User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
49 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Clio RS - ZR53 Uygulamasi (100den fazla foto icerir)

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Clio RS - ZR53 Uygulamasi (100den fazla foto icerir)

Paylasimi aslinda aracin konusuna da yaptim. Ama burasi daha uygun oldugu icin detayli anlatimi burda yapiyorum.

Gecen sene yaptigim polisajdan sonra bu sene nanoya gecis yapmak istiyordum. Nitekim 5 ay once kapali garaji olan yeni evimize tasinmamizdan sonra gereken ortam olustu ve hemen eksik olan malzemelerin tedarigine basladim. Ilk once polishleri aldim. Bolunmus olarak 250ml. Kargodan geldikten sonra pet siselerden biberon tarzi siselere aktardim

Gecen sene meg105 ve 205 ikilisini kullanmistim. Bu sene ise nanoya daha uygun olduklari icin Scholl Concept S3 ve S30 ikilisini kullandim. Scholl serisi kesinlikle cok mukemmel, S3 meg105 deki gibi kuruma yapmiyor, daha uzun calisiyorsunuz ve cok fazla tozu olmuyor. S30 ise kesinlikle m205e gore cok cok iyi, zaten en buyuk farkini da surda ortaya koyuyor; araci polisin yaglarindan arindirdiginizda kesinlikle cizik kalmiyor veya geri gelmiyor. Malesef meg serisinde bazi kucuk cizikler geri geliyordu. Scholl serisinde boyle birsey yok. Ilerideki resimlerde zaten goreceksiniz.

Nano koruma olarak fiyatindan ve kolay ulasilabilir oldugundan dolayi Nasiol ZR53 sectim. Bursadaki Nasiol uygulama merkezinden aldim.

Pad olarak Auto HDM yun pad ve Lake Country finishing pad kullandim. Maskeleme banti ise iz yapmamasi icin 3M Mavi maskeleme banti kullandim. MF bez olarak ise meshur 5li Bim bezleri

Polisajdan 1 gun once arabayi guzelce yikayip kil ile gectim. Gecen senede.kil uygulamasi yapmistim, bu sebeple asiri bir kir cikmadi. Ancak kili hic dusurmeme ragmen mavi noname killer resmen ciziyormus arabayi. Bir sonraki kil uygulamasinda Bilt Hammer Soft kil kullanacagim. Nasil olsa polisaj yapacagim icin cizmesini dert etmedim.

Tavandan sonra

Buda son hali

Kilden sonra gunesteki cizikler:

Sonra arabayi garaja getirip uzerini aktardan 3tl ye aldigim 30m2 nylon poset ile orttum tozlanmamasi icin. Inanilmaz isime yaradi bu poset, araba ertesi gune hic tozlanmadan kaldi.

Veee ertesi gun buyuk gun, bismillah diyip basladik. Ciziklerin resmini baktim ampul isigi altinda cekemuyorum, gittim 15tl ye isimi gorecek bi spot aldim elektrikciden. Ancak tavani mecburen ampul isinginda calistik. Polisaja baslamadan once ciziklerin cekebildigim kadar resmini cektim.

Stoplara ve farlara basliyoruz. Stoplara sadece yun pad ve finisihing, farlara ise 1500-2000-2500 zimpara ve yun pad + finishing pad ile giristim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farlarin ve stoplarin son hali:

S3 bittikten sonraki hali:

Vee artik S30 + LC Finishing pad ile polisaji sonlandiriyoruz:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Piano Black aynalar resmen kendine geldi. Durumlari hakkaten kotuymus, polisajdan sonra gorebiliyosunuz bunu ancak

Veee nihayet en yorucu kismi bitti, arabayi hemen benzinlige goturup 2 kat Fairy ile guzelce yikadim ve kuruladiktan sonra 1 kat Nasiol Clean ile yuzeyi temizledim. Resimlerden de goruceksiniz Scholl farkini resmen belli ediyor. Polish yaglari temizlendikten sonra bile 0 cizik...

Sonrasinda araci garaja getirip uzerini yine yeni bir nylon ortu ile ortuyoruz. Sulari suzulup tamamen kuruduktan sonra ertesi gun ZR53 uygulanacak. Hic bir yerinde su kalmamasi icin ertesi gun yapmayi daha uygun gordum. Yine nylon ortu cok yardimci oldu. Arac hic tozlanmadi.

Ertesi gun 1 kat daha Clean ile gectikten sonra uyguladim ZR53 u, uygulama sirasinda eldiven taktim ve yanimda terimi silmek icin 2 tane havlu bulundurdum. Allahtan kazasiz.belasiz hic su, ter vs olayi olmadan bitirdim. Sadece ZR53 kutusunu ilk basta on cama koymustum ordan akip on camda ufak bir yer kurlesip kalmis. Oda nazar boncugu oldu onemli degil

Bittikten sonra yorgunluktan parlakligini cok guzel resimleyemedim. Onumuzdeki hafta ilk yikamasini yaptiktan sonra resimleyecegim ins. Jant ve camlar haric heryere uyguladim. 48 saat kurlesmesini bekleyip ole cikardim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vee kurlesme tamamlandiktan sonra ilk yagmur fotografimiz. Aslinda yagmur ilk basladiginda boncuklanma daha iyiydi ama onlarin resimlerini cekemedim.

Elimden geldigince tum asamalari anlatmaya calistim. Umarim bu kadar uzun anlatim sikmamistir kimseyi. Islemi toplam 5-6 gunde fln yaptim. Kendimi cok asiri yormadim. Isten sonra aksamlari calistim. Gerci bitirdikten sonra insanin yorgunlugu kalmiyor 1 sene aracin uzerinde kalip korumasini umit ediyorum. Seneye zaten sadece fnishing yapip uygularim tekrar.

Sonuna kadar okudugunuz icin tesekkurkler

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık, çok güzel olmuş.

Detailing işlemine kesinlikle lafım olamaz ama, egsozu hiç beğenmedim

Kazasız belasız işallah...

SRT59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanka bende istiyorum . Bende yapcam. Bana acil malzeme. Listesi ve nerden temin edebileceğimi p.m. Atarmısın?
    ///Renault Sport
    ///Oto Metin Garage

aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ellerine sağlık. çok güzel olmuş... Allah nazardan, kazadan, beladan korusun...
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

anamur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşşalah
    elinize kolunuza sağlık..

Ferhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah elınıze saglık.

SEÇKİN172 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abicim öncelikle çok kıl adamsın onu söylim adını detailig cihan koydum ayriytten egzoza lafım yokta tamponu senmi kestirdin öyle ? bide kapı kolları kapı çıtalarını acilen siyah yap sen orjinal adamsın abi ya çalışma 10 numara olmuş ellerine saglık yorucu olmuştur eminim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eline sağlık, çok güzel olmuş.

Detailing işlemine kesinlikle lafım olamaz ama, egsozu hiç beğenmedim

Kazasız belasız işallah...
    Tesekkurler hocam, egsozu bende oyle hic begenmiyorum ama tampon daha once kesildigi icin mecburen sokemedim onu.

Alıntı SRT59 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka bende istiyorum . Bende yapcam. Bana acil malzeme. Listesi ve nerden temin edebileceğimi p.m. Atarmısın?

Hahahaha ayipsin serhatim yaa ne demek, malzemeler kolay da uygulamasi biraz sikinti. Ama niyetlenirsen kafana takilan herseyi sorabilirsin. Aslinda yakin yerlerde olsak bizzat kendim yapardim senin arabaya da..

Alıntı aliburma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ellerine sağlık. çok güzel olmuş... Allah nazardan, kazadan, beladan korusun...
    Tesekkur ederim hepimizi..

Alıntı anamur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşşalah
    elinize kolunuza sağlık..
    Tesekkurler.

Alıntı Ferhat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah elınıze saglık.
    Tesekkur ederim hocam.

Alıntı SEÇKİN172 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abicim öncelikle çok kıl adamsın onu söylim adını detailig cihan koydum ayriytten egzoza lafım yokta tamponu senmi kestirdin öyle ? bide kapı kolları kapı çıtalarını acilen siyah yap sen orjinal adamsın abi ya çalışma 10 numara olmuş ellerine saglık yorucu olmuştur eminim
    Eyvallah seckinim sglasin. Tampon malesef aldigimda oleydi sene sonuna bi ayar cekicez ona kapi kollari ve citalar dedigin gibi orjinal siyah olsa daha guzel durur ama suan kalsin. Triger fln giricem bakalim Allah kismet ederse...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eveeettt hidrofobinin korunmasi icin gerekli urunumuzde bugun kargodan geldi. 3-4 ayda bir reload yapmayi planliyorum. Belki dayanamayip ilk yikamadan sonra denerim uygulamayi yaparsam resim koyarim

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne güzel olmuş be, ellerine sağlık
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ZR53 den sonra ilk yikamami da yaptim. Etraftakiler "napiyo bu manyak, arabasini yaladi, yuttu resmen" gibi bakmaya baslayinca cok resim cekemedim 2 resimle idare edin. Ancak sunu soyliyim, zr53 un arac uzerindeki kayganlik ve pruzsuzluk hissi cok guzel. Ayrica parlakligi da cok cok iyi. Ben nano korumanin bu kadar parlak olacagini tahmin etmiyordum. Sadece derinlik hissi yok wax daki kadar....

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi yaa kapalı garajın oldu rtık hep kendine yap demii ,bizi düşünen yok artık nassa kapalı garajın oldu demii
    ellerine saglık herzaman ki gibi muhteşemsin kardeşim
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

-Ata- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gayet başarılı olmuş scholl ürünlerini bölüp satan neresi var acaba ?
    TT CTR
    CUF STI
    LMS RC

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi yaa kapalı garajın oldu rtık hep kendine yap demii ,bizi düşünen yok artık nassa kapalı garajın oldu demii
    ellerine saglık herzaman ki gibi muhteşemsin kardeşim
    Abi valla yeni gordum mesajini. Kapali garaj oyle bi rahatlikmis ki anlatamam yapariz seninkine de merrak etme. Seninkinde fazla cizik yoktur. Ama sana pek gelmez nano, sen cok sik yikiyosun abi cunku. Sana en iyi urun nanolex washcoat. Yada yeni japon waxlari var, fusso coat. Ondan almak lazim sana...

Alıntı -Ata- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gayet başarılı olmuş scholl ürünlerini bölüp satan neresi var acaba ?

Hocam tesekkurler. Detay forumundan bi arkadastan almistim. Dilersen pm liyim linki, elinde halen var mi bilmiyorum.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Davasına inanmak budur
    Cutting işleminden sonra polishinge geçmeden evvel alkol ile silinmesinede gerek yok sanırım bu malzemelerin ?
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Davasına inanmak budur
    Cutting işleminden sonra polishinge geçmeden evvel alkol ile silinmesinede gerek yok sanırım bu malzemelerin ?
    Vayyy adamin dibi insan dostum gerek yok direkt uzerine uygulayabliyorsun finising islemini. Sadece en son yagdan ve polish kaintisindan iyi arindirmak gerekiyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)