Neden yok bu arka silecek ? Her defasında tozu toprağı ağaçlardan dökülen nokta nokta lekeleri inip bezle silmek nereye kadar ?
Farz-ı misal; arabaya 100.000 € veriyorsun ama el gene beze mahkum.
Neden yok bu arka silecek ? Her defasında tozu toprağı ağaçlardan dökülen nokta nokta lekeleri inip bezle silmek nereye kadar ?
Farz-ı misal; arabaya 100.000 € veriyorsun ama el gene beze mahkum.
.
Aero dinamim nedeniyle yok. Daha dogrusu hatchback arabada olmasinin sebebi o ,arka cama ruzgar vurmadigi icin silecek gerekiyor , birde arkada bagaj yerine direk cam oldugu icin yerden kalkan suda daha fazla geliyor
bazı modellerde var, 306 sedan gibi.
ama sanırım görsellik acısından kötü durdugu ıcın koyulmuyo olabilir.
edit: mcn21 teknık yaklasmıs konuya![]()
EG kasa civiclerin Japonya versiyonlarında mevcut
http://www.zerotohundred.com/newforu...d=313982&stc=1
Silecek Olanlarda(eg japon civic gibi) bagaj ve arka cam beraber acilir ,tek parcadir tek parca olan araclarda genelde oluyor , bagaj kisa kaldigi icin olabilir belki![]()
Gecenlerde yagmurda arka camdaki damlalari silmek zorunda kaldim heryeri kurcaladim arka silecegi calistiramadim. Eve gidince babama sordum silecek yokmus megernadiren lazim oluyor ama yapacak bisey yok
O bazı octavialar hatchback olmasın?
Olması lazım mantık olarak düşünüldüğünde fakat koymuyorlarsa herhalde bir bildikleri vardırsizlerin cevaplarıda bildikleri bir şey olduğunu bi nebze ispatlar vaziyette
![]()
.
japon araçlarının bazı versiyonlarında mevcut. kıbrısta birkaç tane vtec2, sti eg civiclerde gördüm.
örn: http://www.kibristailan.com/ilan/arr...lik_62667.html
"Korkmadık, savaştık"
Tamamı ile aerodinami oalyı bir arkadaş yazmış bnde takılırdım buna, kıçı kısa kalan araçlarda arkada oluşan türbülans yerden kaldırdığı suyu arka cama alıyor tavandan gelen hava akımıyla bir türbülans oluşturuyor orada ama tam bir sedan araçda bu türbülans plaka ve arka tamponun orada oluyor.
Bu sebepten ötürü hem maliyet kesmiş oluyorlar hemde aşırı bir ıslaklık olmadığından gerek duymuyorlar.
İnternette mevcuttur rüzgar tünellerinde testleri var izleyebilirsiniz, hemde görsel açıdan daha tatmin edici bir cevap olur.
Jdm evo ve sti'larda da dikkat ettim buna, çoğunda var. Lanet olası bencil japonlar![]()
Real Cars, Real Roads.
Yeni toledo'larda opsiyon listesinde var bu silecek.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)