiyor..turing kurumuna da mail attık ama bilenler cevap verirse iyi olur..
Türk vatandaşı olan arkadaşım Azerbeycan vatandaşı olan kız arkadaşı ile evlenecek..
evlendikten sonra yurtışından daha uyguna nasıl araç alabilir ?
kızın sadece azerbaycan vatandaşlığı var..Türkiyede ise sadece geçici oturum izni var senelik alıyor..
bu durumda evlendikten sonra nasıl araç alabilirler ? illaki vatandaşı olduğu ülkeden mi araç almak zorunda yoksa avrupa ya da gürcistan falan ülke fark ediyor mu..araç yabancı plaka da olabilir yeterki ucuz olsun..
birde evlendikten sonra erkek de çifte vatandaşlığa geçmiş oluyor..çifte vatandaşların araç alım hakkı varmıdır ?
Çifte vatandaşlığın araç getirme konusunda bir esprisi yok. Eşi türk vatandaşlığına geçmediği sürece yabancı araç getirebilir veya Türkiye'den de vergisiz araç alabilir, sonuç o bir Türk vatandaşı değil ve Türkiye sadece Türk halkını öper. Kendiside yetki vermesi şartıyla birinci derecede akraba olduğu için kullanır. Ulu vatansever vergi kaçakçılığı düşmanı dünya şampiyonu motorsikletcimiz gibi![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
cümlenin başında aklımdan geçen de oydubi DM atsınlar kendisine o detaylı bilgi verir
şaka bi yana gümrük ticaret bakanlığı vs. birinin sitesinde detaylı soru&cevaplar bulunuyor, ufak bir google tüm sorularınıza cevap verir. geçenlerde bir konuda paylaşmıştım forumda da
Azerbaycan vatandaşı hangi ülkeye gidip turist olarak elini kolunu sallayarak araba alabiliyorsa oradan araba alıp getirip TR'de kullanabilir. olay ruhsatı üzerine almaktahmin ediyorum sadece Azerbaycan'da oluyordur o iş
arkadaşlar konuda biraz yanlış bilgiler veriliyor. azerbaycan vatandaşı bir kişi yalnızca azerbaycandan araç getirebilir. gidip de almanyadan araç getiremez. ayrıca bunun belli şartları mevcut. azerbaycan vatandaşı da olsa türkiyede yerleşik olarak yaşıyor ise (365 günün 185 günü türkiyede ise) araç getiremez. kanun şu şekildedir. 1 takvim yılı içerisinde 180 gün yurtdışında yaşayan bir kişi türkiyeye gelirken maksimum 2 sene kalabilecek şekilde beraberinde araç getirebilir. 2 sene dolduğunda bu kişinin araç ile beraber çıkış yapması gerekir veya aracı gümrüğe teslim eder. eğer yeniden araç getirilmek isteniyorsa yeniden "kişinin" 180 gün yurtışında kalması gerekir.
benim eşim ukrayna vatandaşı şu an 1,5-2 senedir türkiyede yaşadığı için ukraynadan araç alamıyoruz. MA MB ... Plaka dediğimiz misafir plakalı araç almanın da koşulları değişti. Kişi türkiyeye geldikten sonra 6 ay içerisinde çalışma izni çıkarabilirse araç alma hakkı oluyor. 6 aydan sonra misafir plakalı araç da alamıyor.
çok farklı bir soru sormak istiyorum hazır konusu açılmışken
şimdi klasik miniler varya mesela ingiltereden ucuza onlardan bulsak getirtebiliyor muyuz vergisini vs ödeyerek? yoksa 3 yaş sınırı mı var?
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
bence hep yanlış şeyleri değiştiriyorlar. artık halkın birilerini değiştirmesi gerekiyor. yazık günah. önceki gün kayınpederim elinde 150bin tl parayla sıfır araba aldı. ne aldı peki? super sport 1500cc euro emission stepway dacia lodgy![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
hala hiçbiryerde dogru durust yazmayan birşeyide ben sormak istiyorum , yaş sınırı 25 diye biliyorum bu yaştan büyük araçları parasını pulunu harcını vergisini ödeyip getirebiliyor muyuz ? nasıl bir yol izliyoruz ? teşekkürler
25 yaş sınırı 35 oldu diye biliyorum. Çok net olmamakla birlikte bildiklerimi anlatayım. Örneğin abd den 35 yaş üstü klasik getireceksiniz arac 10k usd. Nakliye 1000 usd. Toplam 11 k usd. Gümrükte 11k usd den %18 kdv ve bir miktar gümrük vergisi ile birlikte bir miktar da ötv veriliyor diye biliyorum. 11 k lik arac tr ye gümrükle birlikte 25 30 k usd ile girebilir. Mevzuat çok fazla değişti benim araştırdığım zaman aşağı yukarı böyle bir rakam çıkıyordu.
Ticaret bakanlığı sitesindeki bilgiler işe yarayabilir. T.C. Ticaret Bakanlığı
Bedelsiz araç ithalatına bakan gümrük idarelerin telefonları da bunlar.
Ankara Gar Gümrük Müdürlüğü (0312-397 75 47)
İstanbul Yeşilköy Gümrük Müdürlüğü (0212-465 80 16)
İzmir Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü (0232-463 12 96)
Gebze Gümrük Müdürlüğü (0262-754 24 01)
HVAC
2015 yılında Fiat 500 ithal etmiştim. Antika sınıftaki araç için o dönemde 18k usd baremi vardı. Yani arabayı 1000 usd ye de alsanız devlet 18k üzerinden KDV ve ÖTV alıyordu. Motor hacmine ve yürürlükteki oranlara göre 18k turistik cif kıymette araç ithal eder gibi vergi ödüyorsun. Sonra Tse işlemleri , tüv yapılıyor , trafiğe çıkıyorsun.
2015 yılında araç satın alma bedeli hariç 70 bin masrafı olmuştu. Motor hacmi en düşük dilinde olduğu için.
Kısaca çok özel araç olur, çoxukluk aşkıdır inat edilirse getirilir. Fiyat performans işi değil.
Diğer taraftan trafiğe çıkarılmayacak aracın ötv vergisi olmaz. Yarış aracı falan gelecek ise mesela. Ben öyle biliyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)