Proje Adı : Double din yerine tablet kullanımı
Yapılan Araç Marka / model / yıl : 2004 EP3 Typer
Kullanılan Malzemeler:
Samsung Tab3 7'' android tablet
OBD arıza tespit cihazı
torque pro programı
2A tablet araç şarjı
RCA' dan sterio jack' a çevirici
3 adet 5mm çapında buton
Fındık ağacından çerçeve ( özel yaptırıldı )
Kablo, fiş, v.s.
Kısaca özet geçmek gerekirse her arıza ışığı yandığında servise gitmek yerine elimden geldiğince kendim çözebilmek için hemde görsel olarak birşeyler yapabilmek için fırsat buldukça genellikle geceleri uğraşarak yaptığım projemi paylaşmak istedim
Konsola en uygun ve işlemci ve ram olarak işe yarayacagını düşündüğüm 7'' samsung tab3 aldım.
Çok içeride kalacagı için ve soketleri tuşlardan cıkacak olan kabloların görünmemesi için fındık ağacından çerçeve yaptırdım. Power tuşu ve ses tuşları için aklımdaki butonları bularak dramel, maket bıçagı matkap yardımı ile tuşları ayarladım.
Buraya kadar herşey tamamdı tabletin tuşlarından kablo çıkarmak riskliydi bu sebepten cıhazı ikinci el aldım3-4 telefon tamircisi gezdim. Sağolsunlar yapmadılar
bende kendim uğraşıp yaptım.
Kablolarda tamamdı sadece geceleri vakit bulduğum için acele etmeden yanlış birsey yapmamak adına her gece 1 saat çalıştım bölümlere ayırdım, bu kadar yapmışken seste almalıyım diyerek araca rca kablolarını elektrik kabloları kapılara 1 takım component ve amfi 20 cm sub. bağladım. İşin çoğu bitmişti. Tabletin şarjı ve telefon şarj edebilmek için çakmaklığın arka fişlerini iptal edip araç şarjını söktüm çakmaklığın içine monte ettim tabletin şarj/veri kablosunu dışarıdan verme sebebim veri aktarımı içindi. Son bölümüne gelmiştik konsola ses için ve şarj için gerekli delikler delindi denendi test edildi araç calışmadığı sürece yada şarj olmadığı sürece hiçbir sorun yoktu ama şarj almaya başlayınca motor sesi tarzında rahatsız edici ses yapmaya başladı bunun çareside sanırım işlemci kullanmaktı kullanmadım ses almamayı tercih ettim aracı haftada bir gün kullanıyordum
Ortaya çıkan sonuç bence güzeldi gerek işlevsel olarak arıza kaydını anında görüp müdehale edebilmek ve beyindeki sensör değerlerini görmek gerekse görsellik olarak çok hoşuma gitmişti bir süre sonra aracı günlük kullanmam gerekti ve sistemi söküp cd/usb çalara geçmek zorunda kaldım
ortaya çıkan görüntü buydu;
![]()