User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: Civic 1.6 ies fren merkezi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Civic 1.6 ies fren merkezi

Arkadaslar lutfen degerlı bilgilerınızı paylasırsanız sevınıırım.

Oncelıkle İStanbulun en iyi frencisine gitiim aracımın frenlerı için. ARacımın dısklerım balatalarım kotu idi degistirdiler ayarlarını yaptılar Suan da rodajdayım 1500 km zorlamdan binicem sonra farkı ve kullandıgım malzeme kombınasyonunnu yazıcam. Arac stok sayılır bu arada.

şimdi bnm ricam ustamın oğrenmek istediği bilgi bilen eden var mıdır? bir yazayım dedım. Fren merkezının iç çap ve dıs cap olculerı ?

handa mutluhan bıle sase numarasından cıkaramadı. Dedım japonyaya durumu maıl atayım dedım o zamn sizin bilgisizliginizdende bahsedeyım dedım. sonra donelım dedıler donus yok hala. BAsına gelen feren merkezıylen ilgili tecrubelerı olanlar yazarsa sevınırım.

KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba hocam,
    benimde aynı konuda sıkıntım var frenlerimden hiç memnun değilim tam olarak bu konuları araştırıyordum bende....
    frenlerde nasıl bir sıkıntın vardı acaba? tam olarak hangi parçaları değiştin, markaları nedir?
    Hangi frencide yaptırdın bu işlemleri maliyeti ne oldu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    REklama girer mı bılmıyorum kartal sanayide hikas frene yaptrıdım. Oarasa serhat abı vardır cok teknık adamdır. Usta demıyorum hakaret olru neyse mevzuya gelelım. BAna serhat abımın dediği ilk bakmammız gereken yer fren merkezının olçulerının dogru olup olmadıgı. ama bnm balatam dıskım felan bıtık oldugu için dedımbir değiştirelım. Cunku yanlıs takılmıssa oncesınde abs nın calışamsınıda etkılıyormus ama o olculere hala ulaşamadım.

brembo disk 180 bu fiyata zor verilir.
    trw balata 85 cakması cok var piyasada
    arka balata 45
    blata speryi 10
    Ate super blue Racing hidrolık 80
    artı 100 lira da işcilik verdım... Ama adamlar cıddı titzler ve teknık iş yapıyorlar bijonlarımı bile tork anahtarı ile sıktılar...

sonuc ise suanlık başaldıgım yerdeyım gbi. 1500 km hafif bir rodajım olsun. sonra bakar yazarım.

KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgi için teşekkür ederim, rodajın sonrasında olan yorumlarını bekliyorum.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Frenler ile ilgili tam olarak probleminiz nedir? Ya tam olarak yazmamışsınız yada ben anlayamadım tam olarak.

sercanavcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 ay önce ön disklerimi tornalattım balatalarımı orjinal trw taktım ön arka şu an frenlerim çok çok iyi ucuna dokunsam pedalın kapanıyor aracm çok memnunum

hasan genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bymurat arkadaşım ben de 1 ay önce Hikas a gittim fren merkezinle uğraştım sorun pedal ışıklarda yada yokuşta beklerken yavaş yavaş aşağıya iniyordu sorun ana merkez cıktı . sıfırı 520 tl küçükyalı honda da neyse .

Benim aracım 99-00 makyazlı kasa şase no NLAEL5 diye başlıyor orjinal olan fren ana merkezin üstündeki yazan yuvarlak daire içindeki rakam 15 / 16 dır orjini budur bu rakam değişik olursa abs zırt pırt devreye giriyordu önceki aldığım merkez deki no faklı idi orjinali atmadığım için gittim aldığım yere kartal sanayinin yanındaki çavuşoğlundaki honda cıkmacısına birebir aynısını buldum onu revize edip hikasın üst katında fren lastiklerini satan dükkan dan tamir takımı taktık topladık şimdilik iyi hidrolik dot 4 koyduk .

Ayrıca kronik olan fren zayıflığına çözüm olarak başka bir honda cı ağbimizin tavsiyesi üzerine LİMİTÖRÜN İÇİNDEN ARKA FRENLERE GİDEN PİSTONLARI CIKARTTIM Bunu daha önçe yapmıştım .bunu bana servisci bazı FRENCİLERİN limitörden sikayeti olanlara tamir ediyoruz diye yaptıkları işlem olduğunu söyledi aslında yaptıkları sadece pistonları iptal ediyorlar yenisi alamak yerine .Bu işlemden sonra arkaların tutması değiştiği için ABS den şikayetçi olanlar ve fren zayıflığından bu şekilde kurtulabilirler ÇÜNKÜ ARKALARIN İYİ TUTMASI ÖNLERE BİNEN YÜKÜ azalttığı için önceki ne göre daha iyi tutuyor ve ABS daha az devreye giriyor .Ben frenlerimden memnunum yaparsınız yapmazsınız bilemem beğenmezseniz geri taktırırsınız pistonları ben faydasını gördüm eskiye göre daha iyi ha çok çok mu iyi değil ama idare eder karar sizin geçmiş olsun
    beyaz 99 1.6 ies

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saolun sanirsam tum arastirmalarim makyajli manuel
    Civivlerde 15 16 otoda farkli 6 7 glaba yda 7/8.

Ama arkadaslardan ricam model ve manuel veya otomatik olmasi
    Durumuna gore orda yazan rakamlari yazsalarda. Bir havuz olusturup
    Nihayi bir sonuca varsak. ama cok cok yuksek ihtimal 15 16 yiz glaba

hasan genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet benim araç da 99 sonu makyajlı kasa manuel vites doğru diyorsun belirtmeyi unutmusuz
    beyaz 99 1.6 ies

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu canli abilerim kardeslerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç kımsenın iesın de problem yok glaba

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)