User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
65 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yunanistan bitmiş

VedatR
    Misafir

Yunanistan bitmiş

Bu gün yunanistandan döndüm, oralı olduğum için altı ayda bir gidiyorum. hem arabayı orda bırakmıştım hem pasaportumun süresi bitiyodu finaller başlamadan bi gideyim dedim. kriz çok zamandır sürüyodu ama adamlar yinede yaşıyodu bu sefer gördüm şok oldum, bırakın keyif yapmayı şehirdeki insanlar ekmek alıcak parayı zor buluyo. insanlar aylardır işsiz işi olanlarda aylardır paralarını alamıyo.
    hani diyorum bu ülke somaliye, filistine gideceğine biraz yanı başındaki batıtrakya türklerini görse ama görmez çünkü çıkarı yok...
    söylenecek çok söz var ama yeri burası değil malesef

Mutlu Değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oranın insanı öglene kadar çalışıyolar, sonra yatıyor. bu mantık bitirdi onları
    İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecen ekim atinadaydim, sokaktaki magzalarin ici urun dolu ama dukkan kapaliydi. Bir cok magaza kapali olmasini sordum, kriz demislerdi. Tek gelirleri truizm olarak kalmis maalesef. Ülkede üretim bitmis
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecmis donemde insanlarin sehirlerden koylere dondugunu hatta Tr'den komur sobasi ithal ettigini duymustum haberlerde
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gecen ekim atinadaydim, sokaktaki magzalarin ici urun dolu ama dukkan kapaliydi. Bir cok magaza kapali olmasini sordum, kriz demislerdi. Tek gelirleri truizm olarak kalmis maalesef. Ülkede üretim bitmis
    Kıbrıs için de aynısını diyebiliriz.. Maalesef bu yüzden hala yerinde sayıyorlar..

ufuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ihracat yaparken cok erkenden mesailerini bitirip alemler yapiyorlardi. Muthis paralar harcaniyordu. Kendileri boyle istedi

VedatR
    Misafir
    haklısınız çok az çalışıp çok fazla yaşadılar
    tembellik ve kötü yönetim var ama bu yunanistan hükümetinin sorunu yani sizde orda yaşasaydınız sizde aynı şekilde çalışıp aynı şekilde yaşıcaktınız
    birçok farklı ülkeden fabrika kurma teklifi gelmiş ama koca kafalı rumlar kabul etmedi. şu an bizim türklerin yaşadığı kesimde en büyük gelir kaynağı tarım onunda gelirinin yarısına devlet el koyuyo şimdi, aldıkları paralarda senelik faturalarına yetmez.
    kesinlikle hak ettiler bu durumu ama insan yinede rahatsız oluyo senin yanı başında insanlar açken sen gidip dünyanın öbür ucuna yardım götürüyosun buda doğru değil

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de Kıbrıslıyım, bir de benim gözümden dinleyin komşumuzun neden bu halde olduğunu, yani karşı taraftan:

son 40 yılda bütçesinin büyük kısmını silahlanmaya ayırdılar, ABD bize 3 e satarken onlara 1 e satıyordu...

Kıbrıs Rum yönetiminin bütün hukuksuz işlerine göz yumdular, para aklama, silah kaçakçılığı, insan kaçakçılığı vs...

AB'ye girince çalışmasak da bize bakmak zorundalar mantığı sardı herkesi bir anda... daha da az çalışalım daha da çok kazanalım... 7-8 sene bu böyle gitti ama üretim olmadan kim kime ne kadar bakabilirdi? ilk krizde Almanya, 'parayı ben veriyordum artık kusura bakmayın' dedi...

Yunanlılar, Avrupayı Türklere karşı koruduklarına inandırdı herkesi, aslında sadece kendilerini, politikalar hep bu yöndeydi... sıkışınca Ege denizinde bir kriz, 3-5 it dalaşı, çok yaşasın Helenler...

Bu duruma uyanan Rumlar kendilerini soyutlayıp krizden kurtulacaklarını sandılar ama onlar daha önce battı...

körü körüne milliyetçilik, tembellik ve AB rahatlığı bugünkü durumun sebepleridir...

bence yani...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VedatR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısınız çok az çalışıp çok fazla yaşadılar
    tembellik ve kötü yönetim var ama bu yunanistan hükümetinin sorunu yani sizde orda yaşasaydınız sizde aynı şekilde çalışıp aynı şekilde yaşıcaktınız
    birçok farklı ülkeden fabrika kurma teklifi gelmiş ama koca kafalı rumlar kabul etmedi. şu an bizim türklerin yaşadığı kesimde en büyük gelir kaynağı tarım onunda gelirinin yarısına devlet el koyuyo şimdi, aldıkları paralarda senelik faturalarına yetmez.
    kesinlikle hak ettiler bu durumu ama insan yinede rahatsız oluyo senin yanı başında insanlar açken sen gidip dünyanın öbür ucuna yardım götürüyosun buda doğru değil
    En son ab den parasal yardim gelmisti, ise yaramadi. Böyle devam ederse devlet iflas edecek.
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Memleket bu haldeyken acikcasi yunanistan vs hicte umrumda degil. Bu ulke once kendi insanini acliktan kurtarsin, sorunlari cozsun sonrasina bakilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memleket bu haldeyken acikcasi yunanistan vs hicte umrumda degil. Bu ulke once kendi insanini acliktan kurtarsin, sorunlari cozsun sonrasina bakilir.
    +1 türkiye kendi derdinde yunanistanı zor görür

VedatR
    Misafir
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de Kıbrıslıyım, bir de benim gözümden dinleyin komşumuzun neden bu halde olduğunu, yani karşı taraftan:

son 40 yılda bütçesinin büyük kısmını silahlanmaya ayırdılar, ABD bize 3 e satarken onlara 1 e satıyordu...

Kıbrıs Rum yönetiminin bütün hukuksuz işlerine göz yumdular, para aklama, silah kaçakçılığı, insan kaçakçılığı vs...

AB'ye girince çalışmasak da bize bakmak zorundalar mantığı sardı herkesi bir anda... daha da az çalışalım daha da çok kazanalım... 7-8 sene bu böyle gitti ama üretim olmadan kim kime ne kadar bakabilirdi? ilk krizde Almanya, 'parayı ben veriyordum artık kusura bakmayın' dedi...

Yunanlılar, Avrupayı Türklere karşı koruduklarına inandırdı herkesi, aslında sadece kendilerini, politikalar hep bu yöndeydi... sıkışınca Ege denizinde bir kriz, 3-5 it dalaşı, çok yaşasın Helenler...

Bu duruma uyanan Rumlar kendilerini soyutlayıp krizden kurtulacaklarını sandılar ama onlar daha önce battı...

körü körüne milliyetçilik, tembellik ve AB rahatlığı bugünkü durumun sebepleridir...

bence yani...
    güzel tespit olmuş.

durumları gerçekten iflasa doğru gidiyo

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    almanya ve japonya, 1945'te enkazı çalışarak kaldırdı. hala da çalışırlar, süper güç ve süper ekonomi oldular. almanya mark'ı bırakmasaydı dünyanın kralıydı. euro'ya geçiş tökezletti onları. yine de avrupa'nın en iyisi onlar. sanayisi olmayan ve çalışmayan çöker arkadaşlar. yunan hükümeti zamanında halka saçtı paraları, halk da sandı ki refah içindeyiz. batıyorlardı ve haberleri yoktu. sadece turizmle bir memleket ayakta kalamazdı. ab'ye sırt yaslamak da onların gerçekleri görmezden gelmelerine sebep oldu. patladı ekonomi. aciz bir şekilde en son merkel'e avuç açtılar, o da pek sıcak davranmadı.

avrupa'da ispanya'nın da gidişatı iyi değil. onları ayakta tutan katalanlar, yani barcelona merkezi. madrid ve bask bölgesi çok kötü. yine de yunanistan kadar değil. onların turizmi çok daha kuvvetli, dünya spor kamuoyunda ciddi bi söz sahiplikleri var ve otomobil sanayisi gibi ekstraları da mevcut. barcelona merkezi diyor ki "kral zamanında çok hakkımızı yediniz, ayrılalım ve biz özerkleşelim." madrid kabul etmiyor tabi bunu, biliyorlar barcelona'nın gelirleri olmasa yunanistan'a dönecekler.

ben dünya genelinde iyiye gidiş görmüyorum...
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

VedatR
    Misafir
    senin burada sorun diye gördüğün şey yanlış politika, ihmal, eğitimsizlik
    bence durumlarını yerinden görsen anlardır kaldıki benim bahsettiğim kesim çoğunluğu türk halkı olan zor durumdaki kendi insanın
    evet türkiyeninde çok problemi var eğitim yok, insan hakları yok, sisyasi çalkantı var ama kalkıp somaliye filistine gidiyo siz kaç kere tv de batıtrakyadaki insanların yaşadıklarını gördünüz? 90 lara kadar kendi evlerini arabalarını alamıyolardı avrupa birliği sayesinde insan gibi yaşamaya başladılar

VedatR
    Misafir
    Alıntı FATİH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    almanya ve japonya, 1945'te enkazı çalışarak kaldırdı. hala da çalışırlar, süper güç ve süper ekonomi oldular. almanya mark'ı bırakmasaydı dünyanın kralıydı. euro'ya geçiş tökezletti onları. yine de avrupa'nın en iyisi onlar. sanayisi olmayan ve çalışmayan çöker arkadaşlar. yunan hükümeti zamanında halka saçtı paraları, halk da sandı ki refah içindeyiz. batıyorlardı ve haberleri yoktu. sadece turizmle bir memleket ayakta kalamazdı. ab'ye sırt yaslamak da onların gerçekleri görmezden gelmelerine sebep oldu. patladı ekonomi. aciz bir şekilde en son merkel'e avuç açtılar, o da pek sıcak davranmadı.

avrupa'da ispanya'nın da gidişatı iyi değil. onları ayakta tutan katalanlar, yani barcelona merkezi. madrid ve bask bölgesi çok kötü. yine de yunanistan kadar değil. onların turizmi çok daha kuvvetli, dünya spor kamuoyunda ciddi bi söz sahiplikleri var ve otomobil sanayisi gibi ekstraları da mevcut. barcelona merkezi diyor ki "kral zamanında çok hakkımızı yediniz, ayrılalım ve biz özerkleşelim." madrid kabul etmiyor tabi bunu, biliyorlar barcelona'nın gelirleri olmasa yunanistan'a dönecekler.

ben dünya genelinde iyiye gidiş görmüyorum...
    gerçektende dünya olarak çok kötüye gidiyoruz özellikle avrupa ve ortadoğu uçuruma doğru ilerliyo

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    somali ile yunanistan bir değil. somali'de açlıktan ölüyorlar. hükümet oraya baksın, batı trakya türk'lerini ihmal etsin demiyorum yanlış anlaşılmasın ama demek isteediğim onların durumu farklı. yunanistan insanı hiçbirşey bulamazsa gider, balık tutup kızartır ve yer. somali'dekilerin kemikleri sayılmakta, insanlar ölmeyelim diye yaprakları, yerdeki böcekleri yiyecekler neredeyse...

her ne kadar bizi sevmeseler de yunanistan'a bi insan olarak üzülmedim değil birader.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    +1453

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben birsey soracagim merak ettim, dogru mudur bunu ogrenmek istiyorum

Yunanistanda haberlerde bile surekli turkiye endeksli yayinlar yapildigini duydum. Bu dogru mudur?

Adamlarda feci bir got korkusu var o yuzden surekli silahlaniyorlar, hala da devam ediyorlar krize ragmen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmişte Yunanistan TÜRKlerin başına büyük sorun açtı şimdi cezalarını çekiyorlar sadece hepsi bu çok takılmamak lazım hele ki Vatanımda açlıktan ve donarak ölen bebekler varken bizden yardım pek ummayınız.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)