User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Michelin Pilot Sport 3 hakkında...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down Michelin Pilot Sport 3 hakkında...

Arkadaşlar merhaba,
    Profilimde gözüken araç için geçtiğimiz aylarda 17" janta geçiş yaptım.
    Lastik olarak da aman konforlu olsun aman sessiz olsun diyerek Michelin markasını tercih ettim.
    225/45/17 91Y Pilot Sport 3'lerden bir takım jant parası daha vererek satın aldım.
    Yalnız aldığım gibi 205/55/16 Goodyear - NCT5'lerden hayli fazla olan yol gürültüsüyle karşılaştım. Hadi dedim geniş taban, spor lastik idare edelim.
    İlk olarak geçtiğimiz ay Ankara'da Konya yolunda Aşti'yi geçtikten sonraki alt geçitte trafik birden durdu, 60-70 km/h hızla yaptığım panik frende kütür kütür ABS ile zar zor durdum. Bu nasıl iş yahu falan derken sonraki günlerde yağmurlu havada yaptığım bir iki zorlama denemesinde de açıkçası hüsrana uğradım.
    Neyse napalım bir çuval para verdik kullanalım diyip konuyu sineye çektim.
    Günlerden bugün Sıhhiye köprüsü üzerinde hızım 50-60 km/h anca giderken öndeki bayanın amaçsız frenlemesiyle beraber frene asılmamla yine o kütürkütür ABS ve buzun üzerinde giden bir arabayla karşıkarşıya kaldım, önümdeki araca vurmamak için solun boşluğunu kullanıp kendimi sola attım zar zor sıyırıp kaldırıma sürterek anca kurtuldum.
    Sonuç daha geçtiğimiz aylarda servisten aldığım jantlardan birini bir hayli çizdim, yaşadığım korku da cabası.
    Benim bu lastiklerdeki sorunum nedir ?
    Daha 5000 km yapmamış 5113 DOT değerli Michelin lastikler bu kadar mı vasat yol tutar ?
    205/55/16'dan sonra 225/45/17'de frenaj ve kalkış olarak ileri gideceğime geri gittim, fındık motorlu 1.3 dizel arabayla bile ikinci vitesle yüklenmelerde sarma yapıyor. Viraj performansı çok iyi tamam da bu bahsettiğim konularda bu lastiği tecrübe etmiş olanlardan yorum bekliyorum.
    Maddi durumumu düzelttiğim ilk anda almak için de sizden bu ebatta lastik tavsiyesi bekliyorum.
    Hoşçakalın, iyi akşamlar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorun lastiğin kalitesiyle alakalı değil 225 takmandan dolayıdır kızaklıyor olman..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracımın depo kapağı içinde önerilen ebatlar 195/65/15, 205/55/16, 225/45/17 olarak belirtilmiş. 17" jant ile başka hangi ebat kullanılabilir ki ?

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pilot 2 yi e220 cdi da kullanmıstık memmnunduk ... ama 1.3 arabaya neden 225 taktınız bosuna yakıt ve güç kaybı , lastiğin tarihi mi eski acaba ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabanın kalın olması demek daha iyi yol tutar anlamı taşımıyor aksine ne kadar ince olursa o kadar iyi yol tutar emin olabilirsin.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    2013 51. hafta dot tarihli diye belirtmiş arkadaş.

bundan 2 yıl önce ps3 takılı 250hp civarı ön çeker araba kullanmıştım (kadett c20let swap).

hava kuruydu ancak lastik ısındıktan sonra (ki 10dk falan sürmedi) 2. viteste o araba patinaja düşmüyordu. Fakat 2013 sonrası üretimli ps3 kullanan bir arkadaşım daha var, ae101 de kullanıyor 195 50 15 ebatta. exalto lardan sonra çok kötü geldi memnun değilim diyor.

acaba hamurunda mı değişiklik yaptı michelin bu lastiğin diye düşündüm yazdıklarınızı da okuyunca.

Alıntı Suleyman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabanın kalın olması demek daha iyi yol tutar anlamı taşımıyor aksine ne kadar ince olursa o kadar iyi yol tutar emin olabilirsin.
    optimum'u var onun da. her koşulda demek yanlış olur. ıslakta ince lastik daha iyi yol tutar ona eyvallahta, kuruda işler farklı biraz. hem arkadaşın sıkıntısı viraj performansı değil. patinaj ve frenaj sorunu.

ki servis önerisinde de belirtilmiş araçtaki klavuzda bunun örneği, kullanılması gerekli ebatlar diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bundan 2 yıl önce ps3 takılı 250hp civarı ön çeker araba kullanmıştım (kadett c20let swap).

hava kuruydu ancak lastik ısındıktan sonra (ki 10dk falan sürmedi) 2. viteste o araba patinaja düşmüyordu. Fakat 2013 sonrası üretimli ps3 kullanan bir arkadaşım daha var, ae101 de kullanıyor 195 50 15 ebatta. exalto lardan sonra çok kötü geldi memnun değilim diyor.

acaba hamurunda mı değişiklik yaptı michelin bu lastiğin diye düşündüm yazdıklarınızı da okuyunca.

optimum'u var onun da. her koşulda demek yanlış olur. ıslakta ince lastik daha iyi yol tutar ona eyvallahta, kuruda işler farklı biraz. hem arkadaşın sıkıntısı viraj performansı değil. patinaj ve frenaj sorunu.

ki servis önerisinde de belirtilmiş araçtaki klavuzda bunun örneği, kullanılması gerekli ebatlar diye.
    Geniş taban kullanımı hafif araçlarda sıkıntı yapabilir belki bir ihtimal tamam da ruhsatta 1340kg görünen trafikte 1400 kg'dan aşağı dolaşmayan bu araç için 225 taban bence çok da değil. Viraj performansı 205/55/16'dan bariz daha iyi ama dediğim gibi frenaj konusunda sıkıntım mevcut. Araç daha güçlü birşey olsa, sert kullansam eminim patinaj da çok büyük sorun olacaktır. Kullandığım araçtan da belli olacaktır ki çok çok sakin kullanırım.
    Benim de aklıma bu hamur mevzusu geliyor. Bir ara Almanya Michelin ile İspanya Michelin bir değil gibisinden birşeyler okumuştum. Yanlış hatırlamıyorsam benim lastikler de İspanya üretimi.
    Aklıma bundan başka bir ihtimal gelmiyor.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    threadwear derecen ne? 300 falan mı ? lastiğin üstünde yazar 300 320 ise geçmiş olsun istesende ısıtamassın o lastiği..
    - K -

________
    Dr.Ecu

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    threadwear derecen ne? 300 falan mı ? lastiğin üstünde yazar 300 320 ise geçmiş olsun istesende ısıtamassın o lastiği..
    hız serisi de önemli...

V serisi lastiği 1.3 cdti araca koymak bildiğiniz intihar.

en fazla H serisi koymak lazım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İşi detaylandırırsak, işin içinden hiç çıkamayız onu başta söyleyeyim de, oradaki ibarem arkadaşın sorununa karşı yazılmıştı aslında farklı ve yanlış bir tabir kullanmış olabilirim "yol tutuş" gibi. Fabrikanın önerisini bilmem, o aracın kilosu da belli 225 kesinlikle gereksiz olmuş ve bahsettiğimiz sorunun kaynağının bu sebepten dolayı olduğunu ısrarla düşünmekteyim.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hız serisi de önemli...

V serisi lastiği 1.3 cdti araca koymak bildiğiniz intihar.

en fazla H serisi koymak lazım...
    O ebatta H serisi zor bulunur da, nette biraz bakındım 320 tw değeri. Olayın koptuğu nokta orası bence Onur iyi yere değinmiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle bir değerin varlığından bile haberim yoktu, üşenmedim inip baktım. Thredwear 320 yazıyor.
    Bu arada hatırladığım gibi İspanya üretimiymiş lastikler.
    Ekleme olarak bu ebatta bırakın H serisi lastiği, V serisi bile bulunmuyor kolay kolay. W ve Y şeklinde hepsi.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    genel michelin ps3 sorunu..halen lastik araştırdğım için kırdım kafayı..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile

genel michelin ps3 sorunu..halen lastik araştırdğım için kırdım kafayı..
    Bu kadar araştırma yapmış birini bulmuşken benim durumuma göre hangi lastiği tavsiye edersiniz öğrenmek isterim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizin en iyi performans alacağınız lastikler;

yokohama AC02
    Nokian line
    michelin energy

gibi base setup "kaliteli" lastikler...

siz bayağı hatalı bir seçim yapmışsınız...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin en iyi performans alacağınız lastikler;

yokohama AC02
    Nokian line
    michelin energy

gibi base setup "kaliteli" lastikler...

siz bayağı hatalı bir seçim yapmışsınız...
    Energy modelinin bu ebatta üretimi yok sanırım varsa da gezdiğim bayilerde yoktu, Primacy 3 ve Pilot Sport 3 mevcut bu ebatta.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aarmaganozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Energy modelinin bu ebatta üretimi yok sanırım varsa da gezdiğim bayilerde yoktu, Primacy 3 ve Pilot Sport 3 mevcut bu ebatta.
    evet sizin ebat nedeni ile sıkıntı var,

yokohama tavsiye ederim veya nokian.
    bahsedilen değerleri kontrol edip, sizin için ideal modelleri bulabileceğinizi düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese yorumları için çok teşekkür ederim.
    Son olarak XL lastik almamın bana getiri ve götürüleri nedir ? Bunu da öğrenelim de lastik alırken başka bir yanlış daha yapmayalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    XL extra load anlamına geliyor lastikte.

yani fazla yük derecelendirmesine sahip oluyor lastik...
    yanakları daha kuvvetli olarak yorumluyorlar genelde.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)