*arkadaslar hep bakıyorum yakıt tüketimleriniz yüksek 8-9 -10.5 bile var anlayamıyorum otomatik ile manuel arasında elbette fark olacak ama bu kadar olmamalı benim ortalama tüketim suan 5.3 gösteriyor yakıtı sürekli opetten arada bir olsada petrol ofisinden alırım aracım 2012 ceed eski kasa manuel 4,5 leri gördüğüm zamanlar oluyor
*
Dediğim gibi Alper bey forumlarda konuşulan tartışılan yakıt tüketimi konularını genelde okuyorum ancak bunun temel sebebi fikrimce kullanım tarzıdır.Evet otomatik ile manuel arasında fark var ama dediğiniz gibi bu kadar ciddi farkta rakamlar mekanik bir sorun yok ise sadece kullanım ile alakalıdır.Aracımı aldığımda 7000km'deydi ve ortalama yakıtı 9,3lt görünüyordu hatta moralim bozuldu işimiz iş dedim kendi kendime ancak düzgün kullanım ile sadece şehir içi kullanarak bu değeri 7,3lt'ye kadar düşürdüm en fazla ise 8.0lt'yi geçmedim,şu anda ise 7.7lt civarında.Sadece şehir içi kullanılan ve eski tip bir otomatik şanzuman için olması gereken normal bir değer bence.Ancak otomatiği ile düz vitesi arasındaki yakıt farkını fabrikasyon veri olarak ve kullanıcı yorumları olarak gördüğüm en yüksek araç bizim araçlar olarak görüyorum