User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
97 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Konut Kredisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Konut Kredisi

Arkadaşlar ev alıyorum kredi çekmem gerekiyor min. 100 bin tl
    Şu sıralar faizler çok yüksek ama bekleme gibi bir durumda söz konusu değil malesef. Önerilerinizi yardımlarınızı rica ediyorum

Seçimden sonra faizlerde düşüş yaşanır mı yada piyasa iyice karışır mı bu kredi yada ev fiyatlarına nasıl yansır gibi sorular var tabi kafamda. Bunda da etkili olacak en büyük etken mutlaka seçimlerden çıkan sonuç ancak kısa vadede çok farkeder mi beklemeliyim emin olamıyorum..

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inşaat firmasından alacaksan eğer onların anlaşmalı olduğu bankalardan kullanmak mantıklı, düşük oranda faiz oluyor,

ama şahıstan falan alacaksan internetten de bakabilirsin bankalara tek tek.
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerekiyosa arabandan vazgeç çekebildiğin kadar az kredi cek önerim bu.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Hoş bizim bankanın faizleri yüksektir ama Garanti'den yardımcı olmaya çalışırım..

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu oranlar ile çılgınlık olur, seçimi beklerdim ben olsa. Seçimde faizi tetikleyecek bir durum olsa dahi bu konut sektörünü olumsuz etkiler ve konut fiyatları düşer diye düşünüyorum. Seçim beklentileri karşılarsa oranlar düşer ev fiyatları pek oynamaz.Zaten gideceği kadar gitti.
    slowest tsi of cosmos

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    130 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerekiyosa arabandan vazgeç çekebildiğin kadar az kredi cek önerim bu.
    ana paranın az olması uzun vadede ödeyeceğin faiz tutarında çok belirleyici oluyor.

Kesinlikle min. anapara ile almak mantıklı, şu an gerçekten çok yüksek. Ama şu da var herkes yüksek olduğundan dolayı bir şekilde erteliyor kredi talebini.

Bankaların da sonuçta kredi satması lazım, bu yüzden hangi banka ile çalışacaksan çok merkezi bir yerdeki şubesinden işlem yapma, pazarlık gücün artsın.

Ve faizden ziyade yıllık maliyet oranına bak. Bazen 1 baz puan aşağıdaki kredinin yıllık maliyeti daha fazla oluyor. ( masraf - sigorta vs. derken fena giydiriyorlar)

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle bir site var.Daha sonra bankalar telefnola arayıp bilgide veriyorlar bilginiz olsun.Şimdiden hayırlı olsun
    http://www.enuygun.com/kredi/konut/k...000-tl-7/?es=0

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet ben zaten arabayı satılığa çıkarttım ondan çoktan vazgeçtim

Bende seçimi yada faizin düşmesi taraftarıyım ancak öyle bişey ki aylardır ev arıyorum, doğru düzgün ev yok. Zaten kalanlara da dünya paralar istiyorlar uçmuş millet. Açıkçası şuan bulduğum evin fiyatı da uygun. Bu yüzden beklersem burasını kaçırabilirim.

Tolga nın dediği gibi faizler zaten fazlasıyla yüksek olduğundan herkes düşmesini bekliyor kredi çekmiyor, buda pazarlık yapma gücünü arttırıyor. Sadece doğru bir yerde bir tanıdık olsa güzel oranlara kredi alınabilir diye düşünüyorum.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bizde 3 aydir ev ariyoruz .fakat bu aralar almak cidden delilik olur. Faizler asiri yuksek geri.odemesi nerdeyse cektiginiz parayi bulucak
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet şuanda 100 bin çekince geri ödemesi 180 bin küsürler oluyor

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Aydın- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet şuanda 100 bin çekince geri ödemesi 180 bin küsürler oluyor
    Bence erteleyin bizimde cekicegimi rakam 100 bin civari 10 yilda yakasik 80.000 tl faiz odeniyor . 2-3 ay bekleyin derim
    Elleme Sekelesin...

delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beklesenizde kısa vadede dusecegını zannetmıyorum.mecbur cekmek zorundasınız galıba.kullanırsanızda ılerde dustugunde yapılandırma yaparak bıraz olsun zarardan kar edersınız.yapılandırırkende vadeyı kısaltabılırsenız cok kazancınız olur
    TeKS@S

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    120ay vadede geri dönüşler genel olarak 100'e 180

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar ev alıyorum kredi çekmem gerekiyor min. 100 bin tl
    Şu sıralar faizler çok yüksek ama bekleme gibi bir durumda söz konusu değil malesef. Önerilerinizi yardımlarınızı rica ediyorum
    Öncelikle hayırlı olsun.

Krediyi çekeceğiniz Bankadan şu konularda detaylı bilgi isteyin;

1- İleride Ara ödeme yapabilecekmiyim ? (Bazı bankalar faizi azalttığı için yanaşmıyorlar, mutlaka yapmanıza olanak veren banka ile anlaşın, elinize toplu para vb. geçer. Ara ödeme yaparak faizin büyük kısmını sildirmiş olursunuz.)
    2 - Yeniden yapılandırmaya açık olmalı, bu konuda da bankadan net bilgi alın. İleride kredi faizleri düştüğünde yeniden yapılandırırsınız...
    3 - Faizin tüm vadeye yayıldığı kredi türünden faydalanmanızı öneririm, aksi halde en başta veya en sonda ödenen faiz sebebiyle günün şartlarına göre mağdur olabiliyorsunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı olsun.

1- İleride Ara ödeme yapabilecekmiyim ? (Bazı bankalar faizi azalttığı için yanaşmıyorlar, mutlaka yapmanıza olanak veren banka ile anlaşın, elinize toplu para vb. geçer. Ara ödeme yaparak faizin büyük kısmını sildirmiş olursunuz.)
    2 - Yeniden yapılandırmaya açık olmalı, bu konuda da bankadan net bilgi alın. İleride kredi faizleri düştüğünde yeniden yapılandırırsınız...
    3 - Faizin tüm vadeye yayıldığı kredi türünden faydalanmanızı öneririm, aksi halde en başta veya en sonda ödenen faiz sebebiyle günün şartlarına göre mağdur olabiliyorsunuz.
    Bilgi için teşekkürler.

Bu 3. yazdığınız faizin tüm vadeye yayılması seçeneği nasıl mümkün oluyor ? Bunun için ekstra bir şey gerekiyor mu ? Yada bankadan bankaya değişen bir durum mu ?

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kartal hürriyet mahallesinde oturuyorum evlendikten 3 ay sonra şu anki değeri 50.000 e yakın altınım çalındı 6 senedir 40.000 e yakın para biriktirdim Allah a şükür eşimin yardımıyla dün mahallede ev arayayım dedim 140.000 e kadar 40 peşin hesabı kime gittiysem o paraya ev yok geçen yaz bu paralara 3+1 120m2 ev alınıyordu şimdi 210.000 liralarda bir tane giriş buldum müteahitin oğlu resmen dedi abi açık söyleyeyim bu ev ilk başta 80.000 liraydı piyasa yükseldi babam 130.000 çekiyor son oluru 115.000 dedi babasıyla görüşeceğim 40.000 peşin geri kalanı 36 senet yaparsa alırım başkada ev sahibi olamam. Bayağı uzun yazdım kusura bakmayın

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgi için teşekkürler.

Bu 3. yazdığınız faizin tüm vadeye yayılması seçeneği nasıl mümkün oluyor ? Bunun için ekstra bir şey gerekiyor mu ? Yada bankadan bankaya değişen bir durum mu ?
    Önce faiz ödemeli olanını seçmeyin demek istiyorum.
    Bazı bankalar bunu ön plana çıkarıyorlar.

Normal olan, yani örneğin 1400 lira ödediniz aylık, bunun bin lirası ana para, diğeri faiz ödemesidir. Bunu seçin.

Diğerinde ise 1400liranın tamamı faiz ödemesidir. Faiz bitince ana parayı ödemeye geçiyorsunuz. Bu seçenekte örneğin 5 yıl sonra elinize toplu para geçti, tamamını kapatmak istiyorsunuz. O durumda hiç avantajı olmuyor çünkü tüm faizi ilk yıllarda ödemiş oluyorsunuz

Şu siteyi biraz gözden geçirin. Faydalı bilgiler mevcut;
    http://www.kredipazari.com/hangi-kon...-en-uygun.html

cagalazade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kredi konusunda Allah yardımcısı olsun hepimizin... ben ailemi izmir e yerleşmeye ikna ettim, istanbul da evi sattık şimdi peşin parayla ev arıyoruz ama seçimlerden dolayı kımıldayamıyorum, sonrasında düşecek mi çıkacak mı bilemediğim için.

bence sizde bekleyin biraz, 100 e 180 ciddi bir oran, daha yukarı çıkması düşük ihtimal gibi geliyor bana düşmesine nazaran...
    her zafer acı ister...!

zafer_0403 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı olsun.

Yazdığınız 3 ncü maddeye kredi çeken müdahale edemiyor diye biliyorum. Eğer 80 binlik faizi eşit 120 aya bölerlerse bu mantıklı. 5-6 ay sonra faizler düştüğünü var sayarsak yapılandırma yaparsanız çok zararınız olmaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)