merhaba forumda biraz kurcaladim ama güncelde cevap bulamadım sorulmuşsa kusura bakmayın. şu andaki durum nedir bilmiyorum son çıkan yasaklardan sonra açık hava filtresine ceza kesiyorlarmi rastlayan var mi hiç? muayenede sorun oluyor mu?
merhaba forumda biraz kurcaladim ama güncelde cevap bulamadım sorulmuşsa kusura bakmayın. şu andaki durum nedir bilmiyorum son çıkan yasaklardan sonra açık hava filtresine ceza kesiyorlarmi rastlayan var mi hiç? muayenede sorun oluyor mu?
Ben muaynede sorun yaşamadım fakat ceza olayi ses çıkmadıkca polisde kaputu açıp bakmadigi surece ceza olmaz diye dusunuyorum ama gorurse modifiyeli arac diye ceza yazabilir
ulan ne günlere kaldık nasıl konular açılıyor Allah bildiği gibi yapsın şu kanunu çıkaranları..
komançero garage
abi arkadasim yakalanmis egzoz stock gaz verdirmisler veryasin etmis. polis kaputu actirmis cocuk yakit icin taktirdim gazlamam etmem abi falan bayagi dil dokmus falan ceza yazmamis ama söktür bunu demiş. insafinami gelmis yoksa cezami yazilmiyor bilemedim basimiza gelmesin sonra bize patlar canimiz yanmasin.
yazarlarrr yazarlar...hemde ne biçimm
buna bizzat şahit oldum
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
filtreyi bile söktüm bi 17 jantım birde brembo kapaklarım takılı ona da laf ederlerse artık kime denk gelirse sağlam kavga ederim artık heralde yazıklar olsun
Ne gunlere kaldik fazlasiyla vergisini cartini curtunu verdigimiz araca dokunamaz hale geldik allah sizi bildigi gbi yapsin ne dym dha
Kanunen suçtur ve cezası vardır..
Tıpkı jant gibi, yay gibi, headers gibi, son susturucu gibi...
İlgili madde son derece açık, aracına teknik müdahalede bulunamazsın... Hava filtresi takıp yakıt sistemine, jant ve/veya yay takıp yürür aksamına, kaput maskesi takıp aeordinamiğini elleyemezsin.
Kanun bunu derken, yasal olmayan bir şey yapıyorsunuz sonra vay efendim polis ceza yazdı.. Yazar, gayet doğal.. Jantın kimseye zararının olup olmaması değil mevzu, kanunda yasak olması..
polisin önünde çok sıkıştırmazsan emiş sesinden falan filtre oldugunu ayıkıcaklarını sanmıyorum yemesi zor bi ceza![]()
REDBULL GSİ
CORSA B TÜRKİYE
polis isterse aracında sticker var modifiyeli arac diye işlem bile yapabilir tam yetki var ellerinde..bence aynalardaki kokuları sökmenin zamanı geldi yakında onlardanda ceza yenmeye başlar
herkez niye son cıkana yükleniyor bukadar ortada olan yeni birşey degliki zaten yada yeni cıkmıs bir kanunda değilki, degisiklik yapmak ezelden yasaktı kanunda.
kanun diyorki sibop kapagını degistiremessin işin acık ve net olarak
edit:serkanın da yazdıgı gibi yazsa milyarlık oluruz gıkımızda cıkamaz. hepsini geç hadi surda soralım 2.boyunluk kimde var![]()
1881 - 193∞
LPG'yi ruhsata işletebiliyorsun.. Devlet buna izin vermiş. Dolayısıyla LPG'li araçlar, LPG işlendi ise legaldir
Modifiyeyi ise işletemiyorsun. Bu sebeple modifiye illegaldir..
Ben de buna şaşırıyordum, ta ki milletimizin 50 defa açıkladığımız kanunu dahi anlamadığını görene kadar.. Adama kanunen yasak diyorsun, "olur mu ne saçma şey, jantımın zararı kime, gitsinler önce teröristleri yakalasınlar" cevabı alıyorsun.. Ne anlatıcan bu adamlara, daha kanun nedir yaptırımı nedir onu bilmiyor, anlamıyor..
Evren abi burda kimse kanunu anlamıyor veya anlamamazlıktan gelmiyor. Kanunu sorguluyoruz. Baştakiler oraya ne yazdıysa he diyip geçemeyiz ya. Nerde kaldı demokrasi ? Krallık sisteminden farkı ne ? Benim güzel memleketimde egzoz yasak dediler, itiraz edilemez buna. Çok ses yapıyor doğruya doğru. Duman yasak dediler, görüntüsü kötü ve çevreye zararlı. Fakat neden jant ve lastik, neden aracın yaylarına karışılıyor onu öğrenmek istiyoruz. Yıllarca konuşulmadı mı aracı basarsak yol tutuşu vs artışı sağlanır. Ne kadar hafif jant koyarsak hızlanma artacaktır diye ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)