User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
98 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Galericilerin fiyatları öldürmesi!!

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Galericilerin fiyatları öldürmesi!!

2012 model gri renkte 1.6 multijet emotion plus linea(en dolusu daha dolusu yok) aracımız var.
    Arabamız 12.000 km'de hatasız boyasız hatta arka koltuk naylonları dahi duruyor.
    Tam 10.000 km'de bakımı yetkili serviste yapılmış çizik dahi olmayan bi araba.
    Bu aracın bu km'de hatasız boyasız piyasa değeri şuan 36 bin ile 42 bin TL arasında değişiyor.

Maalesef ihtiyaçtan dolayı çok acil satmamız gerekiyordu. Dün bütün gün Anadolu yakasında en az 10 tane galeri gezdim teker teker hepsinden fiyat aldım fakat verilen fiyatlar korkunç.
    Verilen fiyatlar 24-25! en yüksek fiyat 26.000 TL! Oda hikayeden mi söyledi hakkaten alır mıydı bilmiyorum.
    Açık konuşiyim benim kafamdaki fiyat 33-34 falandı normalide bu değil mi?
    Hayatımda ilk defa galericilerle muhattap oldum ve keşke olmaz olaydım.
    Tamam acil satıyoruz paraya ihtiyacımız var,tabikide 35 bin'e almasını beklemiyorum ticaret yapıyorlar belli paraya alıp kar edecekler işleri bu ama bu kadar da fiyat öldürülür mü?
    Bu insanlar bu şekilde mi para kazanıp bu şekilde mi boğazlarından geçiyor?
    İnsan gece uyku uyuyamaz ya...

25.000'e diyelim ki verdim,hemen 40.000 yazıcak 38.500'e vericek arabayı.
    Çünkü arabanın piyasası çok hızlı ve fiyatlarıda ortada,acil olmasa benimde yazıcağım fiyat bu zaten!
    45.000 tl olan arabadan 13-14 bin TL para mı kazanıcaklar?

Allah'a şükür kredi çektik ihtiyacımızı bir miktar karşıladık. Tabiikide satmadık!

Eğer aramızda galerici arkadaşlar varsa alınmasınlar sakın, ben yaşadığımı anlatıyorum.
    Allah kimseyi galericilerin eline düşürmesin. Çok duyardım ama hiç yaşamadığım için itibar etmezdim ama yaşayınca anlıyorsun. Paylaşmak istedim.

EmrahERKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklısınız gerçekten bu kadarı çok abartı. Değerinin altında alır elbette cünkü oda ekmek teknesini yürütecek ama dediğiniz fiyatlardada öldürmek cok yanlıs bence

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu yeni bir durum değil söylenecek edecek bir durumda yok adamlar ticaret yapıyor piyasa değerine alacak halleri yok.

Bir kaç tanıdık galerici var ellerine öyle paralara öyle lüks arabalar düşüyorki fiyatlara inanamazsın. Bu işin piyasası böyle, ister ev olsun ister araba ne olursa olsun bir günde nakite çevirmek istersen öldürürler.

Galeriye ne araç satarım ne de alırım hayatta işim olmaz, Allah ellerine düşürmesin.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    istoca gel sor bir cok araba goturduk her nekadar piyasası olmayan sacma arabalar olduysada itin bilmemneresine sokmadılar arabaları
    1881 - 193

ahmet_xy
    Misafir
    adamların işi bu. Allah kimseyi onlara muhtaç etmesin.

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 Yıldır araç satışındayım,eski galericiler yok artık,eskiden denge vardı bütün galeriler,aynı karı elde ederlerdi,çunku daha cabuk al sat vardı piyasa hareketliydi örnek 50,000 TL bir araçdan yaklaşık sene 2001-2002 de 2,bilemedin 3 bin TL kazanıyordu,ama şimdi ise bu kazancın 3 katını kazanması gerekiyor,sıfır bayiler her gecen gün artıyor,piyasa daralıyor ve bayilerin yüzde doksanı eski galericiler, o yüzden galeriden artık kimse araç almıyor, derecesine düştü o yüzden adamda geçinebilmesi için mecbur 3 tane araba satsam, 2 tanesinde güzel para bulsam örnek ,şu an senin yaşadığın durum, bir tanede normal satış Allah bereket versin derdinde.
    DRİLL
    Dr.Ecu

guwen_ar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kadam kredi cekerek mantikli dawranmisiniz.satarak cok daha fazla zarar yaparmissiniz.en azindan suanda ilana koyup rahat rahat istedigin paralara satabilirsin.
    Ben resmen suna sahit oldum adam aracini getirmis 20 bin dediler 3-4 saat sonra gel satisi yapalim adam dedi yok bana cok acil lazim hee ozaman isler degisir 18 e hemen parani verelim.adam kufur ederek disari cikti.

Tamam kazansinlar kimsenin gozu yok ama bi aractan %10 niye yetmez ki ! Ayip !
    İnstagram:
    guven_arabacioglu

GokhanG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    NE galericiden araba alırım ne Galericiye araba satarım... Allah kimseyi onların eline düşürmesin... aracınızın sıfırı yaklaşık 50000TL civarı hadi yaşdan dolayı 15000TL değer kaybı olsun 35 etsin galerici para kazansın 32-33 versinler 25TL nedir ya?

emrah-58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde farklı galerici arkadaşlarını arayıp böyle böyle bi araç var ,kaça alınır diye sormaları var, telefondaki arkadaşta aracı görmeden direk fiyatı komikleştirip bu rakama al der.. )
    BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yeni bir durum değil söylenecek edecek bir durumda yok adamlar ticaret yapıyor piyasa değerine alacak halleri yok.

Bir kaç tanıdık galerici var ellerine öyle paralara öyle lüks arabalar düşüyorki fiyatlara inanamazsın. Bu işin piyasası böyle, ister ev olsun ister araba ne olursa olsun bir günde nakite çevirmek istersen öldürürler.

Galeriye ne araç satarım ne de alırım hayatta işim olmaz, Allah ellerine düşürmesin.
    Abi zaten bende yazdım yukarda okudunmu bilmiyorum tabiikide piyasa değerinde alıcak halleri yok ama bu kadar öldürmek nedir? O paradan kime hayır gelir?

Ayrıca acil falan demedim bilerek,normal satıcı gibi gittim satmaya ama zaten arabayı görünce tertemiz olduğunu otomatik olarak acil damgasını vurmuşlardır.

Alıntı orhan_guney Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    11 Yıldır araç satışındayım,eski galericiler yok artık,eskiden denge vardı bütün galeriler,aynı karı elde ederlerdi,çunku daha cabuk al sat vardı piyasa hareketliydi örnek 50,000 TL bir araçdan yaklaşık sene 2001-2002 de 2,bilemedin 3 bin TL kazanıyordu,ama şimdi ise bu kazancın 3 katını kazanması gerekiyor,sıfır bayiler her gecen gün artıyor,piyasa daralıyor ve bayilerin yüzde doksanı eski galericiler, o yüzden galeriden artık kimse araç almıyor, derecesine düştü o yüzden adamda geçinebilmesi için mecbur 3 tane araba satsam, 2 tanesinde güzel para bulsam örnek ,şu an senin yaşadığın durum, bir tanede normal satış Allah bereket versin derdinde.
    Yapma Orhan abi bu kadar kolay mı para kazanmak? Linea dediğin aracın eti ne budu ne yani 50.000euroluk araç satmıyorum ki ben 15 bin tl para kazansın.
    Nerdeyse 1 seferde arabanın yarı ederi kadar para kazanıcak adam böle bi mantık yok.
    İşine saygı duyuyorum sen benden daha iyi bilirsin tabiki ama dediklerine katılmıyorum.
    Tabiki kar edersin ama Güven'in dediği okusana demekki acil deseydim bedava vericektik arabayı. Allah kimseyi muhtaç etmesin böyle ölü dürtücülere.

Alıntı guwen_ar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadam kredi cekerek mantikli dawranmisiniz.satarak cok daha fazla zarar yaparmissiniz.en azindan suanda ilana koyup rahat rahat istedigin paralara satabilirsin.
    Ben resmen suna sahit oldum adam aracini getirmis 20 bin dediler 3-4 saat sonra gel satisi yapalim adam dedi yok bana cok acil lazim hee ozaman isler degisir 18 e hemen parani verelim.adam kufur ederek disari cikti.

Tamam kazansinlar kimsenin gozu yok ama bi aractan %10 niye yetmez ki ! Ayip !
    Yok kadam bu kadar da kazanmasınlar öyle bi dünya yok bu insanlık ayıbından başka bişey değil. Öyle kazanılan para ordan burdan mutlaka çıkar.
    Hayır herkes söylüyordu bana ama bu kadarını beklemiyordum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında çok saçma bir olay gerçek galeri kendisi verir rakamı başkasına sormaz zaten adam sizin yanınızda 2 kişiyi arıyorsa 3 beklemeyin cıkın
    Alıntı emrah-58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde farklı galerici arkadaşlarını arayıp böyle böyle bi araç var ,kaça alınır diye sormaları var, telefondaki arkadaşta aracı görmeden direk fiyatı komikleştirip bu rakama al der.. )
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moruk şimdiki düzen bu yapacak birşey yok benim işim Sıfır araba satmak,2 elin değerlendirmesini anlattım sana.
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi zaten bende yazdım yukarda okudunmu bilmiyorum tabiikide piyasa değerinde alıcak halleri yok ama bu kadar öldürmek nedir? O paradan kime hayır gelir?

Ayrıca acil falan demedim bilerek,normal satıcı gibi gittim satmaya ama zaten arabayı görünce tertemiz olduğunu otomatik olarak acil damgasını vurmuşlardır.

Yapma Orhan abi bu kadar kolay mı para kazanmak? Linea dediğin aracın eti ne budu ne yani 50.000euroluk araç satmıyorum ki ben 15 bin tl para kazansın.
    Nerdeyse 1 seferde arabanın yarı ederi kadar para kazanıcak adam böle bi mantık yok.
    İşine saygı duyuyorum sen benden daha iyi bilirsin tabiki ama dediklerine katılmıyorum.
    Tabiki kar edersin ama Güven'in dediği okusana demekki acil deseydim bedava vericektik arabayı. Allah kimseyi muhtaç etmesin böyle ölü dürtücülere.

Yok kadam bu kadar da kazanmasınlar öyle bi dünya yok bu insanlık ayıbından başka bişey değil. Öyle kazanılan para ordan burdan mutlaka çıkar.
    Hayır herkes söylüyordu bana ama bu kadarını beklemiyordum.
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bildiğiniz gibi bu adamlarında vergisi var dükkan kirası var giderleri var. Sizce ayda kaç araba satabiliyorlardır ?

araba 35 bin adam size 25 bin dedi diyelim. 10 bin lira kaldı. E bu ay adam 2 araba satsa, dükkan kirası 6bin lira, elektriği 600 lira, çalışanların maaşı en az 2 kişi çalışsa 2500 lira. E bunun dükkanda yemesi içmesi var, suyu var, vergisi var, varda var.

Galerilerin çoğu sizin benim gibi değil ki. Bu arabayı bukadara bitiriyim koyarım ilana satılır üstüne kar yaparım. Adamlar bu işin vergisine kadar ödüyor.
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide ağlıyolar yok internet anamızı ağlattı falan filan. ulan beter olsunlar. resmen kucak açmış gel otur diye bekliyolar. hemde ne doğru düzgün araba satıyolar ediyolar alayı haşat. alayı km düşürülmüş. dürüstlük yok biş yok. gelip ağlamasınlar. önce helal kazansınlar

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ellerine fırsat geçince affetmiyorlar, kredi çekerek sorunlarınızın bir nebze halledilmesine sevindim, zamanında bende sizin kadar şanslı olamayıp maalesef satmak zorunda kalmıştım aracımı.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle bir yazmışsınızki gülmemek elde değil :d

Beyler kazalı darbeli arabaları bu adamlarmı çarpıp size bize satıyor? Senin-benim gibi, sizin bizim gibi biri arabayı pert ediyor. Bu adamlar onlardan toplanmış alıp gene satıyorlar. Yani ren fazla şefersizliğe aracılık ediyor olabilir.

Gelelim fiyat konusuna. Bu forumdaki öğrenci kesmi arkadaşlarımız bile bir arabayı alıp aynı hafta 5000tl fazlaya itelemeye çalışıyorlarken. İşletme sahibi ve bu işi resmi yapan birilerinin kar gütmesi normal değilmi
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okudum tabi ki yazdıklarını vahiyle cevap yazmadım heralde

Galeriye götürüp araba satılacaksa zaten otomatikman aceledir. Yoksa kimse şu malı alda nakite çevir demez, koyar arabasını konsinye , adam da satış üzerinden %2-3 komisyonunu alır. İşler böyle yürüyor. Yani senin oraya sakin bir tavırla gitmen bir şeyi değiştirmez. Tefeci gibi düşün ha çek kırdırmışsın ha araba hiç bir farkı yok.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı McS_R53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bildiğiniz gibi bu adamlarında vergisi var dükkan kirası var giderleri var. Sizce ayda kaç araba satabiliyorlardır ?

araba 35 bin adam size 25 bin dedi diyelim. 10 bin lira kaldı. E bu ay adam 2 araba satsa, dükkan kirası 6bin lira, elektriği 600 lira, çalışanların maaşı en az 2 kişi çalışsa 2500 lira. E bunun dükkanda yemesi içmesi var, suyu var, vergisi var, varda var.

Galerilerin çoğu sizin benim gibi değil ki. Bu arabayı bukadara bitiriyim koyarım ilana satılır üstüne kar yaparım. Adamlar bu işin vergisine kadar ödüyor.
    Kirasına, elektriğine ya da elemanına lafım yok ama vergi konusunda yanılıyorsun.

%1 KDV ödüyorlar. Onu da alım bedeli ile satım bedeli arasında çok küçük bir fark olacak şekilde noterde işlem yapıyor.

Aracın kasko değeri 15.000 TL satışı 15.500 TL na yapıyormuş gibi gösteriyor.

Aradaki 500 TL nın %1 ini vergi olarak beyan ediyor

Bu ülkede hiç kimse gerçekte ödemesi gereken vergiyi ödemediği için dolaylı vergiler bu kadar yüksek.

Ve tabiki sürekli yapılan mali aflar da ödeyen insanları rencide ediyor, dürüst insanları da yoldan çıkartıyor.

maddi sebepten ötürü 1 ay önce 28 e malettiğim 407 yi 1 hafta önce 24.5 a galeriye verdim. Acil olduğu için aradaki farkı görmedik, ama sana teklif edilen rakamlar ticari etik dışında bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle bir yazmışsınızki gülmemek elde değil :d

Beyler kazalı darbeli arabaları bu adamlarmı çarpıp size bize satıyor? Senin-benim gibi, sizin bizim gibi biri arabayı pert ediyor. Bu adamlar onlardan toplanmış alıp gene satıyorlar. Yani ren fazla şefersizliğe aracılık ediyor olabilir.

Gelelim fiyat konusuna. Bu forumdaki öğrenci kesmi arkadaşlarımız bile bir arabayı alıp aynı hafta 5000tl fazlaya itelemeye çalışıyorlarken. İşletme sahibi ve bu işi resmi yapan birilerinin kar gütmesi normal değilmi
    bu zamanda herkes walkie-talkie galerici zaten o konuya hiç girmeyelim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)