forumda araştırdım ama bulamadım varsa affola.
çok olmasada aracımın üzerinde kılcak çizikler var cok derinde var çok incede nasıl gideririm bunları.
Meguiar's SwirlX iyimidir ped ile uygulayabilirmiyim.
forumda araştırdım ama bulamadım varsa affola.
çok olmasada aracımın üzerinde kılcak çizikler var cok derinde var çok incede nasıl gideririm bunları.
Meguiar's SwirlX iyimidir ped ile uygulayabilirmiyim.
Makine mi elle mi ?
Bular kesin çözüm değil, dolgulu cila özelliği ile sadece kapatır ve üzerine koruma atılmazsa ilk yıkamada tüm çizikler çıkar piyasaya.
Elle kılcal çizik gidermek değilde, saklamak daha doğru ve kolay olur, dolgu özelliği olan ürünleri tercih edebilirsin Auto glym Srp, Poorboys black hole koyu renkli araç için güzel tercih olur.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Dodo juise lime prime tam olarak nedir?glaze mi glaze ise dolgu özelliği var mı?birde auto balm ile ikisi aynı işlevi mi görüyor.
Glaze sırlamak manasındadır, dolgu özelliğinin olduğunu söyler.
SRP nin yaptığı iş
Meguiars sarı el pedi ile uygulama yaptım 2 nohut tanesi kadar SRP 25-30 saniyelik bir uygulama ve ardından sildim ve sonuç,
![]()
fatih kardesim tebrik ederım her soruya bilgilendirici cevaplar veriyorsun pmden ozel ılgılenıyorsun![]()
ben kendı aracıma havalar duzelınce makınayla bır uygulama yapıcam tabı yapmadan once bılgılerınden faydalanmam gerek
powered by:
Can's
VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO
çok teşekkür ederim arkadaslar. Forumdan bi arkadaşla konuştum sınıftanda arkadaşım o bana ilk önce kille temizlememi sonra auto glym srp ve meguiar's nxt 2.0 önerdi onları deniyeceğim
Aşındırıcılık değeri 4/10 civarı olan Meguiars, AG vb marka ürünleri makine ile kullanımda yüzeysel sayılabilecek kılcal çiziklerde iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum.
Ben çok araştırdım, boyayı aşındırmaktan çekiniyorum. Hiçbir yerinde sonradan boya olmadığından sürprizlerle karşılaşırım diye Turtle Wax Color Back aldım, üzerine de siyah renk cila aldım Turtle Wax Color Magic. Uygulayınca resimleri atarım.
Amaç sıfır çizik olursa, iş biraz risk alıyor. Ben kendi açımdan tatmin eden bir parlaklık ve kılcal çizikleri kapatmayı amaçlıyorum.
Fotoğraflar ile örnek vereyim, boyalı yüzey tamamen kılcal çizikler ile doluydu, o dönem polisaj imkanım olmadığı için tüm yüzeyi dolgu özelliği olan SRP ile kapattım, kendi sert süngeri ile kullanınca çok daha güzel sonuçlar verebiliyor "örneklerde olduğu gibi", aslında çizikler gene olduğu gibi duruyor fakat ürünün doldurucu özelliği sayesinde görünmüyor.
Bu işlem tek başına yetmiyor zira ürün oldukça zayıf ve çok çabuk deforme oluyor, bu sebeple kullanman gereken birde boya koruma ürünü var "çevre etkenlerine daha dayanıklı" hem altta dolgu özelliği olan ürünün daha uzun dayanmasını sağlıyor, hemde içinde bulunan carnauba ile daha parlak görünüm sağlıyor.
Bu işlemlerin saha sağlıklı olması için ilk önce bir qd aracılığı ile kil yapmanı tavsiye ederim, quick detailer yerine sabunlu su da kullanabilirsin. Ayrıca kullanım durumuna göre bir kaç haftada bir işlemi tekrarlaya bilirsin"kılcal çiziklerin durumuna göre srp+boya koruma yada sadece boya koruma olabilir", ph derecesi nötr olan bir şampuan uygulanan işlemin dayanıklılığını arttırır.
Autoglym Srp yerine alternatif malzemeler de kullanabilirsin, örneğin poor boys veya chemical brothers ürünleri de olabilir, tümü güzel sonuçlar verecektir.
![]()
çok teşekkür ederim hocam çok acıklayıcı oldu önerilerini deniyeceğim
Autoglym SRP'nin uzerine Turtle Wax Sealer Wax ya da Gtechniq C2V3 uygulamak hafif cizikleri kapatmak icin faydali olur mu? Bir dahaki yikamadan sonra dolgular eski haline donmez diye tahmin ediyorum ama emin olamadim![]()
Srp çizikleri gizliyor, turtle yi kullanmadım bılmıyorum, C2v3 kullandım 1 lt bittirdim kendisi çizik gizlemiyor zaten sıvı bir ürün sık sil tarzında ama boyaya verdiği canlılık ve kayganlık hissi gayet güzel ve bahsettiğiniz ürünleri ayrı ayrı kullanın üst üste uygulamak gereksiz bence.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)