User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Windows 7 Problem , Acil !

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Windows 7 Problem , Acil !

Oncelikle selamlar, kullandigim Netbook'ta format atmaya falan calisilmadan normal cihaz kapanirken bu hatayi aldim ve bilgisayar hicbi sekilde acilmiyor surekli ayni ekrana gelmekte. Internetten biraz bakindim fakat cok fazla bisey de anladigimi soyleyemem. Formati ilk etapta dusunmuyorum icinde baya onemli verilerim var, isin kotu yani netbook oldugu icin windows cdsi takip da acaba hdd mi patladi diye de cozemiyorum mevzuyu. Var midir bilen ? Napabilirim gece gece cildiricam.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görünen o ki i/o error yani disk okuma hatası yada diskin mbr yapısından kaynaklı bir sorun olabilir, format kaçınılmaz gibi görünüyor, cd den çalışan herhangibir işletim sistemini USB flash bellek içerisine bootable olarak atıp , USB den pc yı acın disk icinden verilerinizi yedekleyip sıfırdan kurarken mutlak partitionlari silerek yeniden oluşturun ve quick format atmayın , zira tam formatda mutlaka hata varsa ortaya çıkacaktır.
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Görünen o ki i/o error yani disk okuma hatası yada diskin mbr yapısından kaynaklı bir sorun olabilir, format kaçınılmaz gibi görünüyor, cd den çalışan herhangibir işletim sistemini USB flash bellek içerisine bootable olarak atıp , USB den pc yı acın disk icinden verilerinizi yedekleyip sıfırdan kurarken mutlak partitionlari silerek yeniden oluşturun ve quick format atmayın , zira tam formatda mutlaka hata varsa ortaya çıkacaktır.
    Ilginize tesekkurler oncelikle, bu kurtarma isini Hiren'le yapabilir miyim biraz bakindim herkes bunu yazmis ama ? Sonrasinda formatlarim zaten ama ilk onceligim dosyalari kurtarmak
    2Pac Shakur

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiren boot cd tarzı programlar kurtarmada işini gorur veya sadece usb den çalışan windows ile kurtarma yapabilirsin

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    içindeki verileri almak istiyosan git bi bilgisayarcıya taksın dock'a al verilerini yada format cd'sini al tak format atar gibi onarmayı dene
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle BIOS kısmına girip HDD test yap. Böylelikle HDD patladımı patlamadımı onu görürsün. Sonrasında ise Acronis True İmage diye bir program var. Onu bul indir. O cd ile bilgisayarı başlat. Program içeriğinden istediğin verileri harici bir diske alabilirsin. Sonrasında da istersen formatla istersen recovery yap. Yanlız anladığım kadarı ile bu ekran bilgisayarı kurtarma ekranı. Sanırım açılışta F12 ye filan mı bastın ne yaptın?

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşların dediği gibi biosdan hardisklerine bak... Bende böyle problemler oldugu zaman genelde bütün kabloları (hdd , dvd , güç kabloları , usb ler , sata lar vs) sökerim ramleri sökerim herseyi temizleyip yeniden takarım düzelir.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanK. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle BIOS kısmına girip HDD test yap. Böylelikle HDD patladımı patlamadımı onu görürsün. Sonrasında ise Acronis True İmage diye bir program var. Onu bul indir. O cd ile bilgisayarı başlat. Program içeriğinden istediğin verileri harici bir diske alabilirsin. Sonrasında da istersen formatla istersen recovery yap. Yanlız anladığım kadarı ile bu ekran bilgisayarı kurtarma ekranı. Sanırım açılışta F12 ye filan mı bastın ne yaptın?
    F12 falan hic yapilmadi normal bilgisayari kapatirken bu ekran geldi. Acronis'i deniyecegim simdi USB uzerinden, tesekkur ederim
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşların dediği gibi biosdan hardisklerine bak... Bende böyle problemler oldugu zaman genelde bütün kabloları (hdd , dvd , güç kabloları , usb ler , sata lar vs) sökerim ramleri sökerim herseyi temizleyip yeniden takarım düzelir.
    Netbook oldugu icin oyle sokup takma olayina girmek istemiyorum masaustu olsa icinden girip disindan cikardim
    2Pac Shakur

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtysn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    F12 falan hic yapilmadi normal bilgisayari kapatirken bu ekran geldi. Acronis'i deniyecegim simdi USB uzerinden, tesekkur ederim
    Alıntı mrtysn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Netbook oldugu icin oyle sokup takma olayina girmek istemiyorum masaustu olsa icinden girip disindan cikardim
    notebook olduğu için sökmesi daha kolaydır. Eğer bitlocker aktif değilse söküp başka bilgisayara bağlayıp datalarını alman daha kolay olur. rica ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son durum soyle; Hiren's Boot'la onemli dosyalari cekip formati yapistirarak hallettim mevzuyu. Tesekkur ederim yardimci olan herkese tekrardan
    2Pac Shakur

eran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katılıyorum arkadaşlara harddiski sök, usb çevirici ile başka bilgisayara harici disk takar gibi usb ile bağla içindeki verilerini kurtar sonra ver elini format ..

En mantıklısı bu gibi duruyo ..
    Insta : Nardohawkeye

Insta : Autolyewax

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)