User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hasar Sorgulama Ne Derece Gerçekçi?

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hasar Sorgulama Ne Derece Gerçekçi?

arkadaşlar, özellikle yetkili serviste yaptırılan hasar tamirlerinde inanılmaz şişirme rakam çıkıyor... mesela en son satmaya karar verdiğimiz e90 3.20d nin 28bin TL hasarı çıktı 3 parçasını boyatmıştı bizimkiler borusanda bir de anahtarın yedeği kaybolduğu için o tedarik edilmişti... sonra etrafımda bu tarz hasarlar olduğunda yetkili servis takıntısıyla Borusana götüren arkadaşlarımın araçlarını sorgulattık, tek hasar, ön çamurluk boyama 8.000 tl...

yazık günah bu tarz hasarlarda hem sigorta şirketine giydiriyorlar hem de sorgulamada araç sanki pert olmuş imajı yayılıyor, bence hasar rakamı ile beraber neler olduğu da sorgulanabilmeli madem böyle bir sistem oluşturuluyor, anahtar kaybolmuş kaskodan alınmış 1800 tl hasar görünüyor hadi çok önemli değil en kötü satmaz kullanırız ama, bazı peşinde olduğum araçları hasarları fazla görünüyor diye almamıştım, şimdi acaba diyorum
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet benim 18bine aldigim picantonun 6000tl lik iki hasari gozukuyor ama ne oldugu mechul karsi tarafidami yazmislar suclu diye cozemedim arabada okdr para tutabilicek parca yok zaten

Kontrol ettirip birsey bulamiyinca aldim ben gozuken hasara ragmen

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet benim 18bine aldigim picantonun 6000tl lik iki hasari gozukuyor ama ne oldugu mechul karsi tarafidami yazmislar suclu diye cozemedim arabada okdr para tutabilicek parca yok zaten

Kontrol ettirip birsey bulamiyinca aldim ben gozuken hasara ragmen
    evet sadece adet ve karşısında bedeli, salaklık bizde, atıyoruz imzayı veriyoruz vekaleti para direk onlara yatıyor görmüyoruz ya da önemsemiyoruz bakmıyoruz bile ne yazdığına... çok mu zor acaba 'ön çamurluk boya-kaporta-8.000 tl' demek? şimdi gel anlat adama 8.000 tl yi...

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eger bir tanidiginiz warsa, araca serviste ne kadar para harcanmis ogrenebilirsiniz.

Yane sadece tramere guvenmekte yetmiyor.

Ben tramerde gozukmeyip, 25K'lik kazasi olan arac gordum, serviste kaydi war tramerde yok malesef.

Ondan cift tarafli arastirilmasi kanisindayim.

ege_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Arkadaşın Megane 3'üne resmi araç dokundurdu.Hatıra fotoğrafı çektirmiştik Hasar sadece yere düşen o ufacık parça, tamponun görünen kısmı çatladı,başka hiçbirşey yok.Yapıştırılabilirdi belki ama estetiği bozmamak açısından değiştirildi.Tramerde sonucu ÇARPMA:4000TL !! Şimdi satarken gel de izah et alıcı tarafa.. Bunun bir çözümü olmalı.

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu sahibinden özür dileyerek bende şunu soruyum;
    km düşürme olayını anlamak için tüv den muayene km lerini sorgulayabilir miyiz veya başka bir yolu var mıdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk sahibi olduğumuz araca 3 parça boya +1 anahtar değişimine toplam 28bin TL hasar çıktığını ben şahsen kimseye anlatamam bu durumda... bu işin gerçekten bir çözümü olmalı, madem böyle bir sistem yapıyorsun o zaman detaylarını da vereceksin...

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kosifler otoda motosikletime 7000 euro hasar çıkartmışlardı. eksper aradı. şaşkın vaziyette hani bir şeyi yoktu demiştiniz diye. eksper kendisi israr etti kosiflere götürün diye. bende götürdüm sesimi çıkartmadım. motosiklete durduğu yerde zibidiler yaslanınca motosiklet yan tarafına devriliyor. alarmı çalınca panikle motosikleti eski haline getirirken vizör kırılıyor. tüm hasar bu. fakat kosifler diferansiyelde gördüğü çizik üzerine bir sürü masraf çıkartmış. eksperde şaşkın. bende vizörün parasını ödeyin başka bir şey istemem diyince adam iyice şaşırdı. hatta kosiflerden değil başka yerde daha ucuza orijinal var oradan alalım 200 euro ya her şey eskiye döner demiştim.
    aradaki rakkam nerelere gidiyor acaba???
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya serviste yaptirmicaz yada disarda paranla yaptiricaksin ufak seyleri.bende muzdarip oldum tampon boyatma ve on panel degisimine 2bin tl giydirmislerdi.acayip kazikliyolar

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet sadece adet ve karşısında bedeli, salaklık bizde, atıyoruz imzayı veriyoruz vekaleti para direk onlara yatıyor görmüyoruz ya da önemsemiyoruz bakmıyoruz bile ne yazdığına... çok mu zor acaba 'ön çamurluk boya-kaporta-8.000 tl' demek? şimdi gel anlat adama 8.000 tl yi...
    Birde bedel yazmayanlar var ben getzle gecen sene cukura dustum travens fln on takim sifirlandi

Bedel yazmiyor hasar diye kayit var sadece

En dogrusu servisten kontrol ettirmek

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2007 4. ayda sıfır km olarak aldığım otomobil 2007 aralık ayında pert olmuş gözüküyordu. Bir türlü güvenemiyorum bu sisteme.

Muayeneden km sorgusuna gelince. Bunu halletmek çok kolay. Bir önceki km ye göremantıklı seviyelerde km düşüren birinden şüphe eder misiniz?

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu tramer mevzusu yüzünden millet çok takıntılı oldu
    artık millet hasarı tramere işleyecek diye kasko yerine cebinden yaptırıyor, en son raddeye geldiğinde araba pert olursa kaskoyu kullanıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde bedel yazmayanlar var ben getzle gecen sene cukura dustum travens fln on takim sifirlandi

Bedel yazmiyor hasar diye kayit var sadece

En dogrusu servisten kontrol ettirmek
    içeriden çok yetkili tanıdık yoksa Doğuş ve Borusan kesinlikle servis kayıt bilgilerini vermiyor artık maalesef...

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ege_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkadaşın Megane 3'üne resmi araç dokundurdu.Hatıra fotoğrafı çektirmiştik Hasar sadece yere düşen o ufacık parça, tamponun görünen kısmı çatladı,başka hiçbirşey yok.Yapıştırılabilirdi belki ama estetiği bozmamak açısından değiştirildi.Tramerde sonucu ÇARPMA:4000TL !! Şimdi satarken gel de izah et alıcı tarafa.. Bunun bir çözümü olmalı.

Aynen öyle, ben de en ufak çizikte servise götüyorum dayanamıyorum ama direk değiştiriyorlar çamurluğu 1500-2000 sadece sol ön çamurluk.
    diyemedim ya la

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasa çok kötü bir hal aldı. Servislerde ne kadar güvenilir, kilometre düşürmeden tutun neler neler var
    EkN garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aldığım araçta 15bin tl hasar gözüküyordu.Şase no ile servise gittim 3 parça değişmiş onun fiyatıymış umursamadım aldım
    -Bas be oğlum polis radar falan yok burda!
    (CEZA YEDİ)

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski evo 9 umu aldığımda 3500tl hasar kaydı gözüküyordu aracımda hiç boya yoktu bende onu çözememiştim
    evox

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servisler sigortadan para alacağız diyemidir,arada birileri sakal alacak diyemidir nedir bilinmez ama,nasılsa aracım kaskolu,servise bırakırım yaparlar,gider alırım uğraşmam diyoruz.Sonra bir bakıyorsun 150 TL'ye boyanan çamurluk 2500TL tramere geçiyor.Anlamak mümkün değil.Sonra en ufak hasar kaydında millet kıllanıyor.Hasar kaydı olması pert diye anlaşılıyor.2 çamurluk 1 kaput boyatsan 12000TL tramer yazarlar.Aracın nereye kadar girdiği belirsiz.Kafa komple mi kopmuş,sadece çizik mi ayırt edilemiyor.Araca yapılan işlemlerin detayını bilmek gerekir.Kasko sistemi zahmetsiz belki,mağduriyetleri karşılıyor ama eksikler var.

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte hasarlı halin fotoğrafı olması şart, satarken kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Ben yaptırmadan önce çekiyorum kafam rahat servis insafsızça geçiriyor kasko ödeyecek diye çünkü.
    diyemedim ya la

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)