User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Toyota Corolla Ae101 CoilOver-Kit ile CoilOver Yapımı (Mutlu SON)

MehmetOrkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb Toyota Corolla Ae101 CoilOver-Kit ile CoilOver Yapımı (Mutlu SON)

Evet gelelim fasulyenin faydalarına .

Hondanın coilover kitinin corollaya olup olmayacağından emin olmayıp, bir coilover kiti aldık (Eren Bediz'e teşekkürler). Pazar günü tatilimde hemen gittim sanayine bir genç usta buldum, hemen söktük amortisörü ve borudan girebileceğini anladık yalnız, milin çıkan kısmında bir halka var büyük ihtimal yağı tutan parça. Burada coil girmedi, mecburen bunu biraz taşladık ve coil geçti. Büyük bir mutlulukla arabaya taktık amortisörü. Bir baktım lastik arasına kafamı sokabiliyorum . Sonrasında coilden dip yaptık ve indirdik arabayı hüsran sonuç, araba orjinal haline geldi aşağıya düşmedi.

Şimdi ki işlem , amortisör kasesini kesip 7cm aşağısına coili tutan bir halka kaynattırmak. Bu şekilde araç 7 cm aşağıya düşecek, coil ile 10 cm kadarda yükseltebileceğim.

Şimdi aklıma takılan şu 7 cm olmasa bile 5cm düşüreceğim aracı ,
    Mili kısaltmadığımızdan dolayı küt küt amortisöre vurur mu ?

Soruyu şöyle çürütebilir miyiz ? --> normal 5cm spor yay alsam mil ile oynamaya gerek kalmıyor. O yüzden şimdi de gerek kalmaz . ?

İşte Yapılan işlemler . aracın son halini çekmedim moralim bozulduğu için.

27.12.2013 Yapılan değişiklikler ve sonuç

Öncesi

Sonrası(İstediğim Kadar basabiliyorum .)
    RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pulu nasıl kaynattınız.amörtisöre yapılan kaynak işleminden(sıcaklık) dolayı amörtisörde sorun oldumu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İğne uçlu kaynak yapıldı, gerçi tam ismini bilmiyorum, normal kaynak gibi değil , amortisörlere yapılabilen kaynaklardan yapıldı, diğer kaynaklar zaten sağlam olmuyor ve atma yapabiliyor, bununla çok kötü çukurlarada girdim sorun olmadı .
    4 ay kadar bindim, hafta sonu eibach taktırdım mecbur babam konforu seviyor, şuan satılık coil'ler.
    RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

timuçin38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    argon kaynagı ile olur. ben çok çok uğraştım. konfor çok kayboluyor. orj yaylardan çapı kısa bisiklet helezonu gibi koca arabaya aşırı sert oluyor.Benim şimdiki aklımda olan coilin alt pulunu orj helezon çapına getirip orj helezonlar üstünde kullanmak. Tabi buna göre o helezonlarada islem yapmak lazım ama konfor kötü olmaz en azından.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Timuçin coilin alt pulunu büyütüp orjinal helezonları her araçta kullanamazsın. Mesela şahin de kullanabilirsin, ama toyota da kullanamazsın çünkü helezonlar geniş, lastikten aşağıya inmez .

Benim araç küçük çukurlarda sorun oluşturmuyor, ama kasislerde filan tabi ki sorun yapıyor .

timuçin38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet Orkun doğru dediğin ama zaten teker mesefesine geldiğinde dip basık olacak helezonlarıda ona göre kısaltacaksın zaten çok zahmetli bir iş bu ama kafaya taktım yapacağım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim anladığım kadarıyla söylüyorum sana şuan .

Tablayı en fazla 3 cm kadar aşağıya alabiliyorsun. daha aşağısı lastiğe değecektir. Ama dediğin farklı birşey ise bilmiyorum .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sekme problemi nasil bi tane honda ya takmişlardı bundan top gibi gidiyordu araç ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Top gibi bir sekme yok .
    1 hafta sertti sonra yumuşadı,

benim ön amortisörler patlaktı ve işlevsiz olduğu için kasislerden geçerken 2 kere sekiyordu. Ama tamir edilip kullanılsa gayet de iyi olacağını düşünüyorum.

Bu arada virajlarda harika bir tepki ile karşılaşıyorsunuz harika yol tutuşu var.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Umarım uzun vadede pişman olmazsın, uydurma coilover olmuş neticede biraz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Namda cantürkte yapılan coillerden eksiği yok , onlarda güvensiz buda güvensiz.
    Tabi ki gönül ister argesi yapılmış coil over almak.

Ky06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize sağlık hocam ama nedense bana coilover akıl işi gelmiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka coil olmadığı sürece tabi ki mantıklı değil. Ki onlar bile mantıklı değil . Ama yinede çok kötü çukurlara girdim sorun oluşturmadı.

İnşallah bir amortisörcü esnaf çıkarda harbi bir coilover işlemi yaparda kullanırız.

Ky06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MehmetOrkun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marka coil olmadığı sürece tabi ki mantıklı değil. Ki onlar bile mantıklı değil . Ama yinede çok kötü çukurlara girdim sorun oluşturmadı.

İnşallah bir amortisörcü esnaf çıkarda harbi bir coilover işlemi yaparda kullanırız.
    İnşallah )

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Marka coilin nesi mantıklı değil?

Amaç sadece basıklık değil hatırlatırım. Zaten tamamen amacına uygun yapılmış coilover lar öyle sandığınız kadar basmıyor bile arabayı. Hatta yay kadar bile basmıyor çoğunluğu.

Bknz Öhlins.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Levent abi, mantıklı ama o bile mantıklı değil dedim. Yani bize göre mantıklı .

Sonuçta orjinalin dışına çıkıldıkça arabaya zararı var, konfora zararı var, yarış için araç topluyorsan faydası var, bu sadece benim düşüncem .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)