Parsun, mercury, hİdea denİz motorlari konusunda bİlgİsİ tecrÜbesİ olanlar varsa yardimlariniz İÇİn, Şİmdİden teŞekkÜrler. Özellİkle ariza durumlari.
Parsun, mercury, hİdea denİz motorlari konusunda bİlgİsİ tecrÜbesİ olanlar varsa yardimlariniz İÇİn, Şİmdİden teŞekkÜrler. Özellİkle ariza durumlari.
15 hp 4 zamanlı mercury var kuzenlerimde 4-5 senedir kullanıyoruz tek masrafı kıştan yaza girerken bakımlarını yaptırıoruz başka bir sıkıntısı olmadı hiç
54 YL 820
ATLETİC SPOR CENTER
30hp honda var bende de, 2 yıldır yatıyor yazlıkta bir türlü gidemedim.Yaz sonu bakımlarını yaptırıp kaldırıyordum bende, hiç arıza durumu olmamıştı. İki kere pervane değiştirdim sadece, o da benim hatam yüzünden idi.
FOR US BY US
[/CENTER]
Abi takıcağın teknenin ölçüleri nedir ona göre bilgi verebilirim
Ben bu isleri bic bilmem fakat bir soru sormak istiyorum. Bu motorlar nasil hararet gormuyor? Su sogutmalilari var mi? Sanziman gibi elemanlari var mi? Nasil calisiyor internette hic bulamadim hep calisma prensipleri yaziyor, onu da biliyoz zaten.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Tekneciyiz ozelden yazin
Ride Or Die
Cok eski ufak motorlar disinda hepsi su sogutmali. Sanzimanlari bos ileri ve geri var rolanti devrindeyken vitese takarsaniz problem olmaz.
Ama yuksek devirde vitese takmak veya geriden ileriye beklemeden takarsaniz pim kesme denilen olan meydana gelir ve pervaneniz donmez . Pervanenin icindeki pimi yenilemek gerekir.
Varyatoru olan benim bildigim hondanin 2 beygirinde var. diger 2-3 beygirlerde vites yoktu calistimi pervane donerdi eskileri. Yeni motorlada vites ekledilermi bilmiyorm.
Hafif olmasini istiyorsaniz 2 zamanli motor bakicaksiniz
2 zamanli motorun artilari
- hafif
- performansli
- bakimi kolay
Eksileri
- 4 zamanliya gore fazla yakar
- benzin alirken extra yag koymak gerekir
- karisimi iyi tutturmak lazim fazla yag konulursa sogukken zor calisir bujileri temizlemek gerekebilir. Az yag konulursa motora zarar verebilir
Mersindeki dayımın teknesinde bende anlamam ama dıştan takılan bir motor vardı,soğutması denizden aldığı suyu devirdaim edip geri boşaltıyodu.Tabi tuzlu su olduğundan tekneyi evin önüne getirip yıkardı vede motoru çalıştırıp içinde normal şebeke suyu dolandırırdı,bu şekilde kullandı yaklaşık 3sene birkere arızasını görmedik![]()
aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??
Yamaha var benım teknemde 5,50 2 zamanlı 60 bg.. kısın sokerım yazın takarım takarkende bakımı yaptırım.Ayarlı ve bakımı ıyı olursa rolantıde seyahat edersen cok az yakar fakat tam yukte gıdersen bıraz uzer.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)