User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: (Çin) gümrük sorusu

ErayCerit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

(Çin) gümrük sorusu

Haftaya ablam Çin'e gidecek ve 2 hafta kalıp geri gelecek. Gelirken bir takım elektronik eşya getirmesini isteyecem ve hatta bulabilirse araba için birkaç parça. alkol,sigara gibi onlarda da belli bir sınır varmıdır ? Eğer yoksa sizlerede yardımcı olabilirim

erkin006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oranın gümrüğünde sıkıntı yok, sorun istanbula indiğinde bizim gümrüğümüz...boş bavul götürüp dolu getirebilir ama yükde hafif pahada ağır olmalı...
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uludağ meydanda tam yanlarken Erkini gördük

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilen biri çin ile ihracatın gümrük oranlarını da yazabilir mi? 50 bin tl lik laminant parke siparişi vermeyi düşünüyoruz prosedürü bilen var mı?

olivera7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bir soru sorucaktım konunun açıldıgı iyi oldu çin'e 2 bavul örneklerle gitsek kumaş örnekleri satmak için girişte problem yaşarmıyız acaba ? hani açtırıp ne bunlar diye

lncdlt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esantiyon amacli ise sikinti olacagini sanmiyorum.

ama ayni kumastan 50 metre olursa sikinti cikacaktir.
    BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbula inince 1 litre yüksek alkol limiti var..içki alcaksa çinde uçağa binerken freeshoptan alsın o zaman 3-4 şişe kadar alabilir inincede 1 litre alır miss
    sigara istanbuldan da alabilir onda pek sorun yapmıyorlar diye hatırlıyorum
    bavulun içindekiler çok dikkatlerini çekmediği sürece açtırmazlar...
    büyük ihtimalle 1 bavul(23 kilo) bagaj hakkı var ona göre hafif ama para edicek şeyler tercih etmelisin yoksa yapıcağın kârı fazla bagaj parasına ödersin anlamı kalmaz

arifba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilen biri çin ile ihracatın gümrük oranlarını da yazabilir mi? 50 bin tl lik laminant parke siparişi vermeyi düşünüyoruz prosedürü bilen var mı?
    Valla ben onu bilmiyorum da inanılmaz dolandırıcı herifler. Bi mal getirecekti arkadaş. İnanılmaz araştırdılar firmayı vs. Her şey tamamlandı. Adamlar konteyner denize düştü yapacak bişi yok diye geçirdiler

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çinlilerle iş yaparken çok iyi araştırmak lazım doğru. İnanılmaz çeşitli yollarla dolandırabiliyorlar fakat akretif açmadan peşin parayla mı alışveriş yaptınız nasıl basardınız dolandırılmayı ?

Mal gelir , parayı gönderirsin ticaret bu.

İthalat konusunda şöyle bir sıkıntı var , siz 50.000 tl lik parke siparis veriyorsunuz buradaki fiyatlardan daha ucuza gelcek diye değil mi ?

Gelen ürün burada incelemeye giriyor. Buradaki değeri üzerinden vergilendiriyorlar.

Bir tshirt getiriyorsunuz mesela. Burada 40 liraya satılan bir ürün. Çinden 5 tlye geliyor. Geldi iyi güzel , incelemede 40 lira değer biçiliyor vergisini vs ona göre ödüyorsunuz. Size gelişi beklediğinizin üzerinde oluyor. Gümrük beyannamesi vs derken burada bir toptancıdan almış gibi oluyorsunuz.

Bizimki küçük işti fakat yine durum değişmeyebilir.

Bahsettiğiniz miktar parkenin burada piyasa değeri kaç bin tl oluyor ?
    -Fırat

ErayCerit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tane PS4,telefon ve birkaç ayakkabı kemer saat tarzı ürünler getirmesini isteyecem. Bunlarda sorun olmaz sanırım heralde ?

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    diğerlerinde sıkıntı olmaz ama sadece aynı elektronik aletten 2 adet getirilebiliyor mu emin değilim
    -Fırat

arifba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çinlilerle iş yaparken çok iyi araştırmak lazım doğru. İnanılmaz çeşitli yollarla dolandırabiliyorlar fakat akretif açmadan peşin parayla mı alışveriş yaptınız nasıl basardınız dolandırılmayı ?

hatırladığım kadarıyla özel üretim bi üründü. Atıyorum 100.000$ lık alım olacaktı. Üretime başlamak için belli bi kısmını aldılar.işte herşey böyle başladı

speed_blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı olivera7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bir soru sorucaktım konunun açıldıgı iyi oldu çin'e 2 bavul örneklerle gitsek kumaş örnekleri satmak için girişte problem yaşarmıyız acaba ? hani açtırıp ne bunlar diye
    1 ay önce gittim bi arkadaşımla kumaş örnekleri götürdüm ve ordaki fabrikalardan örnekler aldım bi sorun olmadı
    Alıntı PAUL WALKER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pekin tianjin ucuz elektronik hayal bize nerdeyse aynı fiyatta. Çin gümrüğü cok incelemiyor

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arifba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ben onu bilmiyorum da inanılmaz dolandırıcı herifler. Bi mal getirecekti arkadaş. İnanılmaz araştırdılar firmayı vs. Her şey tamamlandı. Adamlar konteyner denize düştü yapacak bişi yok diye geçirdiler
    Burda bir yanlışlık var. Yüklenilen her konteyner için daha doğrusu gerçekleşecek her ithatlatta sigortalama yapmak zorundasınız eğerki incoterms CIF ya da benzeri olarak seçilmediyse. CIF olarak anlaşsanız bile, CIF'in gereği olarak satınalmanın gerçekleştirildiği firma sigortalamak zorunda.

Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İthalat konusunda şöyle bir sıkıntı var , siz 50.000 tl lik parke siparis veriyorsunuz buradaki fiyatlardan daha ucuza gelcek diye değil mi ?

Gelen ürün burada incelemeye giriyor. Buradaki değeri üzerinden vergilendiriyorlar.

Bir tshirt getiriyorsunuz mesela. Burada 40 liraya satılan bir ürün. Çinden 5 tlye geliyor. Geldi iyi güzel , incelemede 40 lira değer biçiliyor vergisini vs ona göre ödüyorsunuz. Size gelişi beklediğinizin üzerinde oluyor. Gümrük beyannamesi vs derken burada bir toptancıdan almış gibi oluyorsunuz.

Bizimki küçük işti fakat yine durum değişmeyebilir.

Bahsettiğiniz miktar parkenin burada piyasa değeri kaç bin tl oluyor ?
    Tekstil ithalatı gerçekten zor. Halkalı gümrükten çekmek zorundasın ve gümrük vergisi hariç ortalama 30% ilave gümrük vergisi gelir ve test raporu sunmak zorundasındır.

İTKİB(İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatci Birlikleri) çok zorluyor ithalatçıları. $2.25'dan satın alma gerçekleştiriyorsun ve itkib diyor ki hayır bu ürün en az $11 ve vergilendirmeyi bu fiyat üzerinden gerçekleştiriyorlar. Bitmiyor bide beyanname kapandıktan sonra ya onay veriyor ya da test raporu sunmana rağmen bir daha teste yolluyor falan filan.

Alıntı ErayCerit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 tane PS4,telefon ve birkaç ayakkabı kemer saat tarzı ürünler getirmesini isteyecem. Bunlarda sorun olmaz sanırım heralde ?
    Kilo sınırını aşmadığın ve faturalarını üzerinde bulundurduğun sürece çok büyük ihtimalle sorunsuz geçersin.

Ayrıca Çin'den yüksek hacimli ithalat yapmak isteyenlere profesyonel olarak danışmanlık yapabilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    parke için bugün fiyat aldım 4.2 usd m2si
    trde ise aynı parke 8-9 usd civarı

inşaat yapı dekorasyın işiyle ilgilenen bir tanıdığım var hiç bildiğimiz bişi değil yurt dışından mal almak ama alabilirmiyiz acaba diye bir araştırma yapıyoruz
    bize totalda kaça mal olur onu araştırıyoruz

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hatırladığım kadarıyla özel üretim bi üründü. Atıyorum 100.000$ lık alım olacaktı. Üretime başlamak için belli bi kısmını aldılar.işte herşey böyle başladı
    bazı konularda dolandırıcılıkları var evet, ama ithalat ihracat olsun farketmez çinle bi iş yapacaksak çık gel diyoruz biz . Çok çalıştığımız çinli var hatta daha 1 hafta olmadı bitanesini geri göndereli. Adamlar çok çakallar işin hep çipliğine kaçıyolar.

Biz öyle bodozlama 100 bin liralık olsun 10 bin liralık olsun bi alışverişte önce yarısı gider, mal tesliminde geri kalan para gider. Ayrıca üst postta da yazılmış öyle denize düştü yan yattı çamura battı olmaz sigorta yapılmak zorunda...
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tekstil herşekilde yoruyor gümrükte inceleyen memura kalmış atıyorm bu yün değilde kasmir dese yine ugraş dur yanlıs beyandan ottan moktan

göndericiyi baglamayabilir yapılan anlasmaya göre gemi teslimine kadar sigortalıysa. nakliye firmasının yada konteyner firmasının sigortası olmalı onlarında yakasına yapışman lazım. boş boş sigortasız nası cıkar mal yuh

her malın farklı gümrüklemesi vergisi var atıyorm parke cinden %8 avrupadan %10 kdv le gebilir yada bilmemneyden yapılmıs parke 3, baska bir maddeden yapılmıs parke %5 vergili cıkabilir

@rebelh

herhangibi gümrük müsavirlik firmasını arayıp sorabilirsin diledigince ince detayına kadar söylerler yardımcı olurlar.

Pars Gümrükleme hatta orhan abi siteyede üye danış istersen
    1881 - 193

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ürünün gümrük tarifesi değişiktir, kota durumuna göre de gümrük vergisi değişir. Yani çinden gelen her şeyin vergisi aynı değil.

2.si suya düştü diyen arkadaş , öyle bir dünya yok, siz çok saf davranmışsınız. Taşınan her mal otomatikman gemi acenteleri tarafından sigortalanır. Nasıl bir ticaret yaptınız bilmiyorum ama muhtemelen öyle bir mal da yoktur suya düşen bir conteiner de.

Mal gelir parayı gönderirsin diyorsun da , nerde öyle çalışacak firma bir tane gösteremezsin. Adam ne bilicek senin parayı göndereceğini ? Çinde mardinli ve diyarbakırlı dolandırıcılar çok ünlü, o dediğin gibi zamanında yapmışlar. Şimdi bu şehirden geldiğini duyarsa kapıdan içeri almayan tüccarlar var çinde. O devirler çoktan bitti anlayacağın.

İhracatta en güvenilir yol akreditif ile çalışmaktır ama biraz masraflıdır. Onun yerine alternatif evrak mukabilli çalışmanızı öneririm. Malınız bittikten sonra gümrüğe gider , beyannamesi açılır vs. Size draftlar gönderilir, siz de paranızı gönderirsiniz , onlarda orjinal evrakları gönderir ve malınızı çekersiniz. Malesef öyle söylediğiniz gibi al gülüm ver gülümle ilerlemiyor ihracatta işler.

Ayrıca verdiğin malın değerine göre gümrüklenmesi de öyle değil. Bazı mallarda tedbir veya kota oluyor , sen kaç paralık fatura kesersen kes o mebla üzerinden değer biçilerek vergilendiriliyor. Bunun amacı iç piyasadaki üreticiyi korumak ve düşük fatura ile vergi kaçakçılığını önlemek. Bu da her üründe yok zaten. Olan ürünlerdeki fiyatlarda mantıklı girilmiş fahiş bir durum yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aradım pars gümrüklemeyi ismail beyle görüştüm eksik bilgilerim var onları tamamlayıp tekrar iletişime geçicem bana bi maliyet hesaplayacaklar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)