Paylasimi aslinda aracin konusuna da yaptim. Ama burasi daha uygun oldugu icin detayli anlatimi burda yapiyorum.
Gecen sene yaptigim polisajdan sonra bu sene nanoya gecis yapmak istiyordum. Nitekim 5 ay once kapali garaji olan yeni evimize tasinmamizdan sonra gereken ortam olustu ve hemen eksik olan malzemelerin tedarigine basladim. Ilk once polishleri aldim. Bolunmus olarak 250ml. Kargodan geldikten sonra pet siselerden biberon tarzi siselere aktardim
Gecen sene meg105 ve 205 ikilisini kullanmistim. Bu sene ise nanoya daha uygun olduklari icin Scholl Concept S3 ve S30 ikilisini kullandim. Scholl serisi kesinlikle cok mukemmel, S3 meg105 deki gibi kuruma yapmiyor, daha uzun calisiyorsunuz ve cok fazla tozu olmuyor. S30 ise kesinlikle m205e gore cok cok iyi, zaten en buyuk farkini da surda ortaya koyuyor; araci polisin yaglarindan arindirdiginizda kesinlikle cizik kalmiyor veya geri gelmiyor. Malesef meg serisinde bazi kucuk cizikler geri geliyordu. Scholl serisinde boyle birsey yok. Ilerideki resimlerde zaten goreceksiniz.
Nano koruma olarak fiyatindan ve kolay ulasilabilir oldugundan dolayi Nasiol ZR53 sectim. Bursadaki Nasiol uygulama merkezinden aldim.
Pad olarak Auto HDM yun pad ve Lake Country finishing pad kullandim. Maskeleme banti ise iz yapmamasi icin 3M Mavi maskeleme banti kullandim. MF bez olarak ise meshur 5li Bim bezleri
Polisajdan 1 gun once arabayi guzelce yikayip kil ile gectim. Gecen senede.kil uygulamasi yapmistim, bu sebeple asiri bir kir cikmadi. Ancak kili hic dusurmeme ragmen mavi noname killer resmen ciziyormus arabayi. Bir sonraki kil uygulamasinda Bilt Hammer Soft kil kullanacagim. Nasil olsa polisaj yapacagim icin cizmesini dert etmedim.
Tavandan sonra
Buda son hali
Kilden sonra gunesteki cizikler:
Sonra arabayi garaja getirip uzerini aktardan 3tl ye aldigim 30m2 nylon poset ile orttum tozlanmamasi icin. Inanilmaz isime yaradi bu poset, araba ertesi gune hic tozlanmadan kaldi.
Veee ertesi gun buyuk gun, bismillah diyip basladik. Ciziklerin resmini baktim ampul isigi altinda cekemuyorum, gittim 15tl ye isimi gorecek bi spot aldim elektrikciden. Ancak tavani mecburen ampul isinginda calistik. Polisaja baslamadan once ciziklerin cekebildigim kadar resmini cektim.
Stoplara ve farlara basliyoruz. Stoplara sadece yun pad ve finisihing, farlara ise 1500-2000-2500 zimpara ve yun pad + finishing pad ile giristim.
![]()