User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
89 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: S3'den inilip Sti'a binilirmi?

alicancalis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

S3'den inilip Sti'a binilirmi?

Arkadaşlar araba değiştirme kaşıntısı tuttu. Aslında arabamdan çok memnunum ama sorunum bu arabadan sonra neye binebileceğim. Arabam nerdeyse sıfır bir araba kadar temiz ve sıkıntısız. Şu anda stage 2 seviyesinde, yani 340-350 bg civarı bir güçte. Ancak acaba değiştirsemmi diye düşünüyorum. Yaklaşık 5 senedir günlük bindiğim için kısaca bir arayışa girdim diyebiliriz.

Sizce S3 satıp 2009-10 hactback sti alınırmı? Çok mu mantıksız. Bu kasa Sti sahibi çok sevdiğim bir arkadaşımla görüştüm. Kendisi Sti'in çok daha eğlenceli bir araba olduğunu söyledi. Eğlence derken sürüş hissiyatı, çekisi arkaya daha çok alabilme dolayısıyla hafif arkasını atabilmesi gibi faktörlerden bahsediyorum. S3 çok güzel ama tren gibi. Yoldan çıkarmak neredeyse imkansız. Ciddi çaba sarfetmeniz gerekiyor.

Sizler ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
    Ali Can Calis

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8L olsa belki ama 8P verilip STI a geçilmez bence.

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 araçda birbirinden karakteristik olarak çok farklılar, kıyaslama yapmak bence saçma olur.

gönlünüzde varsa subaruya binmek binin bence. Daha fazla düşününce hepten kararmsarlığa kapılacaksınız.
    Jackson Racing Supercharger Setup / Nardo Fn2 TypeR

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

BORKED
    Tango-1 never dies.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracin oversteer'a yatkin olmasi eglenceli geliyorsa arkadan itisli bir arac dusunmelisin, gercek eglence senin icin orada cunku.

Bu arada STI madem arkadasin, al bir tur kullan bak bakalim mutlu olacak misin kullanirken.

Cok oznel bir soru sormussun, bu yuzden sorunun cevabini ancak kendin verebilirsin.

Madem konu oznel, bende ona gore bir cevap vereyim.

Ben senin yerinde olsam S3'umle cikarim piste, tur zamanimi olcerim, sonra arkadasimi cikartirim, onun tur zamanini olcerim, ben hizliysam makara yaparim, o hizli ise arabasini alirim
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

cosekar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam boxer ın tadına varmak isterdim kaldı ki bahsettiginiz arabanın dış tasarımı da bana göre hoş geliyor. Ama gel gelelim Audinin o buram buram iç malzeme ve işçilik kalitesini Subaru'da bulamazsınız.
    Coskun ARIKAN

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence gunluk kullanim icin s3 daha mantikli birde s3 sti dan daha cok goze hitap ediyor disaridan bakinca

vinz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sti daha hardcore bi araba kullanmadım ama daha zevkli olduğunu düşünüyorum . s3 daha class günlük kullanıma daha uygun bi araba bana göre . yani anlattığınıza göre size daha uygun . "Arabam neredeyse sıfır bir araba kadar temiz ve sıkıntısız" diyorsunuz beklentiniz alacağınız sti'ın da s3 gibi sıfır gibi temiz ve sıkıntısız olmasını bekleyecekseniz işiniz biraz zor .

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence sizin aradığınız şey ///M makina

ben olsam S3 veripde STI almazdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracin oversteer'a yatkin olmasi eglenceli geliyorsa arkadan itisli bir arac dusunmelisin, gercek eglence senin icin orada cunku.

Bu arada STI madem arkadasin, al bir tur kullan bak bakalim mutlu olacak misin kullanirken.

Cok oznel bir soru sormussun, bu yuzden sorunun cevabini ancak kendin verebilirsin.

Madem konu oznel, bende ona gore bir cevap vereyim.

Ben senin yerinde olsam S3'umle cikarim piste, tur zamanimi olcerim, sonra arkadasimi cikartirim, onun tur zamanini olcerim, ben hizliysam makara yaparim, o hizli ise arabasini alirim
    Öncelikle yorum yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür. Herkesin fikir ve görüşüne saygım var.

Bu sorunun öznelliği tartışılmaz, haklısınız ancak ben herhalde biraz eksik ifade ettim. Öncelikle amacım tur zamanı ve birisiyle yarışmak değil. Önemli olan arabanın verdiği hissiyat ve keyif. Yoksa benim gündelik bindiğim arabayla tur zamanına kasmam çok anlamlı olmaz diye düşünüyorum. İstanbul'da yaşasam sadece pist için bir araba kesinlikle toplardım o ayrı.

Bu noktada o zaman şöyle sormak lazım. Diyelimki motoru forgedlanmış tertemiz düşük km'li bir sti buldunuz, uzun vadede kafanızın rahatlığı, çıkarabileceği masrafı vs ile düşünürseniz ne alırdınız? Benim arabamda da coilover mevcut. Swaybarlarıda değiştirip, haldex controller taksam ve coillere biraz ayar yapsam arkadan kaymaya meyilli hale gelir diye düşünüyorum. Ancak arabanın karakteristiği ve normal hali bu şekilde olmadığı için çok zorlamakda istemiyorum.

Aslında kullanmak ve karar vermek en mantıklısı ama şu an için olanaklı değil. Biraz beklemek gerekicek. Bu sebeple sizlere fikirleriniz sormak istemiştim zaten.
    Ali Can Calis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı volume81 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence sizin aradığınız şey ///M makina

ben olsam S3 veripde STI almazdım
    Vergisinden dolayı E92 M3 almayı şimdilik düşünmüyorum ama güzel bir seçenek. Temizini bulsam E46 almak isterim ama bildiğim kadarıyla fazla bir seçenek yok.
    Ali Can Calis

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sti günlük kullanımda yakıt olarak üzebilir diye biliyorum.

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Subaru fanatiği birisi olarak kesinlikle STI alın derim Ama eğer imkan varsa S3 dursun yanına bir de STI alın S3'ü gündelik kullanın haftasonları STI ile stres atın Hem böylece aradaki farkları anlarsınız.

Eğer ki arkadaşınızda STI varsa almadan önce kullanın. Belki hiç tarzınız olmayan bir araba olabilir belki de aşık olursunuz

Ayrıca kendi kategorisinde boxer motorun sesi hiçbir şeye değişilmez en azından ben öyle düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alınır bence.kullanım zevki,duruş,ses olarak bence daha zevklidir

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alicancalis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu noktada o zaman şöyle sormak lazım. Diyelimki motoru forgedlanmış tertemiz düşük km'li bir sti buldunuz, uzun vadede kafanızın rahatlığı, çıkarabileceği masrafı vs ile düşünürseniz ne alırdınız?

Oncelikle kim toplamis diye dusunurdum ve buna gore fikrimi sekillendirirdim. Eger referansi saglam bir garaj toplamis ise sira motorda yapilan tadilatin detaylarini ogrenmeye gelirdi. Nokta nokta ne oldugunu bilmek isterdim aracin hangi parcalarla toplandigi, cunku bu bilgiler toplayanin ve toplatanin isten ne kadar anladigini daha iyi anlatir. Bir aracin motor'unda kullanilan parcalarin olculeri ve markalari size yapilan projenin kalitesi ve boyutu hakkinda on bilgi verir, bu yuzden bu bilgileri mutlaka edinirdim. Bu noktadan sonra kafama hala yatiyorsa kompresyon testini yapip bizzat kendim kontrol ederdim. Cikan sonuclari yine motorun o an ki durumuna gore degerlendirir ve bir sonuca varirdim.

Hala hersey guzelse, aracla bir tur atmanin zamani gelmis demektir. Yuruyen ve aktarmada kolayca anlasilabilen bir sikinti varmi anlamaya calisirdim. Bir sorun yoksa sirada sase ve boya kontrolu yapardim.

Tum bunlar aklima yattiysa araci yetkili servise ya da alacagim arac turunu tanidigini bildigim bir ustaya goturur gosterirdim, onun yorumlarini alirdim.

Tum bunlardan sonra aracin bana cikaracagi potansiyel masraf miktari eksepsyonel durumlar disinda uc asagi bes yukari belli olurdu. Bu da uzun vadede kafamin ne kadar rahat olacaginin on bilgisi olurdu.

Arac hala kafama yatiyorsa son olarak kendime tekrar sunu sorardim "bir otomobilden beklentilerimi bu arac gercekten su an ki aracimdan daha iyi karsilayabilecek mi?" Cevap evet ise noter zamani gelmis demektir.

Ama ben kil adamim, bu evrelerden kafama yatacak sekilde gecebilecek otomobil bulmam zor o yuzden modlanmamis alip kendim modlamayi tercih ederim genellikle.

P.S: Cikaracagi masraf su an ki aractan daha fazla olabilir, ama bu tarz keyif araclari alinirken masraf odakli "acaba nasil satarim" diye dusunmek hem insanin keyif almasini engeller, hemde elinizi surmeye korkar olursunuz araca. O yuzden orasina pek takilmam acikcasi. Keyif almak icin geridonus fizibilitesi zayif uygulamalar yapabilirim, tarz meselesi tamamen.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

ecz_murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikisinede sahip oldum ikisinide stoc dan 500 hp ye kadar modladım dolayısı ile vereceğim cvplar
    sizi tatmin edeceğini umuyorum.
    s3 zaten kullanıp 350 hp lere kadar yükseltmişsiniz ne kadar keyifli ve eğlenceli olduğunu bir okadarda günlük kullanım için mantıklı bir spor araç olduğunu taktir etmişsinizdir.
    sti ye gelirsek uzaktan bakınca birbirine yakın araçlar gibi hissedilsede bambaşka artıları ve eksileri olan araçlardır.
    almayı düşündüğünüz hb sti bir önceki nesil sti lerden daha yumuşak,kullanım komforu iyileştirilmiş olduğundan günlük kullanımda sandığınız ve söylenildiği kadar rahatsız olacağınızı düşünmüyorum ayrıca performans olarak kısmen s3 e göre daha yavaş kalsa bile vereceği keyfin çok daha üstdüzey olacağını düşünüyorum.
    sizi üzecek olan tek etken s3 e göre yakıt tüketimi olacaktır ki oda normal kullanımda 3-4 litre arasında fark olacaktır. örneğin s3 ile ortalama 11litre dolaşıyorsanız sti de 14-15 litre aralığında dolaşacaksınız.
    benim tavsiyem: motor içi düzgün bir usta tarafından yapılmış 400 hp civarı(18g) gereksiz
    ellenmemiş 50,000km geçmemiş bir sti bulursanız kesinlikle pişman olmadan keyifle süreceğinizdir. hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle..

Berk007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mantıksız değil değiştirilebilir. Fakat konfor ve kaliteden ödün vermek tercih meselesi.
    Ben olsam almam. Farklı alternatiflere bakarım.
    M3 olmasa bile 335i tercih edilebilir.
    '06 Honda Civic Turbo '12 Mini Cooper S Roadster
    '02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
    '03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mantıksız değil değiştirilebilir. Fakat konfor ve kaliteden ödün vermek tercih meselesi.
    Ben olsam almam. Farklı alternatiflere bakarım.
    M3 olmasa bile 335i tercih edilebilir.
    Birebir aynısını yazacaktım, Berk benden hızlı davranmış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ecz_murat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ikisinede sahip oldum ikisinide stoc dan 500 hp ye kadar modladım dolayısı ile vereceğim cvplar
    sizi tatmin edeceğini umuyorum.
    s3 zaten kullanıp 350 hp lere kadar yükseltmişsiniz ne kadar keyifli ve eğlenceli olduğunu bir okadarda günlük kullanım için mantıklı bir spor araç olduğunu taktir etmişsinizdir.
    sti ye gelirsek uzaktan bakınca birbirine yakın araçlar gibi hissedilsede bambaşka artıları ve eksileri olan araçlardır.
    almayı düşündüğünüz hb sti bir önceki nesil sti lerden daha yumuşak,kullanım komforu iyileştirilmiş olduğundan günlük kullanımda sandığınız ve söylenildiği kadar rahatsız olacağınızı düşünmüyorum ayrıca performans olarak kısmen s3 e göre daha yavaş kalsa bile vereceği keyfin çok daha üstdüzey olacağını düşünüyorum.
    sizi üzecek olan tek etken s3 e göre yakıt tüketimi olacaktır ki oda normal kullanımda 3-4 litre arasında fark olacaktır. örneğin s3 ile ortalama 11litre dolaşıyorsanız sti de 14-15 litre aralığında dolaşacaksınız.
    benim tavsiyem: motor içi düzgün bir usta tarafından yapılmış 400 hp civarı(18g) gereksiz
    ellenmemiş 50,000km geçmemiş bir sti bulursanız kesinlikle pişman olmadan keyifle süreceğinizdir. hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle..
    Murat bey çok teşekkürler. Hatırlarsanız sizinle birkaç kez telefonda konuşmuştuk. Eksik olmayın her seferinde yardımcı oluyorsunuz.Yakıt çok büyük sıkıntı değil çünkü yaptığım yol az ve fazla uzun yol yapmıyorum.
    Tekrar teşekkürler.
    Ali Can Calis

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)