User Tag List

Sayfa 1/9 123 ... SonSon
168 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Döviz Yatırımı (Dolar)

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Döviz Yatırımı (Dolar)

Arkadaşlar piyasa ***** oldukça karışık halde şu günlerde. Bir çok ekonomistin yazısını okuyorum fakat herkes farklı şekilde yönlendirmeler yapmış. Ha indi ha inicek derken tırmandıda tırmandı döviz fiyatları. Piyasa bu durumdayken dolar'a yatırım yapmak ne kadar mantıklı olur ? Seçimlere kadar yükselişin süreceğini düşünüyorum. Yatırım yaptıktan sonra elden çıkartmada sıkıntı çekermiyiz yoksa yatırım için geçmi kaldık
    Barış

olivera7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doların çıkışının temel sebebi şu anki yaşanan siyasi olaylar bu da demek oluyor ki bu siyasi gerginlik devam ettiği sürece dolar yukarı gidecektir ama durumlar ne olur bilmek çok zor

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    döları bilmemde sterlinin son 2 aylık grafiğine bakarsak , sterline yatırım yapanlar fena vurdu voleyi.ki halada yükselecek diyorlar sterlin için.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seçimler ve seçim sonrası kritik kur açısından

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar değilde euroyu tavsiye ederim.

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mustiiiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dolar değilde euroyu tavsiye ederim.
    değer kaybı daha az olur açısındanmı?
    Barış

alfacem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla sıkıntılı durum bende almıştım 2.2012 den sonra 2.3014 den sattım perşembe günü ama sonra yükselmeye devam etti keşke satmayaydım diyorum şimdi yine bi mb müdale yaparsa insinde hemen alim diye beklyorum

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok riskli bir yatirim dolar secimlerde akp kotu giderse dolar 2,5 gorur ve merkez bankasi sert mudahele eder diye dusunuyorum. Kisa vadeli yatirimcilar bence dolar almamali
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaklaşık 10 senelik yatırımlarda özellikle dolarda euro da sterlinde kaybetme şansınız yok türkiyenin gidişatına göre
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cuma birz dolar aldim 1 saat sonra sattim 120 lira karla .maalesef yükselmeye devam ediyor.

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    size tavsiyem forex hakkinda biraz bilgi edinin..demo forex uygulamasi indirin bilgisayariniza ordan gundel bilgilerle sanal para vericekler..bakin bakalim once bi yapabiliyomusunuz diye..bu arada sabah 9 aksam 5 cnbc-e ve bloomberg tv yi izleminizide tavsiye ederim..yurt ici gunluk hatta anlik gelismeleri cok yakin takip etmeniz gerekiyo..takiple kalmayin bunu yorumlayabilmelisinizde..cok kolay gibi gorunsede aslinda zor istir..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    türkiyede bloomberg dışında bana göre izlenebilicek bir ekonomi kanalı yok ..
    özellikle yabancı uluslar arası kanalların ekonomi saatlerini izleyin ordan en azından yurtdışından bir yabancı gözüyle türkiyeye bakma imkanı bulursunuz ve resmi büyük tabloyu çok daha net görürsünüz...

Felaket habercisi gibi olmak istemem moral bozmakda istemem ama kriz adım adım yaklaşıyor eğerki sağlam bir müdahele edilmesse...

dolar euro alıp satmadan önce nacizane tavsiyem ve fikrim borçlarınız taksitleriniz v.b varsa bunları temizleyin ve şu bir iki yıl taksit kredi ile mümkün mertebe bir şey almayın paranızın yettiği kadarı ile alın...
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sterlin'in gidişatı hakkında bir bilgisi olan var mı acaba? Son zamanlar da inanılmaz yükseldi ve ben düşeceğini pek düşünmesem de, bilgili bir abimden-kardeşimden bilgi almak isterim...
    Real Cars, Real Roads.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doların Tr'de bu denli etkilenmesinin sebebi merkez bankasının faiz oranlarını artırmamasından. Gelişmekte olan diğer ülkeler doların artısından nasibini aldı ama en cok etkilenen Türkiye oldu. Buda biraz Merkez bankasının R.T. Erdoğan'dan korkmasından kaynaklı. Başbakan faiz arttırımı istemiyor buda doların yukarı çıkmasına neden oluyor. Benim görüşüm biraz bekleyip doların düşüşünü beklemek. Uzun vade düşünüyorsanız eğer alın derim. 2014 sonu 2.4 olur gözüyle bakıyorum. Sebebide mart'da bernanke'nin baskasınlıgı devretmesi ve yeni gelecek olan yellen'in tahvil durdurma politikasının sert olması. şuan 70m $ aylık tahvil alımı var. Bunu 80m'den düşürdüler ki 2014 sonu yellen bitiricek gözüyle bakılıyor. Türkiye 5 gelişmekte olan ülkelerden biri ve bence yine en cok etkilenecek olan ülkede burası.
    Not: Bu arada Euro'yu pek düşünmeyin derim. Şuan Euro'nun cıkısının hiçbir mantıklı açıklaması yok. Ön görülere göre değer kaybetmesi gerekirken daha da yükseldi. Ama bu geçici bence Euro her an hersey ters dönebilir.
    ☻/
    /▌
    / \

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bunu başka bir konudada yazdım roubini daha yeni davosda alibabacanında olduğu toplantıda canlı yayında türkiyenin riskli olduğunu kırılgan beşli denilen beş ülkeden biri olduğunu söyledi ve yabancı pek çok ekonomist storm diyor yani fırtına etkilenebilicek ülkeler içinde türkiyeyi gösteriyor.

bunun 17 aralıkla falan ilgisi yok.. cari açığımız çok fazla cari açığı kapaya biliceğimiz elimizde süpriz bir şey olmassa bir arguman enstruman yok gibi görünüyor varsa ilerde görücez zaten.. piyasalar bunu görüyor..

faiz arttırımına gidilirse hükümet bütün ekonomik politikalarında başa dönmüş olur 2000 li yıllara.. buda ak parti politikasının işe yaramadığını gösterirki bu yüzden bence faiz arttırımına gitmek istemiyorlar.. bence en doğrusunuda yapıyorlar.. faiz arttırımı demek bildiğiniz enflasyon demekdir a dan z ye benzinden mutfakdaki zeytine ekmeğe kadar zam demekdir..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    secime kadar bu yukselis devam eder..@krscan arkadasimiz 2014 sonuna kadar 2.4 demis dolar icin..cok iyimser ve az bi rakam bu..cok daha fazla yukselecek..secimlere yaklasirken siyasi anlamda bir cok olay yasanacak yine herzamanki gibi..o,bu,sunun kasetleri cikicak..yolsuzluklar.gizli belgeler,bilmemneler..kisaca ortam yine karisicak..

euro da dolara bagli olarak yukselisini surdurecek..neden bu adamlar krizde degilmiydi nasil bu kadar erken topladilar nasil deger kazandi bunlarin parasi bukadar sorularinin yanitini bende bilmiyorum..

sterlin ise tam muamma..alip satmadim bugene kadar..ingilterenin ekonomisini avrupa birliginden ayri tutmak gerekir..sterlin uykudaydi..bunu bir cok ekonomist ve forex uzmani soluyordu zaten..tek sikinti ne zaman ataga gececegini kestirememekti..yorumlayan uzmanlar bile saskin..kraliyet ailesinin ne yapacagi ne yaptigi sir herzamanki gibi

Burak. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yatirim icin gec kaldin gectigimiz yaz ayinda yatirimi yapsaydin simdi fena sekilde katlardin euroda dolardada tabi yatirdigin miktarada bagli ileriyi görmek gibi bisey bu aslinda gorenler katladı gormeyen bizde simdi yatiralim deriz ama gecti artık bu saatten sonra buyuk artis falan olmaz merkez dur diyo direk el atiyo yazin düşer o zaman yatirim dusunulebilir

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana göre siyasi çalkantı devam ettiği sürece ve Merkez Bankası'da dövize müdahele etmeyip milleti tamamen dövize kaçmasın diye faiz oranlarına ayar çekmediği sürecede bence dolar 2.5 görür... ama faize yönelip Türk Lirası'na çekmek için faiz oranları yükseltirse MB dolar euro kesicilere girmeyecektir... tabi her türlü olan parası olmayana olacak; ama şu da bir gerçek dolar/euro paritesinde dolar her türlü bu aralar daha değerli, dolara güven artıyor demek ki tekrar!... diğer yönden dövizin her türlü artması TL karşısında alım gücünü kısıtlanacak borçları artıracak her ota boka fiyat ayarlaması çekilecek... bana göre bankaya oraya buraya borcu olan arkadaşlar borçlarını olabildiğince sıfırlamaya baksın... ki bana göre en iyi yatırım şu anda var olan borçlarınızı olabildiğince kapatmanızdır....
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Euro'nun çok değer kaybedecegini düşünmüyorum, dolara göre daha dirençli piyasa gözlemlerime göre. İlla dövizse, şahsen öncelikli sterlin sonra euro ve en son dolar alırdım.. Dolar ite kaka bir şekilde biraz indirilmeye çalışılacaktır merkez bankasının hamleleri önemli bu noktada.

Aslında asıl voleyi ben benzinden bekliyorum, eylül ayı için benzin litre fiyatı beklentim 6.2 TL.
    Keşke benzin alma şansımız olsa, alır stocklarım valla..
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)