Arkadaşlar merhaba,
Profilimde gözüken araç için geçtiğimiz aylarda 17" janta geçiş yaptım.
Lastik olarak da aman konforlu olsun aman sessiz olsun diyerek Michelin markasını tercih ettim.
225/45/17 91Y Pilot Sport 3'lerden bir takım jant parası daha vererek satın aldım.
Yalnız aldığım gibi 205/55/16 Goodyear - NCT5'lerden hayli fazla olan yol gürültüsüyle karşılaştım. Hadi dedim geniş taban, spor lastik idare edelim.
İlk olarak geçtiğimiz ay Ankara'da Konya yolunda Aşti'yi geçtikten sonraki alt geçitte trafik birden durdu, 60-70 km/h hızla yaptığım panik frende kütür kütür ABS ile zar zor durdum. Bu nasıl iş yahu falan derken sonraki günlerde yağmurlu havada yaptığım bir iki zorlama denemesinde de açıkçası hüsrana uğradım.
Neyse napalım bir çuval para verdik kullanalım diyip konuyu sineye çektim.
Günlerden bugün Sıhhiye köprüsü üzerinde hızım 50-60 km/h anca giderken öndeki bayanın amaçsız frenlemesiyle beraber frene asılmamla yine o kütürkütür ABS ve buzun üzerinde giden bir arabayla karşıkarşıya kaldım, önümdeki araca vurmamak için solun boşluğunu kullanıp kendimi sola attım zar zor sıyırıp kaldırıma sürterek anca kurtuldum.
Sonuç daha geçtiğimiz aylarda servisten aldığım jantlardan birini bir hayli çizdim, yaşadığım korku da cabası.
Benim bu lastiklerdeki sorunum nedir ?
Daha 5000 km yapmamış 5113 DOT değerli Michelin lastikler bu kadar mı vasat yol tutar ?
205/55/16'dan sonra 225/45/17'de frenaj ve kalkış olarak ileri gideceğime geri gittim, fındık motorlu 1.3 dizel arabayla bile ikinci vitesle yüklenmelerde sarma yapıyor. Viraj performansı çok iyi tamam da bu bahsettiğim konularda bu lastiği tecrübe etmiş olanlardan yorum bekliyorum.
Maddi durumumu düzelttiğim ilk anda almak için de sizden bu ebatta lastik tavsiyesi bekliyorum.
Hoşçakalın, iyi akşamlar...![]()