Öncelikle herkese merhabalar...
Uzun zamandır bir 4x4 almak istiyordum 2010 model Golf 1.4 TSİ mi satıp arayış içerisine girdim (Bazı arkadaşlarım her ne kadar böyle bir aracın mantıklı olmadığını düşünse de yaşam benim ve ben bunu arabayı yaşatmak ve onunla kader arkadaşı olmak istiyorum) sonunda Ankara yollarına düştük ve bir kaç araca baktıktan sonra nasibimiz bu Calibradan yana oldu. Kasası gayet düzgün olan bu araca hayranlıkla aldım ve Balıkesir'e getirdim. Geldiğim günün ertesi gün ilk işim sanayi gidip kompresör basınçlarını ölçmek ve aracı lifte alıp altına detaylı bir şekilde bakmak oldu. Durum çokta iç açıcı değildi. Motorun Kompresör basınçları olması gerektiği değerlerin altında çıkmıştı aracın altını ise anlatamam size yağ toz ne ararsan vardı. Durum bu olunca kolları sıvayıp bu aracı olması gerektiği performansa ve kondisyona kavuşturmam gerektiğine karar verdim. Bu çok uzun bir yol olacaktı bunun farkındayım daha öncede böyle nadir araçlarla uğraşmıştım. Bu araçların bunu hak ettiklerini düşünüyorum ve yaşaması gerektiğine inanıyorum. Yapılan işlemleri zaman içerisinde fotoğraflayıp sizlerle paylaşacağım.
Hadi bakalım gazamız mübarek olsun
Saygılarımla.....
Masaya yatırdığımız an nasılda kuzu kuzu duruyor.
Söküm aşaması
Yağdanlık gibi Maşaallah
Benzinle temizlediğim şanzumanın küçük bir bölümü
Ellerime teslim olan egzoz
Şanzuman ve Motor yuvadan ayrıldı
Şanzuman ve yavrusunun bekleyişi
Ak Pak olmuş sevinmiş garibim
Kendileri Turbomuz olurlar
Beklenen Sürpriz geldi sonun da çatlak çıkan üst kapağımız
Sonrası Yeni alınmış ve temizlenmiş KS700 silindir kapağımız
Silindirlerin ve contanın hali
Sonrası
Sorunsuz çıkan pistonlarımız
Yuvanın temizlenmesi için hazırlık
Duştan sonra rahatladık Sıhatler olsun efendim
Krank ve kollarımız sağlam
Kolbenschmıdt; Sekman, ana yatak, kolyatak takımları
Yağlı Lifterler egzantiriğin altında çalışacak
Elring marka saplamalarımız iki gövdeyi birleştirecek
Z20LET Contası ayrıca Alt ve üst conta takımımız.
Temizlenmiş motor parçalarımız
Yeni Su pompası
Özel subap gaydlarımız arıza vermeyecek kadar sağlamlar
2 Tırnaklı Bujiler
Baskı rulmanı
![]()