Merhabalar..
Dumlupınar-Matematik okuyorum ama bu sene bende sınava girdim başka bir üni.de devam edicem aynı bölümde.. Herşeyden önce mat. yazarsanız kütahya yazmayın, öğretmenlik için yazılabilir..
Şimdi öncelikle bir çok detay var. Matematik öğretmenliği gayet rahat bir şekilde okunup bitirilir, yola kpss ile devam edilir. Ancak; Kpss'nin yeni sisteminde alan sınavı bir öğretmenlik öğrencisini fazlasıyla zorlar. Atanma sayısının bu ülkede tamamen keyfiyete ve şansa dayalı olduğunu zaten söylememe gerek yok.
Mat. bölümü ise, okurken hayattan soğutur. Sakın şu anda matematiğinin iyi olduğunu düşünüp direk bu yola girmeyin çünkü okula gittiğinde göreceği şeyler "bu matematik mi hıamına" dedirtir. Artık bölümde demirbaş olmuş biri olarak buradaki en önemli kriterin üniversite seçimi olduğunu söyleyebilirim. Kütahya, Kocaeli, İzmir yazmamak, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Edirne, Afyon vs. yazmak gibi.
Düz bölüm yazıcaksa, yüksek lisansla üniversitede kalmak, formasyon alarak matematik öğretmenliği yapmak, bilgisayar ağırlıklı bir bölümden programlama ilgisi varsa ilerlemek gibi seçenekler daha gerçekçi olur.
Çok konuştum yahu

Sonuç olarak, bence öğretmenlik daha rahat okunur, formasyon derdi olmadan okunur, kpss kasarak öğretmen olunur, tabi herşey denk giderse

Düz bölüm hatalı bir şehirde okunursa saç bırakmaz ama gerçekten ilgisi olursa amaç matematikçi yetiştirmektir, memur değil

Başka sorunuz olursa dilim döndüğünce yardımcı olurum.