User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Jeep GJ5 ?

thedevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Jeep GJ5 ?

Arkadaşlar GJ 5 almak istiyorum bu araç hakkında bilgi verebilirmisiniz ? Veya bu tarz başka bir arazi aracı tavsiye edebilirmisiniz?

Edit: fiyat aralığı 23.000 26.000 tl

TLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cj5 demek istediniz sanırım, aracı onroad mu kullanıcaksınız yoksa offroad mu bu önemli. Eğer offroad yapacağım diyorsanız lada niva alıp kalan parayla upgrade falan yapabilirsiniz. Cj5 offroadta pek verimli değil. İlla ki jeep olsun hem onroad hem offroad kullanayım derseniz cherooke bakın derim, 5.2 v8 orvis edition en dolusu.
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cj5 neden offroadda verimli değil?
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam niva keçi gibidir evet ama cj5 e de haksızlık yapmayalım,

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CJ5 Niva kadar verimli degil, yoksa keyiflidir kesinlikle.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cj5'ide yuklersin oda verimli olur. Onroad'dada havası cok olur bence.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CJ5'den daha çok bende Lada Niva görüyorum.Hep merak etmişimdir.Sanırım ona uygun ekipmalar modifiye parçaları daha uygun.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle söyleyeyim, ailemden gelen av-doğa merakı var ve iki adet niva sahibi olduk. d16 ile b16 yüklemek gibi cj5 ile niva. Nivaya yükseltme kiti ve ok144 lastikleri vurdun mu ne çamur ne kar seni arazide yarı yolda bırakmaz.Lada nivalar arazi için biçilmiş kaftan. Aynı şeyi cj5 için söylemem cj5 offroadda çok kullanılan ve tavsiye edilen araç değil. Ayrıca cj5i arazide yürütmek istiyorsan masrafı daha fazla olur. Onroad kullanıcam diyorsan duruşuyla kesinlikle cj5 derim. ladanın ayrıca 2010 ve üstü modelleride mevcut
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Amaç jiple onroad sürüp birazda tarz yapıyım ise cj5 yolda yakışıklı duran bir araç.. özellikle recaro tipi koltuklu falan olursa içide güzel yapılmış olursa güzel araçlar..

ben offroad da cj5 bindim offroad algılaması tabi burda önemli biz baya dik bir eğimden cj5 ile arkada 4 kişi önde şöför + ben çıkmıştık .. tabii dediğim gibi offroad dan beklenti nedir bu mühim..
    sadece akarı kokarı çok oluyor bu tip araçların oda çok doğal..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklaşık 40 senedir CJ5 kullanıcısıyız babam gençliğinde almış halen daha duruyor, o kadar yere girdik çıktık derelerden orman içlerine kadar o kadar yük vurduk nerelere gittik çamura battık çıktık bi defa yolda bırakmadı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amaç jiple onroad sürüp birazda tarz yapıyım ise cj5 yolda yakışıklı duran bir araç.. özellikle recaro tipi koltuklu falan olursa içide güzel yapılmış olursa güzel araçlar..

ben offroad da cj5 bindim offroad algılaması tabi burda önemli biz baya dik bir eğimden cj5 ile arkada 4 kişi önde şöför + ben çıkmıştık .. tabii dediğim gibi offroad dan beklenti nedir bu mühim..
    sadece akarı kokarı çok oluyor bu tip araçların oda çok doğal..
    Onroad kullanım için hidrolik direksiyon, frenler(disk), yükseltme kiti yeterli gözüküyor. Zaten belli başlı yapılması gerekenler bunlar. Atmosferik araca nasıl headers filtre vs.. takılıyorsa bunada onroad kullanımda şart. cj5 için 4inch yani 9-10 cm civarı bir yükseltme yapılması için minimum 2bin lira gözden çıkarılmalı işçilik haric. Sizinde dediğiniz gibi iç aksamı görsellik açısından güzelleştirmek, dış aksam(dodikler, yan basamaklar vs..) alınırsa yeni bir araç parası daha çıkar ortaya. Ama param var, onroadda binmek istiyorum derseniz cj5ten şaşmayın derim. Çok karizmatik araba, motoru iyi şanzumanındada problem yoksa sizi üzmeyecektir

Alıntı SerhatA. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 40 senedir CJ5 kullanıcısıyız babam gençliğinde almış halen daha duruyor, o kadar yere girdik çıktık derelerden orman içlerine kadar o kadar yük vurduk nerelere gittik çamura battık çıktık bi defa yolda bırakmadı
    Doğrudur, fakat arazide niva kadar şansı olduğunu sanmıyorum. Nivanın %58lik(yaklaşık olarak 25 derece. %100'lük bir eğim 45 derecedir.)

Nivanın fabrika verileri

cjnin fabrika verilerini bulamadım.

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    CJ5'den daha çok bende Lada Niva görüyorum.Hep merak etmişimdir.Sanırım ona uygun ekipmalar modifiye parçaları daha uygun.
    Orjinal amortisörünün tek fiyatı sadece 25 TL yani 100 TL ye komple amortisörleri değişiyor ciddi anlamda ucuz parçaları var.
    Niva arazide keçi evet ama düz yolda çok gürültülü,manasız yakıt tüketimi var tüp %100 şart ve sürücüyü çok yoruyor.
    Yolda izmaritin üstünden geçseniz hissedersiniz.
    Bence Niva tamamen arazi için alınmalı,aksi takdirde harbiden araba sürmekten soğutur adamı.
    Bildiğim kadarıyla 2010 ve sonrası klimalı ve LG mp3 çalarlı teyp ile geliyor ondan almak daha mantıklı olur.

Edit: Suzuki Jimny de tercih edilebilir.
    SUBARU TECNICA INTERNATIONAL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet arkadaşlar yorumlara baktım lada niva hiç aklıma gelmemişti ve şimdi çok mantıklı geldi...

internette baktım 6.000 liraya lada niva var tabi siz daha iyi bilirsiniz alınırmı alınmaz mı..

benim senede kullanacağım sadece 15 gün bilemediniz 1 ay eğer 6000 - 7000 lik bir lada niva iş görür derseniz accayip işime gelir...

ayrıca araç hiç onroad kullanılmıcak yol olarak göreceği tek yol stabilize yol..

son olarakta çok fazla çamur ıvır zıvır kullanmayacağım sadece köyde normal araba ile çıkamayacağım toprak ve dağ yollarında kullanacağım hatta birde resim atayım...

mesela yol olan fotoğrafı R9 ile gidersiniz bazı yerlerde arada zorlanarak ( ben gittim ) sonuçta normal yol...

fakat ilk resimde ormanlık ve tarla alanları görüyorsunuz.... yoldan çıkıp tarla tarzı çimenlik bir alana gelince mıçtık

söylemek istediğim deli gibi ofroad değilde yanlızca normal bir arabayı sokamayacağınız altının değeceği çokta dik olmayan yollarda ( bazan dikenli otların insan boyunu aştığı ( taş, çukur , tümsek görünmeyen yerlerde ) kullanabileceğim bir araç....

ayrıca vaktim olupta kışın köye gittiğimde karda kullanabileceğim bir araç yani dediğim gibi yılın en fazla 1 ile 1.5 ayında kullanacağım bir araç istiyorum....

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burası neresi bence bu daha önemli bir konu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VteC_MaNiaC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burası neresi bence bu daha önemli bir konu

burası Karabük/Safranboluda bir köy karakoyunlu köyü..

annem kalıyor orda ( yani bizim köy )

arada japonlar falan gelir ( adamlar araçlarla deli gibi gezer )

benimde canım sıkılır ulan elin gavuru gelip deli gibi geziyor biz neden gezemiyoruz anne bizde niye yok diye sitem ederim

Sİ'ımı satmayı bile göze aldım...

ama eğer 6- 7 binlik bi araç bu bölgede işimi görecekse düşünmem alır bırakırım oraya gittiğimde bende istediğim yere çıkarım

edit: R9 ile gidebildiğimiz yerler var ama sınırlı bi tümsek falan geldiğinde aracı bırakıp hadi yürüyoruz oda geziye sınır koyuyor.....

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin orası için niva uygun. Cj5 güzeldir, eğer güzel modifiye yapılmışsa nivayı ezer geçer(bütçe işi bunlar) ama stock ya da az modifiyeyle düşük bütçeyle yürüyecekse niva en uygun seçimdir. Cj5 arıza yapar, parçası nivaya göre pahalıdır, yürütmek bütçe işidir. Standart olarak da niva standart cj'den iyidir diye düşünüyorum. Daha seçenek isterseniz suzuki jimny, ucuz olsun derseniz samurai iş görür, göründüğü kadarıyla öyle zorlu şartlarınız yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temiz niva al, bak keyfine usta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...60803408/detay

Connecting site...

Connecting site...

mesela bu tarz birşeyler ( fiyat aracımı satmadan alabileceğim bir fiyat ) işimi görür mü ?

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuzladaki en güzeli bu 3ünden elden geçmiş ziftlenmiş lastik var güzel duruyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)