User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 1000km'de 0.8lt yag eksilmesi

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1000km'de 0.8lt yag eksilmesi

Aracım x16xel motorlu 1.6 astra f. Castrol magnatec 10w-40 kullanıyorum. %80 sakin kullanırım, cok fazla devir cevirtmem. Orjinal 95 binde su anda. Üfleme yok, egzozdan duman atmıyor, çekişte problem yok ama nerdeyse 1000kmde 1lt yag eksiltiyor. Normalde de eksiltiyor ***** ecotec motor, ama 4-5 binde 1lt falan eksiltiyordu.

Önceki sahibinin antifriz kullanmaması sebebiyle ust kapak contasi çürümüştü, asırı su eksiltiyordu, tum subaplar ve gaydlari yenilendi conta degisti ust kapak taslandi, blok ve pistonlar ellenmedi. Bu işlem yapilali 15 bin km oluyor.

Görünürde hicbir sorun yok ancak korkutan bir yag tuketimi var, yorumlarınızı bekliyorum
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kacak yoksa segmanlar asinmistir. Yagi yanma odasina sizdiriyor olabilir.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorun etrafında veya altında kurumuş yağ var mı? Belki bir yerden ufak ufak sızdırıyordur.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1000 km de 0,075lt yağ tüketmesi lazım kataloğa göre. segman eskimiş olabilir. suya yağ karışmıyor değilmi?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1000 km de 0,075lt yağ tüketmesi lazım kataloğa göre. segman eskimiş olabilir. suya yağ karışmıyor değilmi?
    Bahsettiginiz olayin segman asinmasiyla bir alakasi yok.

Segman asinmasinda yag yanma odasina sizar ve patlama esnasinda egzos dan disari atilir.

Kapak contasi yaniksa motor yagina su karisma ihtimali vardir.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun var
    yere yağ damlamıyorsa mutlaka incelenmesi gereken bir durum
    büyük ihtimal segman-piston problemi
    1000 km de 1lt yağ aşırı fazla

ayrıca castrol magneteğe fazla güvenmeyin
    aracın yağ speclerini karşılıyormu o yağ
    10w-40 değil, API -SL falan gibi değerler?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kacak yoksa segmanlar asinmistir. Yagi yanma odasina sizdiriyor olabilir.
    Iki ustam var, biri sizin gibi dusunuyor digeri devam et daha da artarsa bakarız dedi. Bu sekilde gittigi yere kadar kullanmamın bir sakıncası olur mu? Sonu ne olur Cunku hicbir sıkıntı yok durduk yere motor acmak istemiyorum.

Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motorun etrafında veya altında kurumuş yağ var mı? Belki bir yerden ufak ufak sızdırıyordur.
    Ben de ondan şüphelendim, islaklik da var ama herkes terleme deyip normal karşılıyor.

Suya yag karışmıyor, bu kadar artmadan once de 4-5 binde 1lt yag eksiltiyordu.
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burak modern sanayide formula oto var ömer abiyle bir görüş o sana söyler ne olduğunu.sapancadan volkan gönderdi dersen daha çok yardımcı olur.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorun var
    yere yağ damlamıyorsa mutlaka incelenmesi gereken bir durum
    büyük ihtimal segman-piston problemi
    1000 km de 1lt yağ aşırı fazla

ayrıca castrol magneteğe fazla güvenmeyin
    aracın yağ speclerini karşılıyormu o yağ
    10w-40 değil, API -SL falan gibi değerler?
    Yere yag damlamiyor ama baya islaklik var, 2 ustam da terleme o sıkıntı yok dedi.

Açıkcası speclerine dikkat etmedim. Bir araştırayım. GM'nin kendi yağından daha iyidir mantığıyla aldığım bir yag. Bundan sonra mobil deneyeceğim.

Alıntı Volkann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burak modern sanayide formula oto var ömer abiyle bir görüş o sana söyler ne olduğunu.sapancadan volkan gönderdi dersen daha çok yardımcı olur.
    Sagol abicim bi uğrayayım.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20-50 Yag deneseniz? İnce geliyor olabilirmi

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Segman kırmış olabilir, yatak aşınmış olabilir, bi yerde kaçırıyor olabilir, keçeler den kaçırıyor olabilir, yağ vıskozıtesı yanlış olabilir, debriyaj da kaçırma varsa mesela volant'ın orda ki keçeden kaçıyor olabilir, bir sürü sebep mevcut, öncelikle bi komp. Ölçümü yaptırırsan motorun içi hakkında az bi fıkrın de olabilir.
    bbm pin :2B244451

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kompresyon olcumu yaptirabilirsin durumu olcmek icin..

***** ecotec motor yag yakar demissin ama 180 bin km z16 motorlu astra g kullandim, su andada 130 binde x20xev motorlu vectra gt kullaniyorum, yag yakma sorunu iki aractada yok..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    getzde benzer problem yaşadım km de yakın servislede tam konuşmadım aracı satıcağım için sıfır şekilde topladılar

ama yanlış hatırlamıyorsam ust kapak - subab kaynaklı bir çatlak ortaya çıktı sebebi nasıl oluştuğu hakkında kimsenin bir fikri yok

hatta konu açmıştım kullanmadığım halde yağ eksiltiyor diye 1000km de falandı aynı seninki gibi

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyle devam edeceksen yaninda surekli yag bulundurmali ve sik sik kontrol etmelisin. Zaten asinmis olan segmanlar iyice asinip daha fazla yag kacirma yapabilir buda beklemedigin bi anda motorun yagsiz kalip yataklarin bozulmasina ardindanda motorun kilitlenmesine ''yatak sarmak diyoruz'' kadar gidebilir.

Kompressyon testini mutlaka yaptir. Birde arac calisirken yag kapagini ac hafiften bir duman geliyor mu asiri bir ufleme var mi kontrol et.

Kapak acilirsa emin ol bosuna olmaz...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim ben aşırı anlamam yalan olmasın, ama bildiğim bişey var ki o da 1000 km de 1 lt yağın aşırı olduğu. Sebebini ben de segmandir diye tahmin ediyorum ama unutma illa ki bi sebebi var bence asla bu sekilde devam etmeyi düşünme. Sorun olduğu aşikar, ve motor dediğin şey mekanik. Her şey birbirini tetikliyor. Yağsız susuz kalmak olum demek motor için. Sebebini iyi araştır ona göre hareket et. Aman yoktur bişey deme yatak sarar pisman olursun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    20-50 Yag deneseniz? İnce geliyor olabilirmi
    20-50 uygun bir yag degil maalesef. Belki yazın idare eder ama kısın soguk havalarda intihar olur

Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Segman kırmış olabilir, yatak aşınmış olabilir, bi yerde kaçırıyor olabilir, keçeler den kaçırıyor olabilir, yağ vıskozıtesı yanlış olabilir, debriyaj da kaçırma varsa mesela volant'ın orda ki keçeden kaçıyor olabilir, bir sürü sebep mevcut, öncelikle bi komp. Ölçümü yaptırırsan motorun içi hakkında az bi fıkrın de olabilir.
    Iste bana bunlarla gelin Triger de baskı balata da son birkac ay icinde degisti. Kecelere bakıldı iki tarafta da, kaçırma yok. Yag vizkozitesi dogru. Yataklarla ilgili fikrim yok, segman kırmış olsa deli gibi duman atması gerekmez mı? Motor 15 bin km once açıldı ust kapak yapıldı, bu yuzden kompresyon ölçümü yaniltir diyorlar.

Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kompresyon olcumu yaptirabilirsin durumu olcmek icin..

***** ecotec motor yag yakar demissin ama 180 bin km z16 motorlu astra g kullandim, su andada 130 binde x20xev motorlu vectra gt kullaniyorum, yag yakma sorunu iki aractada yok..
    Bir yakınımda z16xe motorlu astra g var, o da eksiltiyor benimki kadar olmasa da. Hatta dun aksam baktık 3000kmde 0.25lt eksiltmişti. Kitapçıkta bile yazıyor yag eksiltmesinin normal oldugu.

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    getzde benzer problem yaşadım km de yakın servislede tam konuşmadım aracı satıcağım için sıfır şekilde topladılar

ama yanlış hatırlamıyorsam ust kapak - subab kaynaklı bir çatlak ortaya çıktı sebebi nasıl oluştuğu hakkında kimsenin bir fikri yok

hatta konu açmıştım kullanmadığım halde yağ eksiltiyor diye 1000km de falandı aynı seninki gibi
    Ust kapak yeni yapıldığı icin ust kapakta sıkıntı olmadıgını dusunuyorum.

Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyle devam edeceksen yaninda surekli yag bulundurmali ve sik sik kontrol etmelisin. Zaten asinmis olan segmanlar iyice asinip daha fazla yag kacirma yapabilir buda beklemedigin bi anda motorun yagsiz kalip yataklarin bozulmasina ardindanda motorun kilitlenmesine ''yatak sarmak diyoruz'' kadar gidebilir.

Kompressyon testini mutlaka yaptir. Birde arac calisirken yag kapagini ac hafiften bir duman geliyor mu asiri bir ufleme var mi kontrol et.

Kapak acilirsa emin ol bosuna olmaz...
    Zaten sürekli bagajda 1lt yag ile dolaşıyorum 500kmde bir kontrol ediyorum gerekirse ekleme yapıyorum. Yağsız bırakmam kesinlikle Ilk mesajda da yazdığım gibi ufleme yok, egzozdan duman atmıyor, vites dusururken cat diye ayağımı çekiyorum debriyajdan oldugu yere yığılıyor arac kompresyon da iyi. Yine de olcturecegim.

Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim ben aşırı anlamam yalan olmasın, ama bildiğim bişey var ki o da 1000 km de 1 lt yağın aşırı olduğu. Sebebini ben de segmandir diye tahmin ediyorum ama unutma illa ki bi sebebi var bence asla bu sekilde devam etmeyi düşünme. Sorun olduğu aşikar, ve motor dediğin şey mekanik. Her şey birbirini tetikliyor. Yağsız susuz kalmak olum demek motor için. Sebebini iyi araştır ona göre hareket et. Aman yoktur bişey deme yatak sarar pisman olursun
    Sagol kardesim Su anda motoru açtırmaya maddi olarak müsait degilim. Yağını suyunu eksik etmem, gittigi yere kadar gideceğim. Motorda hicbir anormallik yok yag tuketimi harici. Aslında kitapçıkta 100kmde 0.075lt yag tuketimi normal yazıyor. 1000kmde 0.75lt yapıyor. Benim tüketimim de bu civarda.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlışınız var 1000km de 0,075lt eksiltmesi normal yazmalı
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlışınız var 1000km de 0,075lt eksiltmesi normal yazmalı
    Kitapçığa bakabilirsiniz, 100kmde 0.075lt eminim. Internette de aratırsanız dogrulayabilirsiniz.

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi karter contası temin et, Karterı sokup motorun içine bakın derim, segman kırdıgında uflemeyı yağ çubuğunu ordan çok fazla yapar (yada segman dondugunde) motoru çalıştırıp yagcubugunu çek, ordan üfleme varmı bi kontrol et derim, en kötü Karterı sokup yataklara bi bakılsın, üst kapak yeni yapıldıysa gaytlardan subapları yenılıgınden yukardan üfleme yapmaması normal.
    bbm pin :2B244451

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)