User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Piyasa Araçlarına Alternatif

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Piyasa Araçlarına Alternatif

Merhaba arkadaşlar;
    Malumunuz sıfır araçlara gelen zamlarla beraber 2.ele talep arttı ve fiyatlar yükseldi. %20lere ulaşmış durumda.
    Benim görüşüm tutulan araçların bu parayı haketmediği yönünde.

Özellikle 10-25 in bandında talep fazla olduu için bu aralıktaki araçlar çok el değiştiriyorlar.

İşin açıkçası civic, corolla, focus, golf,astra gibi araçlara alternatif olarak d segmenti japonları düşünürmüsünüz?

Araştırmalarıma göre japonların sükse yaptığı yıllar 90lar.
    Maxima, carina-corona, 626, accord, avensis gibi araçlara ömürlük araçlar deniliyor. Bu araçlar sayesinde japonlar amerikan pazarını ele geçirdiler.

Carina kullanan bir arkadaşım şehiriçinde dahi 10 litre lpg yaktığını 400 binde ne yağ yakma ne motor ne de bir şanzıman sorunu yaşadığını söyledi. tek sorun kaporta parçası zor bulunuyor dedi.

Donanım olarak dolular, konfor, yol tutuş, performans, genişlik, sorunsuzluk olarak 10 numara araçlar. Mazda 626da parça sorunu oluyor mu? Etrafta görünen araçlar 626lar. Accord ve avensisde zaten parça sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Mondeo ve vectra da var ama eski avrupalılar hakkında iyi şeyler duymuyorum.
    Sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Bu araçlara kullanan, kullanmış olanlar var mı?

saygılar.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben katılıyorum size bu konuda. Asla modelli araç takıntım olmamıştır. Lpgli maxima , accord yakıtı bana yetiyorsa asla bu araçlara kıyasla sinek gibi yolda gezecek b sınıfı modelli araç vs bakmam.

15 üst limit olarak bir araç almamız gerekiyordu çok yakın bir arkadaşıma. Baktık baktık en mantıklısı 93 model corona aldık. Araç şuan satılıklarda zaten.
    İzlenimlere gelirsek 212 binde 93 model araç , 2.0 lpgli gazda bile 1.6 dizellerle yürüyüyor. Şehir içinde de asla 10 litre gaz tüketimini geçmedi. 90 sabit 20 kuruşa falan düşüyor.. Alt devirler dizel gibi dolu. Arkadaki diz mesafesini anlatamam 1.85 adam oturunca bir karıştan fazla yer kalıyor hala.

Ancak ülkemiz kullanıcı kitlesi ekonomik şartları ile bu yaştaki araçlar yüksek ihtimal mekanik aksamında vs masraf çıkarma ihtimalli görülürler. B sınıfı dizel 2008 bir araç alırım kafam rahat eder der çoğunluk. Ancak bu kategori araçların keyfi de bir başka. Zor seçim yani , anlayan ustadır , kolay parça tedariği için çevredir , ekonomik durumdur.. seçimi belirleyen çok kriter var.
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben carinanin lpgde bile ekonomik olacagini dusunmuyorum burada bi arkadasta bahsetmisti benzinde bile 15litreden aşagi yakmiyor lpgde dahada artacak her ne kadar litre fiyati dusuk olsada yine 50 krs yakacak.bahsettiginiz piyasa araclari genellikle orta gelirli kesimin elinde oldugu icin cikan arizalari bisekilde yaptirabiliyolar.fakat daha modelsiz bahsettigimiz carina corona vs. turevi araclar son senelerde cok bilincsiz adamlarin eline gecti doguda mafyacilik oynuyolar ve dolayisiyla hepsi dokulmeye yuz tuttu. bahsettigimiz arabalar haricinde skoda tercih ederim eski octavia eski fabia hala taş gibi arabalar.yada skoda felicia..çok tok araba bunlar

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende accord 2.4 var 2004 model piyasası 28-33 arasında hem yakıtından hem donaımından cok memnunum lpg de s dısı 23 s içi 35krs arası yakıyor.

corona arkadasımda var 10 liraya alınabılcek en guzel araclardan birisi rahat donanımı yeterli sorunsuz

2000üzeri avensislerde cok güzel makyajlı olanlar daha bi güzel alternatif olabilir

primera cok tipsiz ama o aracta donanım olarak güzel eskiden binmiştim cok hatrlamıyorum ama fiyatına göre kalıteli denebilir

seat toledo komsumda vardı sorun cıkarttıgı için sıkıldı sattı caddy aldı cok yakısıklı ama bilmiyorum hepsimi sorunlu

birde skoda octavia vs alternatif olabilir uygun fıyatlı donanımı yeterli sağlam arabalar

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar;
    Malumunuz sıfır araçlara gelen zamlarla beraber 2.ele talep arttı ve fiyatlar yükseldi. %20lere ulaşmış durumda.
    Benim görüşüm tutulan araçların bu parayı haketmediği yönünde.

Özellikle 10-25 in bandında talep fazla olduu için bu aralıktaki araçlar çok el değiştiriyorlar.

İşin açıkçası civic, corolla, focus, golf,astra gibi araçlara alternatif olarak d segmenti japonları düşünürmüsünüz?

Araştırmalarıma göre japonların sükse yaptığı yıllar 90lar.
    Maxima, carina-corona, 626, accord, avensis gibi araçlara ömürlük araçlar deniliyor. Bu araçlar sayesinde japonlar amerikan pazarını ele geçirdiler.

Carina kullanan bir arkadaşım şehiriçinde dahi 10 litre lpg yaktığını 400 binde ne yağ yakma ne motor ne de bir şanzıman sorunu yaşadığını söyledi. tek sorun kaporta parçası zor bulunuyor dedi.

Donanım olarak dolular, konfor, yol tutuş, performans, genişlik, sorunsuzluk olarak 10 numara araçlar. Mazda 626da parça sorunu oluyor mu? Etrafta görünen araçlar 626lar. Accord ve avensisde zaten parça sorunu olduğunu düşünmüyorum.

Mondeo ve vectra da var ama eski avrupalılar hakkında iyi şeyler duymuyorum.
    Sizler ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Bu araçlara kullanan, kullanmış olanlar var mı?

saygılar.
    Bence haklisiniz. Hep diyorum 70lerin amerikanlari 80 lerin almanlari ve 90larin japonlari gibi arac olmaz. Hepsinin donemi vardi, 2000lerde hep beraber patladilar bana gore. Hele son 3-4 sene tam rezillik. Korelilerin atagi belki sayilir ama genel olarak hepsi berbat.

Belli bir butceyle arac satin alinacaksa bu aracin mumkun oldugunca basit ve saglam bir sekilde uretilmis olmasi gerekir, ki parca bulunamasa bile dogaclama yapilabilsin. Ornegin bir carinanin atiyorum fan musurunu bulamadiniz. Bir hortum degisimiyle istediginiz musuru takarsiniz ve arac yurur. Bu sadece bir ornek.
    Son zamanlarda ve bazi 10 kusur yillik avrupa araclarinda boyle bir luksunuz yok. Ornegin bir vectra cnin bozulan her hangi bir sensorunu baska bir seyle degistirdiginiz an arac tanimayacak, ariza moduna alacak, bilmem ne.
    Insanlar farkli anliyor, en donanimli araci en elektronik araci en iyi saniyor. Bu ulkede durum tam tersi, cunku gumrugun yok ustan yok servisin ates pahasi. Bu ulkede ne kadar mekanik o kadar iyidir.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben katılıyorum size bu konuda. Asla modelli araç takıntım olmamıştır. Lpgli maxima , accord yakıtı bana yetiyorsa asla bu araçlara kıyasla sinek gibi yolda gezecek b sınıfı modelli araç vs bakmam.

15 üst limit olarak bir araç almamız gerekiyordu çok yakın bir arkadaşıma. Baktık baktık en mantıklısı 93 model corona aldık. Araç şuan satılıklarda zaten.
    İzlenimlere gelirsek 212 binde 93 model araç , 2.0 lpgli gazda bile 1.6 dizellerle yürüyüyor. Şehir içinde de asla 10 litre gaz tüketimini geçmedi. 90 sabit 20 kuruşa falan düşüyor.. Alt devirler dizel gibi dolu. Arkadaki diz mesafesini anlatamam 1.85 adam oturunca bir karıştan fazla yer kalıyor hala.

Ancak ülkemiz kullanıcı kitlesi ekonomik şartları ile bu yaştaki araçlar yüksek ihtimal mekanik aksamında vs masraf çıkarma ihtimalli görülürler. B sınıfı dizel 2008 bir araç alırım kafam rahat eder der çoğunluk. Ancak bu kategori araçların keyfi de bir başka. Zor seçim yani , anlayan ustadır , kolay parça tedariği için çevredir , ekonomik durumdur.. seçimi belirleyen çok kriter var.
    Yorum için teşekkürler.
    Arkadaşın memnun muydu araçtan?
    Parça sorunu var mı?
    Arıza durumu nasıl?
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben carinanin lpgde bile ekonomik olacagini dusunmuyorum burada bi arkadasta bahsetmisti benzinde bile 15litreden aşagi yakmiyor lpgde dahada artacak her ne kadar litre fiyati dusuk olsada yine 50 krs yakacak.bahsettiginiz piyasa araclari genellikle orta gelirli kesimin elinde oldugu icin cikan arizalari bisekilde yaptirabiliyolar.fakat daha modelsiz bahsettigimiz carina corona vs. turevi araclar son senelerde cok bilincsiz adamlarin eline gecti doguda mafyacilik oynuyolar ve dolayisiyla hepsi dokulmeye yuz tuttu. bahsettigimiz arabalar haricinde skoda tercih ederim eski octavia eski fabia hala taş gibi arabalar.yada skoda felicia..çok tok araba bunlar
    Teşekkürler.
    Valla hocam kullanıcılar 10 litreden bahsediyor.
    Bunları netleştirmek için açtım konuyu. 15 litre fazla üzer adamı.
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende accord 2.4 var 2004 model piyasası 28-33 arasında hem yakıtından hem donaımından cok memnunum lpg de s dısı 23 s içi 35krs arası yakıyor.

corona arkadasımda var 10 liraya alınabılcek en guzel araclardan birisi rahat donanımı yeterli sorunsuz

2000üzeri avensislerde cok güzel makyajlı olanlar daha bi güzel alternatif olabilir

primera cok tipsiz ama o aracta donanım olarak güzel eskiden binmiştim cok hatrlamıyorum ama fiyatına göre kalıteli denebilir

seat toledo komsumda vardı sorun cıkarttıgı için sıkıldı sattı caddy aldı cok yakısıklı ama bilmiyorum hepsimi sorunlu

birde skoda octavia vs alternatif olabilir uygun fıyatlı donanımı yeterli sağlam arabalar
    Avensis makyajlı olanlara lpg uygulanmıyor diye biliyorum.
    Sizin yakıt güzelmiş maşallah.
    teşekkürler.
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence haklisiniz. Hep diyorum 70lerin amerikanlari 80 lerin almanlari ve 90larin japonlari gibi arac olmaz. Hepsinin donemi vardi, 2000lerde hep beraber patladilar bana gore. Hele son 3-4 sene tam rezillik. Korelilerin atagi belki sayilir ama genel olarak hepsi berbat.

Belli bir butceyle arac satin alinacaksa bu aracin mumkun oldugunca basit ve saglam bir sekilde uretilmis olmasi gerekir, ki parca bulunamasa bile dogaclama yapilabilsin. Ornegin bir carinanin atiyorum fan musurunu bulamadiniz. Bir hortum degisimiyle istediginiz musuru takarsiniz ve arac yurur. Bu sadece bir ornek.
    Son zamanlarda ve bazi 10 kusur yillik avrupa araclarinda boyle bir luksunuz yok. Ornegin bir vectra cnin bozulan her hangi bir sensorunu baska bir seyle degistirdiginiz an arac tanimayacak, ariza moduna alacak, bilmem ne.
    Insanlar farkli anliyor, en donanimli araci en elektronik araci en iyi saniyor. Bu ulkede durum tam tersi, cunku gumrugun yok ustan yok servisin ates pahasi. Bu ulkede ne kadar mekanik o kadar iyidir.
    Fazla elektronik sevmem zaten eskidikçe elektronik sorun çıkarması çok doğal.
    Fakat parça tedarik kısmı önemli.
    Uğraşmak istemem açıkçası.
    teşekkürler.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıl boyunca 93 model Accord kullandım. Mükemmel bir araçtı diyebilirim, özellikle fiyatı göz önüne alındığı zaman. Abs-Klima-Sunroof-4 cam otomatik-Elektrikli ayna vs vs gerekli olan tüm özellikler vardı. Performans olarak 2.0 133hp motora sahipti ve lpg ile tüketmi de şehir içi 30krş civarlarındaydı. Buna bir çok insan inanmasa da
    Aracı 2 sebepten sattım; birincisi aracın orjinal ilk üzerinde ki 20 yıllık distribütörü arza yaptı ve değiştirdim (tabi ki yan sanayi ürün ile). Türkiye'de bu araçlar için satılan distribütör ve bobin parçaları çok kalitesiz. Orjinali ile hiç bir problem yaşanmazken, yan sanayi taktığınız anda ateşleme sorunları bitmek bilmiyor. Kesinlikle orjinal distribütör kullanmak gerek. Bu olay beni araçtan soğuttu. İkincisi de dış görünüşü çok düz hatlara sahip olduğu için eski olduğunu belli ediyordu, maddi durumum düzelince sattım.
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    görüşlerinize bende katılıyorum uzun süre binilecek ise alınası araçlar ama satmak istediğinde piyasası olmadığı için satarken zorlar benim sizin seçeneklerinize ek sunacağım araç 93-96 arası a kasa vectra taş gibi konforu parasına göre iyi piyasası hızlı B kasasından daha hızlı pazara sahip

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kasa Vectra var aile aracı olarak daha 97.000'de 2.0 GLS tüpte ortalaması 30-35 kuruş arası gidip geliyor ''şehir içinde'' uzun yolda şok eder emin olabilirsin. Hacim olarakta 2.0 ayrı bi hava veriyor gaza oturdugunuzda koltugada yapıstırması ayrı bi keyf Uzun lafın kısası temizini bulursan ve satıcam değilde binicem gözüyle iyi bakarsan az paraya cok temiz ve cidden kendine hayran bırakan arabalar var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla fatih kardesim eski nesil 2.0 lardan ekonomi bekleme 10 litre falan yalan yani en yakani accorddu benim kullandigim oda 11.5 12 litre falan

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O fiyat aralığında yüksek segment, yüksek donanım, konfor : Mondeo.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...66085333/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...67587079/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...66883839/detay

Not: İlan sahiplerini tanımıyorum.
    Instagram: mutusgarage

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    97 silvertop zetec makina 10 litre benzin yakiyordu s.ici
    yururude cok guzeldi motorun karakteri hondalar gibi ayni ne kadar cevirirsen o kadar yururdu
    gel gelelim masrafini bitiremedim. Her ay bi yeri patliyordu. O zamanlar babamda il disinda gorev yapiyordu liseli harcligini arabaya yatirdik 1 sene boyunca ilana koydugum aksam sattim. Mekanigi on numara olmustu ama. Vag grubuna gectikte huzura erdik.

tumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasada az bulunan, 90ların sonu 2000lerin başında üretilmiş araçlara benimde ilgim var. Bir kaç tane favori ilanımı paylaşayım. Belki bazı arkadaşlara fikir verir.
    Connecting site...
    Connecting site...

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatih güzel bir noktaya değinmişsin.

Benim izlenim ve analizlerim şunu gösteriyor;
    Otomotiv piyasasındaki yukarı yönlü trend, kullanıcıları 5-10 yaş aralığındaki yüksek hacimli D
    segmenti araçlara yönlendirdiği şeklinde. Fiyat/performans oranı çok yüksek bu araçların.
    Kendimden örnek vermek gerekirse;
    2005 Audi A4 2.0 TFSI Quattro,
    2007 Ford Mondeo Dizel/AT MK3
    gibi 2005-2008 yılı aralığındaki araçları aldım ve büyük bir memnuniyetle kullandım.

Gördüğüm bir nokta daha, kullanıcılar günümüzde sıfırı 50bin liraları bulan A-B sınıfı araçlar
    almak yerine, bir kaç yaşında olsun ama kaliteli olsun fikrindeler.

Bende bu fikri destekliyor ve periyodik bakımı aksatılmamış D sınıfındaki araçları gözünüz kapalı
    alıp kullanılabileceğini düşünüyorum.

Piyasada incelemesini yaptığım f/p oranı yüksek bazı modelleri aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz;
    Otomobil Test Garajı

Mert_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    babam yaklaşık 4-5 yıldır 90 model mazda 626 2.0 motor kullanıyor sıklıkla bende kullanıyorum,hidrolik direksiyon,4 cam otomatik,elektrikli aynalar bel destekli koltukları vs. ayrıca aşırı sorunsuz bir araba

yıllardır yağ,su temel şeyler dışında 1 lira masraf çıkarmadı ne motor ne mekanik her gün kullanılmasına rağmen

lpg de şehiriçi 30-32 krş yakıyor gidişide iyidir 2.viteste 120 görebiliyor lpgde, konforu rahatlığı çok iyi, bence o paralara binilecek en iyi araçlardan biridir

arsenikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    93 model 626 vardı dayımda gidişi falan çok çok iyiydi 270k motor açılmamıştı
    Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....

K-Tec
    Misafir
    coronalar güzel araçlar

chatlaxs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahin doğan parasına kıymeti bilinmeyen güzel araçlar var
    Trafik & Kasko Sigorta işleri Yapılır

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk ilandaki araç güzlmiş ama o vites ne öyle arkadaş. insanın eli gitmez.

Alıntı tumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Piyasada az bulunan, 90ların sonu 2000lerin başında üretilmiş araçlara benimde ilgim var. Bir kaç tane favori ilanımı paylaşayım. Belki bazı arkadaşlara fikir verir.
    Connecting site...
    Connecting site...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)