Mutu Nickli Üyeden Alıntı
Boluluyum. Ailemde ben ve 2 ablam dışında herkes çekirdekten aşçı. Ama görüyorum ki, mutfağa dahi girmeden "Bilgisi" olan çok fazla kişi varmış forumda. Ben 3 farklı yerde mutfakta çalıştım, eğer çekirdekten yetişmek istiyorsan, 23 yaşında kaldıramazsın. Haberin olsun, ama eğer 16-17 yaşında olsaydın ve de hiç iş tecrüben, bir iş dalında tecrüben olmasa girip bi restauranta çekirdekten yetiş derdim. Ben 14 yaşımda restaurantta çalıştım( 2 ay sonunda alakart mönüsünün yarısını yapabilecek duruma gelmiştim), yemek yapmayı sevdiğimden, hem de kendi paramı kazanmak istediğimden. Ondan 2 sene sonra otelde çalıştım. İkisinde de bulaşık dahil hemen hemen her işi yaptım. Peder 13 yaşından beri aşçı, aşçılık konusunda soru soranlara direkt okuyun, ayak işlerini çabuk atlar ve daha çabuk ilerlersiniz diye öneri yapıyor.
Ama okuyun dediği büyük ihtimalle kurs değil, bunu hakkıyla eğitimini veren Mengen'de lise ve üniversite mevcut.
Eğer ilk 5-6 sene için biraz sabrınız varsa ve de kendinizi geliştirmeye açıksanız sonrasında güzel paralar kazanacaksınız.
Herkes aşçı olmaya çalışıyor demişsiniz de askeri ücretin fazlasıyla üzerinde maaşı beğenmeyen tecrübesiz aşçılar mevcut. Genel müdüre dilekçe dahi vermeden işten çıkan dalkavuklar mevcut. Böyle adama kim niye iş versin? Giriyor, 1 ay sonra çıkıyor, başka işe giriyor vs. vs.