User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: 2 Yıl sonra çıkan Direksiyon sınavı harcı ?

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2 Yıl sonra çıkan Direksiyon sınavı harcı ?

İki sene önce ankarada bir sürücü kursundan ehliyet aldım. Yazılı sınavıda direksiyon sınavınıda tek seferde verdim belgelerimi herşeyimi sürücü kursundan teslim alıp ehliyetimi aldım. Fakat 1 aydır her hafta mesaj geliyordu kurstan ödenmemiş borçlarınızı ödeyiniz diye dikkate almıyordum yanlışlıkla atıyorlardır diyerekten. bugün bir kadın arayıp ödenmemiş 2 adet direksiyon sınavı borcunuz var 75 x 2 150 tl dedi eğer ödemezseniz yasal işlem başlatıcaz v.s v.s . Şimdi ben vize final dönemimden dolayı ilk 2 direksiyon sınavına "gitmedim" girmedim yani sınava 3.cü direksiyon sınavına ise gittim paramı elden verdim girdim sınava geçtim. Benden bu 150 tl yi alma hakları var mı ? Varsa 2 sene sonra neden istenir bu borç, ben ehliyet için belgelerimi almadan önce kurstan kimse bana senin bize borcun var bak öde bilmem ne demedi, güle güle kullan ehliyetini dediler gittim aldım ehliyeti. Şimdiden çok teşekkür ederim ilgilenenlere.

Frank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babam sürücü kursu işletiyor şöyle açıklayayım; Yazılı sınavdan farklı olarak sen direksiyon sınavına girsende girmesende kurs MEB' e sınav harcını yatırır (yeni yönetmelikle öğrenci kendi yatırabiliyor) normalde kursun senden alması lazım bu harçları, biz borcu bitmeyene sertifikasını vermiyoruz oldu ki verdik bunun için peşine düşmeyiz onlar ne koparırsam derdinde büyük ihtimal.
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hacı ben bildiğin su bardağı ile shot atıyorum

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frank Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Babam sürücü kursu işletiyor şöyle açıklayayım; Yazılı sınavdan farklı olarak sen direksiyon sınavına girsende girmesende kurs MEB' e sınav harcını yatırır (yeni yönetmelikle öğrenci kendi yatırabiliyor) normalde kursun senden alması lazım bu harçları, biz borcu bitmeyene sertifikasını vermiyoruz oldu ki verdik bunun için peşine düşmeyiz onlar ne koparırsam derdinde büyük ihtimal.
    +1 Aynen.

Eğer vaktinde sınavına girmeyeceğini belirtsen senin için sınavı harcı yatırmazlardı.Fakat yine de git konuş 2 yıl önce direksiyon sınav harcı 75 lira değildi en azından.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu ile ilgili yasal bir evrak varmi ?

Eger yoksa ben birsey idda edip alabiliceklerini sanmiyorum

Anca kursa kayit olurken , sozlesme imza vs olduysa bi ihtimal olabilir cok anlamadigim bir konu oldugundan yorum yapmasi zor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben o zaman giremeyeceğimi belirtmiştim zaten arayıp. Benim anlamadığım 2 sene öncesinin parası şimdi mi akıllarına geldi belgeleri borcum varsa vermeselerdi madem ondan bir sene sonra yine gittim arkadaş götürmek için artı sağlık raporu lazımdı yine onu almak için (doktorun adresi) o zamanda hiç birşey demediler şimdi 2 sene olmuş bana arayıp senin bize borcun var yoksa mahkemeye vericez diye tehdit ediyorlar birde yüzsüzler. Zaten araştırıyorum şimdi bu "Direksiyon sınavı harcı" yasallığı hakkında milli eğitimin hiç bir açıklaması yok ki şikayet edip kurstan parasını alanda varmış şikayet ederim diyip vermeyende.

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla yasal yola gitmeyi tercih ederler mi bilmem ama isterlerse rahat rahat alırlar.

Edit : Ayrıca resmi bir evrak konusunda şöyle bir durum söz konusu.Milli eğitim müdürlüğünün çalışma sistemi o kadar komik bir durumda ki anlatamam.Misal bir ilçede uygulanan prosedür diğer ilçede uygulanmıyor.Bazı maddeler okuduğunda çıkardığın anlama göre ilçe ilçe il il farkedebiliyor.Konuyla alakalı bilgi vermek gerekirse şöyle söyliyim.Kursun muhasebe ve kayıt otomasyonunda senin verdiğin para ile aldığın makbuz belli.Ayrıca sınav harçları da oraya işlenmiş vaziyettedir büyük ihtimalle.Makbuzun olmadığı için bile vermemiş sayılabilirsin.Gayet saçma bir uygulama evet.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla girmiycem dedigim sinava hem beni yazacaklar sozde adima para yatiracaklar paranin ne icin alindigi belli degil ki vermisim ben bu parayi zamaninda, iki sene sonra gelip birde sana dava acariz aman ha diye tehdit vari cumleler kuracaklar yuzsuz. Sikiyosa alsinlar ellerinden geleni ardlarina koymasinlar. Ptesi ilce mebe sikayete gidicem tanidik bulduk, ayrica surucu kursunun kapisinda alicam solugu sonra dilekceyle.

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ehliyet veya dosyalar elindeyse 1 lira bile verme

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sürücü kursu sana dosyayı teslim ediyorsa borcun bitmiş demektir, bu sürücü kurslarının yüzde 99'unda böyledir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)