User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tablete sürekli elektrik çıkışı nasıl alırım ?

anltrkmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tablete sürekli elektrik çıkışı nasıl alırım ?

Selamlar, elektronikten anlayan bir kişinin tavsiyesine ihtiyacım var. İki üç ay önce aracımın teybin ses çıkışlarına tablet pc mi bağladım ancak çakmaklıktaki elektrikten bağlayınca şarjı bitiyor sürekli dinleyemiyorum. öğrenmek istediğim şey şu : Teybe sürekli bağlı olacak şekilde nasıl bağlayabilirim bataryayı iptal etsem ? araya anahtar koymama da gerek yok kontaksız elektrik vermiyor akü ama akımı vs tutturmak için ne yapmalı? böyle birşey mümkün mü ?

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladıgım kadarıyla cakmaklıktakı sarj aleti tableti tam besleyemiyor yani tabletin harcadıgı kadar enerjiyi saglayamıyor. bunun için yüksek amperli şarj aleti alırsan işin hallolur baska hiç bir masrafta etmessin. benim note2 içinde navigasyonu açtıgımda şarja takılıykan bile azalıyordu şarjı yüksek amperli bi şarj cihazı aldım kurtuldum. 2.1 a şarj çıkısı aklında bulunsun

A.Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı anltrkmn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar, elektronikten anlayan bir kişinin tavsiyesine ihtiyacım var. İki üç ay önce aracımın teybin ses çıkışlarına tablet pc mi bağladım ancak çakmaklıktaki elektrikten bağlayınca şarjı bitiyor sürekli dinleyemiyorum. öğrenmek istediğim şey şu : Teybe sürekli bağlı olacak şekilde nasıl bağlayabilirim bataryayı iptal etsem ? araya anahtar koymama da gerek yok kontaksız elektrik vermiyor akü ama akımı vs tutturmak için ne yapmalı? böyle birşey mümkün mü ?
    Senin problemin çakmaktan aldığın elektriğin yetersizliği değil. Çakmaklığın sigortası en az 5 veya 10 amperdir. Hiçbir tablet de bu kadar akım çekmez. Senin şarj aletinde sorun var büyük ihtimalle.

Kontak kapanınca elektriğin kesilmemesini istiyorsan, kontak kapandığında hala çalışan bir yerden elektrik alınacak. Sökme takma falan uğraşmayayım diyorsan bir elektrikçi 10 - 20 TL ye halleder.
    Custom Electronic Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun elektronikciye gittim bana lazim olan 5v 2a idi 12v vermis tabletim yandi :-D yarin yaptirip duz baglamayi deneyecegim. Benim istedigim laptop mantigi hani bataryayi soksen de elektrikten calismasi gibi

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elindeki tablet pilsiz olarak direk adaptör ile çalışıyorsa işin daha kolay,genelde beslemeleri +5vdc
    Bu iş için çeviriciler var yani araçtaki +12 voltu ihtiyacın olan +5vd ve en az 2amper bir çeviriciye ihtiyacın var,pili çıkartınca adaptör ile çalışmıyorsa pil yerlerinden kablo çıkartılıp pil voltajı vermen lazım cihaza,bunun içinde ayarlı bir regülatör yapman gerek ısınmaması için pwm şeklinde yapsan daha iyi olur,hemde verim yüksek olur,şimdi dene bakalım pil yokken cihazda adaptör ile çalışıyormu Teyibinde remot çıkışı var ise tek kontak röle ile teyip açıldığında cihaz açılır kapandığında pat diye kapanır cihaz,elektronikte herşey mümkündür
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neden fantezi peşinde kosuyosunuz pili çıkarıp direk besleme yapsan araya regulator koyman lazım ki sabit enerji gittsin ve tabi voltajıda ayarlaman lazım çakmaklık giririşinden 2a lik bi şarj cihazı işini çokrahat görür. eğer çakmaklıgın orda durmasınıda istemiyosan lehimle kontagın ordan alablirsin beselemesinide en az maliyetle bu olur ssanırım. hem üstündeki pil durursada voltaj dengesizliklerini önler cihaz uzun ömürlü olur.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amperi duşuk sarj aleti kullanıyorsun yoksa bitmesi mumkun değil

10w lık olanlardan kullanırsan problemin kalmaz

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amacim su : Navigasyonu dokunmatik ekrani aux u ve usb girisi olmayan teybe bunlarin hepsini yapmak :-) ve tableti baglarsam kafalik monitoru bile yapabilecegim orjinal teybe :-) daha once soyledigim gibi tabletin ses cikislari teybe lehimli, yani kendi aux umu yaptim diger fonksiyonlari da kullanmak icin surekli elektrik almali. Babam orjinal hastasi oldugu icin dvd alamiyorum :-) gorunmesini istemiyor o kapaliyken. Versolari bilir misiniz bilmiyorum ama ustteki cebe birlestirdim ben kullanmayinca cebi kapatiyor kablo falan kalmiyor ortada zir stock :-)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı anltrkmn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugun elektronikciye gittim bana lazim olan 5v 2a idi 12v vermis tabletim yandi :-D yarin yaptirip duz baglamayi deneyecegim. Benim istedigim laptop mantigi hani bataryayi soksen de elektrikten calismasi gibi
    Tahmin etmiştim Lehim filan bilgin varsa LM7805 ile dc 12v - dc 5v converter yapabilirsin. Diyot kullan bir sıkıntı olmasın ters bağlamada filan. İnternetten biraz araştırırsan iyi olur. 2 tane de kondansatörle desteklersin.

Şemayı örnek olarak koyayım kondansatörleri daha büyük seçersen daha iyi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım, akım verilen değil alınan bir şeydir. Tabletin ne kadar akım çekeceğine kendisi karar veriyor yani. USB 2.0 spesifikasyonu der ki nominal 100mA, maksimum 500mA makuldür. Tabi, 500mA günümüz cihazları için çerez. Örneğin Note 2 gibi bir aleti navigasyon olarak kullanırsan şarja takılıyken bile bataryanın azaldığını görürsün. Bunu aşmak için üreticiler yüksek akım kapasiteli şarj aletleri üretiyor. Haliyle cihazın, standart şarja mı yoksa yüksek kapasiteli şarja mı takıldığını bir şekilde anlaması lazım. Bunu da USB portundaki data pinlerine bir voltaj vererek yapıyorlar. Standart şarj aletlerinde data pinleri GND veya float (bağlı değil) oluyor. Yüksek kapasiteli şarj aletlerinde ise belli bir voltaj veriliyor (atıyorum 1.8v). Senin yapman gereken ya tabletin için orijinal araç şarjı bulacaksın, ya da yüksek kapasiteli bir şarj aleti yaptırıp data pinlerine uygun voltajı voltage divider devresi ile kendin vereceksin. Böylelikle tabletin 500mA yerine hızlı şarj için 1.5-2A gibi akımlar çekebilecek. Örneğini aşağıda görebilirsin. Dediğim olayı test etmek için multimetre ile orijinal duvar şarjının data pinlerini ölçmen yeterli. Dikkat et, uyduruk bir şarj aletinde bu değişikliği yapma. Gerçekten 2A kapasiteli bir devre olsun elinde.

Modify a cheap USB charger to feed an iPod, iPhone or Samsung Galaxy
    If you don't go when you want to go, when you do go, you'll find you're gone.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çevirici al konvertör güzel bir şey.. o her işini fazlası fazlasına görür..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı A.Cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu şemanın işe yarayacağını zannetmiyorum 7805 max ama max 1,5 amper verebilir.1,5 amper çekilirken bile su kaynatıcısı oluyo Araçta kullanmak için bence pwm bir devre kullanması gerek
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de cok isinmasindan suphelendim simdi :-)

meSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba,

bende daha dün bu projeyi yapmaya karar verdim ve parcalarımı aldım.

sorununuzla ilgili ben aşağıdaki linkteki üründen sipariş vererek aşmayı planlıyorum.

yurtdısındada aynı parca ile sorunsuz kullanabiliyorlarmıs..

3-4$ lık ücretsiz kargo ile kapı teslim gelen bir kutucuk! devreyi yapmaya çalıştığına deymez

1pc DC DC Converter Module 12V to 5V USB Output Power Adapter New | eBay

kontaktan elektrik alırsanız aracınız kaptınca güç kesilecek ve tablet kapanacaktır, aynı şekilde açıncada açılacaktır.

tabletlerin açılması bildiğiniz üzere biraz uzun sürebiliyor. sadece carpc amacı ile üretilmiş ROM'lar var, güç kesildiği taktirde deep sleep moduna geçip tüm elektrik harcayan aksamlarını kapatıyor ve derin uyku moduna geçiyor, elektrik geldiğindede açtığınız şekli ile tekrar devrede.

umarım yardımcı olabilmisimdir.
    Born to Drive... (E-TUNERS Türkiye)

E-Tuners Stage4+/SeatSport Intercooler/TD05H-big16g-8/Hard Boost Pipes/ITG Maxogen CAI/70mm Down+63mm Straight+Varex/AEM WideBand/Greddy NewProfec BC+EGT/WMI

tolga_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracima tablet montaji yaptim yalniz aux sesinde araci calistirinca cizirti oluyo cok sinir bozucu. Bunun onune nasil gecerim. Bu arada mess bu aldigin cihaz 3 amper cikisli . Sknti yaratmazmi
    Alıntı .*$#_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enteresan, ha gayret vtı acıcak arayı derken adam araya tır soktu
    (Corsa C 1.7 dti hız sabitleyici ve Follow me home .)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde tabletin sarj takili degilken auxtan bass ve tinilari kismasi normal mi sizce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı meganes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu şemanın işe yarayacağını zannetmiyorum 7805 max ama max 1,5 amper verebilir.1,5 amper çekilirken bile su kaynatıcısı oluyo Araçta kullanmak için bence pwm bir devre kullanması gerek
    Tablet çalışırken 1,5 amper çekmez ki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostlar konuyu okuyorum ama değerli taktiklerinizi deneyemeden tabletim yandı yüksek voltajdan :-D

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12 v mu verdin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)