User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
35 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Aşçılık Kursu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aşçılık Kursu

Aramızda profesyonel aşçılık eğitimi alan oldu mu?

Merakım olan bu işi profesyonel şekilde eğitimini alıp meslek haline getirmek istiyorum. Yalnız bir çok kurs var, hepside kendince tr nin en iyisi, düzgün şartlarda iş garantili vs.

Ortalama ücretler 10-20 bin tl arası.

Ankara-İzmir illerinde gitmeyi düşünüyorum.

Kendi giden veya etrafında bu eğitimi almış olan insanlar varsa biraz bilgi almak isterim.

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çocukluk arkadaşım var. Yaklaşık bir sene eğitim aldı. Sonra bir restaurantta işe başladı. Şimdide sağlam bir italyan restaurantta aşçı başı güzel parası var güzel iş. ama bizim türkler her iştede olduğu gibi bununda suyunu çıkardı. Herkes aşçı olmaya çalışıyor İyi düşün bence.

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mutfak Sanatları Akademisi

burası çok iyi
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbulda bende 1-2 tane beğendiğim yer buldum ama İstanbulda

Kurs, staj vs. ortalama 1 yıl sürüyor. İstanbulda kalacak bir yerim yok ve bütçe olarak beni aşar.

Ya ankara da bulucam ailemin yanında kalıcam, yada arabamı satıp izmire kuzenin yanına gidicem.

Seçenekler bunlar maalesef

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MSA bildiğim kadarıyla 15000 lira mı ne zaten kalacak yeri onlar ayarlıyor son 3 ayda da yurtdışında staj yapıyorsun
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amacın ne dostum?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kişisel merakımı profesyonel şekilde mesleğe dönüştürmek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MSA şuan bilgeadam vol.2 kıvamında. yani amatör ilgiyi profesyonelliğe taşımak yerine, amatörlüğe küçük bir iki profesyonel dokunuş. Bu sebeple aşçılık eğitimlerinden ziyade pasta sanatı, kek yapımı vs gibi haftasonu eğlencesi kıvamındaki eğitimlere agırlık vermesi. Lokantalarda ( ben seviyorum bu ismi ) daha çok alaylılar kullanılıyor. bunun dışında kaliteli eleman ( bu konuda eğitim sertifikası/diploma tercih sebebi) çalıştırmak zorunda olan yerlerin sayısı sınırlı.
    Kişisel tavsiyem eğer biraz ingilizcen varsa Doco ile görüşerek, bu eğitimi almaya başladığın taktirde oradaki olası fırsatladan yararlanıp yararlanamayacağını ögrenmen. Yumurta kırmasını bilip azcık ingilizce ve bir sertifika programında olan çok kişiyi işe aldılar.

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mutfak Sanatları Akademisi

burası çok iyi
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    MSA bildiğim kadarıyla 15000 lira mı ne zaten kalacak yeri onlar ayarlıyor son 3 ayda da yurtdışında staj yapıyorsun
    Bir sürü yerde birinci seçildiler. Restoranları, dailynews gazetesinin yaptığı araştırmada avrupada yemek yenilebilecek en iyi on yer arasında seçildi. Restoran çalışanları msa öğrencileri. Gerek sahibinin titizliği gerekse çalışanlar yönünden kaliteli bir yerdir.
    Zaten oraya ben geldim diye gidemiyorsunuz. Onların sizi kabul etmesi lazım. Bunu göz önüne alarak seçim yapın.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

hakansiR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pek fazla dısardan gorundugu gıbı degıldır ascılık kurs okul vs yerlerde anlatılanlara pek bakma derim tezgaha gecınce herseyin orda hayal ettıgın gıbı olmadıgını anlıyosun
    I ♥ Twin Cams

cheers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yaşın genç.Eğer meslek öğreneyim diyorsan zincir bir otelde alt kademeden başlayabilirsin.Hem altyapı sağlam olur hemde zamanla yükselme daha rahat olur.

ama illa bi kursa gideyim diyorsan MSA bu konuda çok iyi.Diğer taraftan söylemişler DO&co ya girebiliyorsan orası da çok iyi.
    ---BTU cupra---

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakansiR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pek fazla dısardan gorundugu gıbı degıldır ascılık kurs okul vs yerlerde anlatılanlara pek bakma derim tezgaha gecınce herseyin orda hayal ettıgın gıbı olmadıgını anlıyosun
    Biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Alıntı cheers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence yaşın genç.Eğer meslek öğreneyim diyorsan zincir bir otelde alt kademeden başlayabilirsin.Hem altyapı sağlam olur hemde zamanla yükselme daha rahat olur.

ama illa bi kursa gideyim diyorsan MSA bu konuda çok iyi.Diğer taraftan söylemişler DO&co ya girebiliyorsan orası da çok iyi.

Alt kademeden başlamak isteğim zaten. Fakat en altta olsa boş olarak gitmek istemiyorum.

İlk olarak eğitimini alıp,
    Biraz pişmek için burada çalışmaya başlayıp,
    O zamanda dili geliştirip, yurt dışı kovalamak istiyorum.

Nereden ne şekilde başlayacağıma tam olarak karar verebilsem devamı gelecekte

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu saptirmadan bende sorayim amator olarak biraz bilgi sahibi olabilicegimiz kurs tavsiyesi alabilirmiyim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cheers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu doğru bir görüş hatta genel müdür bile olabilirsin. Tecrübe ile sabit.
    Zincir otellerden birinde yiyecek içecek departmanında çalışan biri, başka bir otelde genel müdür olarak karşımıza çıktı.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse yanlış anlamasın üstüne alınmasın ama bizim ülkede bu iş çok tırt hele ki bu kurs filan muhabbetleri dahada tırt

Ben okulunu okumak istedim Gastronomi ve mutfak sanatları diye 5-6 tane üniversitede var sadece yeditepe-anadolu-bolu-antep-konya (en iyisi yeditepe ve antep)

4 sene eğitim veriyor aşçılık-şeflik-dünya mutfakları-şarap vs aklınıza gelebilecek herşey niyetlendim puanım yetiyordu msa vs bana inandırıcı gelmiyordu çünkü menü hazırlamak genele hitap etmek 1 senelik kurs ile olabilecek iş değil
    Ama etrafımda kiminle paylaşsam aşçı/şef olacağım diye herkes değişik baktı

çünkü bu ülkede 5 çeşit çorba 10-20 çeşit yemek biliyorsan aşçısın ve gerçekten bir şeyler bilsen bile piyasan sadece belli başlı büyük şehirlerde değerin bilinir.

Önüne gelen parasını verip sırf para var bu işte diye kursa giderse bu iş saçma sapan bir yerlere gider

mutfak işi çok derindir eğer gerçekten yapmak istiyorsan sana 2 tavsiyem var

1- ya alaylı ol
    2-ya 2 senelik yada 4 senelik okulunu oku aynı zamanda fırsat buldukça farklı yerlerde çalış

Mutfak da nereden geldiğin değil neler bildiğin önemlidir ve bunlar yukarıdaki 2 yol harici olabilecek şeyler değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse yanlış anlamasın üstüne alınmasın ama bizim ülkede bu iş çok tırt hele ki bu kurs filan muhabbetleri dahada tırt

Ben okulunu okumak istedim Gastronomi ve mutfak sanatları diye 5-6 tane üniversitede var sadece yeditepe-anadolu-bolu-antep-konya (en iyisi yeditepe ve antep)

4 sene eğitim veriyor aşçılık-şeflik-dünya mutfakları-şarap vs aklınıza gelebilecek herşey niyetlendim puanım yetiyordu msa vs bana inandırıcı gelmiyordu çünkü menü hazırlamak genele hitap etmek 1 senelik kurs ile olabilecek iş değil
    Ama etrafımda kiminle paylaşsam aşçı/şef olacağım diye herkes değişik baktı

çünkü bu ülkede 5 çeşit çorba 10-20 çeşit yemek biliyorsan aşçısın ve gerçekten bir şeyler bilsen bile piyasan sadece belli başlı büyük şehirlerde değerin bilinir.

Önüne gelen parasını verip sırf para var bu işte diye kursa giderse bu iş saçma sapan bir yerlere gider

mutfak işi çok derindir eğer gerçekten yapmak istiyorsan sana 2 tavsiyem var

1- ya alaylı ol
    2-ya 2 senelik yada 4 senelik okulunu oku aynı zamanda fırsat buldukça farklı yerlerde çalış

Mutfak da nereden geldiğin değil neler bildiğin önemlidir ve bunlar yukarıdaki 2 yol harici olabilecek şeyler değil.

sen iyimser düşünüyorsun. Hatta doğru bile denilebilir. Ama gerçekler öyle değil ne yazıkki.
    İyi aşçı demek çeşitli yemek bilmesi demek değil. En ucuza menü nasıl hazırlanır onu bilen değerli aşçı oluyor. malesef.
    bol yıldızlı otellerde açık büfede yiyecek bulamazken, patronlar aşçıbaşını öve öve bitiremiyorlar. Çünkü maliyetleri o kadar düşük yemek yapıyor ki yada ne hikmetse hiç yemek atılmıyor. Makarna varsa menüde ve artmışsa ertesi güne makarna salatası olarak verebiliyorsa o aşcı iyidir.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boluluyum. Ailemde ben ve 2 ablam dışında herkes çekirdekten aşçı. Ama görüyorum ki, mutfağa dahi girmeden "Bilgisi" olan çok fazla kişi varmış forumda. Ben 3 farklı yerde mutfakta çalıştım, eğer çekirdekten yetişmek istiyorsan, 23 yaşında kaldıramazsın. Haberin olsun, ama eğer 16-17 yaşında olsaydın ve de hiç iş tecrüben, bir iş dalında tecrüben olmasa girip bi restauranta çekirdekten yetiş derdim. Ben 14 yaşımda restaurantta çalıştım( 2 ay sonunda alakart mönüsünün yarısını yapabilecek duruma gelmiştim), yemek yapmayı sevdiğimden, hem de kendi paramı kazanmak istediğimden. Ondan 2 sene sonra otelde çalıştım. İkisinde de bulaşık dahil hemen hemen her işi yaptım. Peder 13 yaşından beri aşçı, aşçılık konusunda soru soranlara direkt okuyun, ayak işlerini çabuk atlar ve daha çabuk ilerlersiniz diye öneri yapıyor.
    Ama okuyun dediği büyük ihtimalle kurs değil, bunu hakkıyla eğitimini veren Mengen'de lise ve üniversite mevcut.
    Eğer ilk 5-6 sene için biraz sabrınız varsa ve de kendinizi geliştirmeye açıksanız sonrasında güzel paralar kazanacaksınız.
    Herkes aşçı olmaya çalışıyor demişsiniz de askeri ücretin fazlasıyla üzerinde maaşı beğenmeyen tecrübesiz aşçılar mevcut. Genel müdüre dilekçe dahi vermeden işten çıkan dalkavuklar mevcut. Böyle adama kim niye iş versin? Giriyor, 1 ay sonra çıkıyor, başka işe giriyor vs. vs.
    Instagram: mutusgarage

onur_si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 yıldır aşçılık bunun son 3-4 senesinde büyük otellerde aşçıbaşılık yapmış biri olarak sana tavsiyem
    bu işi gerçekten meslek olarak benimseyip severek yapmak istiyorsan yap yoksa fazla ilerleyemezsiz ayrıca herzaman ilk başta paraya bakma en iyi verim alabileceğin ustalarla ve işyerleri ile çalış para 2. planda tut. sürekli araştırıp okuyacaksın yoksa eski kafalı koca ustalardan bi farkın olmaz
    eğitim önemli ben aşçılık meslek lisesi mezunuyum ama istanbulda MSA ve eyüp kemal sevinç in okulu var onlara gidebilirsin
    teori her zaman bir yere kadar elin yatkın olmalı, çalışkan ve en önemlisi temizlik ve hijyen daha sonra yabancı dil şart, daha ilerleyince yöneticilik, ofis programları, adam idare edebilme bunları da iyi bilmen gerek. sormak istediğin birşey olursa özel den yaz yardımcı olmaya çalışırım. bol şans (şansa ihtiyaç çok oluyor )

onur_si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boluluyum. Ailemde ben ve 2 ablam dışında herkes çekirdekten aşçı. Ama görüyorum ki, mutfağa dahi girmeden "Bilgisi" olan çok fazla kişi varmış forumda. Ben 3 farklı yerde mutfakta çalıştım, eğer çekirdekten yetişmek istiyorsan, 23 yaşında kaldıramazsın. Haberin olsun, ama eğer 16-17 yaşında olsaydın ve de hiç iş tecrüben, bir iş dalında tecrüben olmasa girip bi restauranta çekirdekten yetiş derdim. Ben 14 yaşımda restaurantta çalıştım( 2 ay sonunda alakart mönüsünün yarısını yapabilecek duruma gelmiştim), yemek yapmayı sevdiğimden, hem de kendi paramı kazanmak istediğimden. Ondan 2 sene sonra otelde çalıştım. İkisinde de bulaşık dahil hemen hemen her işi yaptım. Peder 13 yaşından beri aşçı, aşçılık konusunda soru soranlara direkt okuyun, ayak işlerini çabuk atlar ve daha çabuk ilerlersiniz diye öneri yapıyor.
    Ama okuyun dediği büyük ihtimalle kurs değil, bunu hakkıyla eğitimini veren Mengen'de lise ve üniversite mevcut.
    Eğer ilk 5-6 sene için biraz sabrınız varsa ve de kendinizi geliştirmeye açıksanız sonrasında güzel paralar kazanacaksınız.
    Herkes aşçı olmaya çalışıyor demişsiniz de askeri ücretin fazlasıyla üzerinde maaşı beğenmeyen tecrübesiz aşçılar mevcut. Genel müdüre dilekçe dahi vermeden işten çıkan dalkavuklar mevcut. Böyle adama kim niye iş versin? Giriyor, 1 ay sonra çıkıyor, başka işe giriyor vs. vs.
    dostum mesajını yeni gördüm bende mengen aşçılık mezunuyum ))

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)