User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Detailing Virüsünü Nasıl Kaptınız?

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Detailing Virüsünü Nasıl Kaptınız?

Truva virüsü olsa onun bile çözümü var herkes bu 'bela'ya nasıl bulaştığını anlatır mı lütfen

kendimden başlayım:

2 sene öncesine kadar sadece dışarıda pasta-cila yaptıran 'elina sağlık usta harika olmuş' diyen, her türlü detailing ürününü pasta zanneden,fırça kullandırmayan ama onun haricinde kostikle mi yıkıyor çamaşır suyu mu onu bile bilmeyen mutlu mesut bir adamdım... ne zamanki maseratiyle bir kaza yapıp komple boya işine girdim, hayatım değişti... boya ilk atıldığında insanı büyülüyor resmen ama eski mat günlerine çevirmemek için neler yapmak lazım araştırırken kendimi virüsü kapmış olarak buldum... TT de olsun, yerli yabancı forumlarda olsun çok okudum araştırdım, araştırdıkça, videoları izledikçe virüs yayıldı, artık hem kendi hem de başka arabaların boyalarına bakar oldum, bu çizik, bu fırçayla yıkanmış, bunda dairesel çizik çok, oo bu güzel uygulama yaptırmış vs... 14 şubatta bu merakımı anlayan hatun bana polisaj makinesi hediye etti olay boyut atladı şimdi modifiye parçası bakmaktan çok detailing malzemeleri bakar oldum

bu konuyu neden açtım? sabah bahçeye çıkarken garajdan geçtim bir baktım kaputta dünden kalma 2-3 tane yağmur lekesi var... çay demlenirken yarım saat tekrar parlatıp waxını attım öyle başladım kahvaltıya

ben kaptım, pişman değilim
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    detailing doctor Rıdvan abi ile kil ve cila alışverişi yaptım.
    3 sene oluyor sanırım. O gün bugündür detaycıyız. Sonra Hakan abi ile detailing sohbetleri (hakan hoca ve müritleri gibi oldu )

Blackbird gökhan abide sağolsun bir dönem çok kafasını şişirirdim

NOT: Yoldaki veya park halindeki arabaların çizik ve kılcal harelerine dikkat eder olduysanız evet sizde kapmışsınızdır.

Burak E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende sadece araba yıkatıyorum dıştan ve kendıme dıyorum sadece dıştan yıkanıp gıdıcem (GIDEMEDI)

dıştan yıkandıktan sonra motor gıbı her yeri temizleme olayı var bende bide inş makına alırsam kapının önünü detaylıngci yapıcam bu gıdışle
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu forum yuzunden hayatim kaydi araba manyagi oldum ciktim hatun sen boyle degildin beni aldaattin modunda okuya okuya insanlarla tanisip sora sora 2 tane motor yaptim 1. 1.8 t standart topladim yazilimli sadece 2. Si bu hafta bitti b18 ici oem saplamalar haric distan turboladim gene saolsun forumdan abilere sora sora ( stlegal , hilmi ) saolsunlar. İlk defa komple boya isine girdim ama bu detay konularini okuya okuya boyacinin omrunu yedim adam sen bukadar seyi nerden biliyosun modunda bense okuyom ben ya diyorum ama tab detayci olamadim daha bu virusude istiyorum banada bulassin istiyorum
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi valla bende ayni senin gibiydim. En fazla bi cila atar birakirdim. Ama sonra nette okuya okuya baktim ki olay hicde ole basit degilmis. Resmen bir bilim dali gibi olmus detailing olayi eee bizde de heves olunca mecburen ceyizi toplaadik ilk polisajimi 1.5 sene once yaptim makine ile. Sonrasinds devami geldi. Su aralar nano ya merak saldim. Eksik 2-3 malzemem vardi, siparisini gectim. S3 ve s30 polishler onumuzdeki hafta ici gelecek. Kredi kartimin hesap kesimide olunca nano ve diger kalan eksikleri tamamlayacagim. Allah kismet ederse en gec haziranda nanoya gecis yapmis olurum. Darisi senin basina diyim

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bindiğim araba temiz olmalı, küçüklükten beri hep böyle Babamın arabasını yıkardım, tabi o zamanlar neyin ne olduğunu bilmiyordum fırça+bulaşık deterjanı, mis Sonra babam aracını yeniledi, yine temiz tutmaya çalıştım ve bu sırada birçok şeyi keşfetmeye başladım. Basınçlı yıkama makinası ve muhtelif çeyizler dizildi. Artık virüsü kapmıştım. Sonra kendi aracımı aldım. Polisajını yaptıktan sonra arabayı çizmeden yıkamaya çalışan her hafta fk1000p atan biri oldum çıktım
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hep DBY detailing den dolayi

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herşey forumdaki detailing konularını gördükten sonra gidip yapımarketten sonax hızlı cila almamla başladı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Camdaki çizikleri gidermek için araştırma yaparken polisaj makinası ihtiyacı doğunca pasta cila ile yola çıktık tamamen kapamadım virüsü ama kendi arabam olduğunda zombiye dönüşmekten korkuyorum
    nickime kadar..

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben halen bulaşamadım ya : ( güngeliyo şeytan diyo yap çiziklere zımparayı at pasta vs sora diyorum boşver..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

NOT: Yoldaki veya park halindeki arabaların çizik ve kılcal harelerine dikkat eder olduysanız evet sizde kapmışsınızdır.

Bu sahneleri yaşayanlara sesleniyorum geçmiş olsun, kanınıza işlemiş

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabam su an o kadar pis ve les bi durumda ki, goresi gozum yok
    Havalar soguk. Az isinsin 1 haftami durmaksizin ona ayiricam gibi. Detaylara fazla takiliyorum bende. Sagda solda gordugum boyadaki cizikler gocuklerton farklari acayip dikkatimi cekiyor.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    1990 larda cbs belko ve turtle wax ile bulastim. Ayrintili isleri cok severim.
    Babam ir iki kez cilalamisti izlemistim. Sonra 2000 li gillarin basinda ehliyet alinca üstübü mikrofiber vb diyip ugrasmaya başladım. O aptal amator donen makinelerden bulmuştum cok zor, pahalıydi da...
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıcak bir haziran günü arabanın üstüne güneşin vurmasıyla aracın üstündeki yuvarlak çizikler dikkatimi çekti, bunlar ne lan tepkisiyle internette araştırmaya başladım, detaling ile tanışmam bu şekilde gerçekleşti. Pasta nedir cila nedir glaze ne işe yarar derken 1 yıldır internetteki yazıları okuyorum; ama pastanın boyayı yakması ile ilgili konuları ve resimleri gördükçe baya tırstım Şuan sadece quick wax atabiliyorum

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    14 yaşların da cbs girdi hayatıma sonrası *****.Sök temizle tak cilala parlat

şaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende askere gitmeden çbs,belco, üstübü üçlüsü ile başladım askerden geldim bikaç sene daha devam ettim baktım bu işin sonu yok koyverdim gitti. Şu an aracımda boya yanıkları mevcut umrumda bile değil, yalnız ciddi bir hastalık eskiden biri arabama deyse o gittikten sonra bezi alıp el izi olan yerleri silerdim, cila attıktan sonra üstübünün kaputta nasıl kaydığını izlerdim, yanıyo amk diyip son noktayı koyup eve girerdim ben kurtuldum inşallah sizde kurtulursunuz tez zamanda gerçekten ruh sağlığına zararlı birşey

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    profesör i.nesi alıştırdı
    henüz virüsü kapmıs değilim ama temiz arabalara ilgim var her ne kadar ben pis sevsemde
    yakın zamanda accorda komple nano uygulucaz sanırım ondan sonra extra dikkatli olur haftalık bakımını temizliğğiini eksik etmem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    megane 2 miz vardı astradan önce füme renkli privilage (jantlarının ne kadar uyuz olduğunu bilirsiniz) arabanın jantları çok kirliydi bu böyle olmaz dedim gittim bastım parayı jant temizleyici aldım bide diş fırçası aldım tertemiz olunca çok mutlu oldum neyse bu tarz ürünlere ilgi duymaya başladım ama pasifim hiç bir foruma üyeliğim yok forumun ne olduğunu bilmiyorum sonra araba parlamıyor gibi geldi babama ızdırap olup pasta cila yaptırdık offf arabaya bak dediğim an ben virüsü orada kaptım o günden beri hiç yıkamacıya yıkatmadım yıkattırmadım sonra astrayı aldık astra 2001 model olduğu için boyası da yaşı gereği yorgun üzgündü benim elim kolum yok mu ben neden yapmıyorum diyordum kendi kendime. bi opel forumunda dt den bi abimin mesajını gördüm hop hemen pm attım kildi srp ydi hemen verdi ayarı aldık reçetemizi o gün bugündür iflah olmuyorum. hatta konunun açıldığı iyi oldu şuan 50 yaşında adama babama da virüsü bulaştırdım yarın beraber motor temizlicez
    99' 206 XS Black [Sold]
    06' 1.5 DCi Clio III Grey
    [Sold]

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir cok kişi nalburdan alınma cbs urunlerinle basladık belki 17 18 sene once
    bu sure zarfında sayısız araba cilası yapılmıstır
    3 sene once falan piyasada sanayi tipi ürünlerin dısında daha kaliteli urunlerin artmasıyla
    ufak tefek arastırmalar neticesinde makita marka bir makine aldık, agırlıgı meguiarstan olusan ürünlerle ise basladık
    grubumuza SSP (safkan sokak polishi) ismini verdik
    sonucta bir farkımız olması lazımdı
    yaptıgımız uygulamalar tamamen dogal ortamlarda genelde acık veya yarı acık mekanlarda
    yeri geldimi sokagın tozu ile harmanlanarak yeri geldimi sokaktan gecenlerin laf atmaları ile can bularak (ki bu genelde fazla cilalamayın arabanın boyası cıkıcak gibi olur) yapılmaktadır
    bolesi hem daha zevkli hem daha dayanıklı hemde daha dogal olmaktadır
    bu sekilde sayısız ufak capta cila yaklasıkta 50 araca yakın komple boya koruma işlemi yaptık
    tavsiyem cokta fazla ürün cesitliliğine gitmeyin, cunku arac boyası 3-4 kimyasaldan sonra bunu kabul etmiyor, kalın ince pastalar olursa guzel bir cila ve wax bu 4lü sizi en az %90 95 sonuca ulastırır
    sonucta bu iş bir pazar oldu, 2000tl ye uygulama yapılan araclar duyuyoruz
    ne yapılırsada yapılsın cogunun ömrü maksimum 6 ay
    biraz zevk biraz bakım için güzel bir ugras fakat cokta kafaya takmamak lazım
    sonucta 6 ay sonra ne yaparsanız yapın kılcallar geri geliyor, özellikle koyu araclarda
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)