Herkese merhaba
40.000 TL civarında ( 2-3 üste çıkılabilir) limitle bir araba almak istiyoruz. Bi kaç kıstasımız ve aklımızda olan araçlar var. Forumun fikirleride çok önemli benim için.
- Makul seviyede donanımlı olmalı ; ısıtmalı deriler gibi takıntımız yok ama sunroof kesin olmalı.
- Parça fiyatları, bakım, onarım maliyeti düşük olmalı ; en az 5 yıl kullanılacak, bakımları bütçeyi zorlamamalı.
- Vergi / yakıt : Vergi sistemimiz ve yakıt masraflarıdan dolayı 2.0 litre üstü araçlara ağzımız sulansa dahil ulaşamıyoruz. Benzin + LPG ya da dizel olmalı.
- 4 kapı ve geniş bagaj ; Aile ile kullanılacağı için yapılan yolculuklar, alışverişler problem yaratmamalı. Sedan ya da hb olabilir.
- İkinci el : Alıp kar edip satma gibi bir derdimiz yok fakat ilana koyduğumuzda da 3 ay bekletip sonra öldüm fiyatına satılmamalı.
- Model Yılı : 2007 - 2008'den aşşağıda olmamalı. 5-6-7 yaşında maximum.
- Yakışıklı olmalı : Ufak bir kaç dokunuş mesela sadece jant + yay ile emsallerinden ayrılmalı
Aklımızdaki araçlardan bir kaç örnek alt bölümde ;
Mazda3 Impressive Connecting site...
Mazda6 Connecting site...
Ford Focus Titanium yada X Connecting site...
Bmw e90 3.16i Connecting site...
Honda Civic 1.6 Elegance ( 2010-2012 ) Connecting site...
Honda Accord 2.0 Connecting site...
Audi A3 1.6 Sportback Connecting site...
Aklıma gelenler bunlar, liste haricinde vw 1.4tsi grubu araçlarlada ilgileniyordum fakat golf 6lar falan sunrooflu neredeyse yok, olanda dünya para istiyor diye eledim
Böyle bir çorbanın içinden çekip kurtarın beni![]()
Her türlü fikir/öneriye açığım.