5. Öğrencilerin eğitim, burs ve barınma koşulları
5.1. Öğrencilere yılda bir defa, Ankara- Moskova-Ankara gidiş-dönüş uçak bileti ödenecektir.
5.2. 2-3 kişilik odaların bulunduğu öğrenci yurdunda barınma imkanı sağlanacaktır.
5.3 Mezuniyet sonrası 1 ila 3 yıllık staj döneminde barınma imkanı sağlanacaktır.
5.4 Öğrencilere MEPhI Üniversitesi kütüphanelerinden ders kitapları temin edilecektir.
5.5 Eğitim süresince öğrencilere aylık 500 ABD doları tutarında burs ödenecektir.
5.6 Öğrencilere, Rusya Federasyonu’nda yabancı öğrencilere uygulanan genel sağlık sigortası kapsamı dikkate alınarak sağlık sigortası yaptırılacaktır.
5.7 Öğrencilerin tüm sorunları ile ilgili 7 gün 24 saat başvurabilecekleri Moskova’da mukim özel rehber istihdam edilecektir.
5.8 Eğitim programını başarı ile tamamlayan, mezuniyet sonrası uygulama eğitimini ve stajını bitiren öğrenciler, onaylanmış kadro listesi doğrultusunda Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde işe alınacaktır. Nükleer santralde çalışmaya başladıktan sonra, Akkuyu NGS Eğitim Merkezi’nde eğitimini başarıyla tamamlayan, uzmanlık alanında mühendislik pozisyonu için sınavı geçen ve herhangi birinin gözetimine ihtiyaç duymaksızın çalışma yetkisi alan öğrenciler, Türkiye’de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi 1. derecedeki mühendislere verilen maaştan az olmayacak şekilde piyasa ücreti alacaktır.