Arkadaşlar aracımı satıyorum arayanlar oluyor van'dan aracı isteyenler var fakat kredi ile araç alacaklarmış daha önce çok araç sattım ama kredili hiç satmadım bunun en güvenilinir yolu nedir, nasıl bır yol izlenmeli ?
Arkadaşlar aracımı satıyorum arayanlar oluyor van'dan aracı isteyenler var fakat kredi ile araç alacaklarmış daha önce çok araç sattım ama kredili hiç satmadım bunun en güvenilinir yolu nedir, nasıl bır yol izlenmeli ?
çekeceği bankaya kredinin onaylanıp onaylanmadığını sorun
gerekirse yazı alın satış sözleşmesini götürdükden sonra otomatikmen çekilen kredi hesabınıza yatırılır. geri kalan arada bir mebla vatsa nakit almak durumundasınız
No Comment!
Ruhsati saticiya faxlamayin..krediyi cekecegi bankanin must temsilcisine mail atin
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
Zaten banka müşteri temsilcisi arıyor kredının cıktıgına onaylandıgına dair kagıt verebılırım dıyor fakat adam buraya geldımı prosedur nasıl işliyor önce bankayamı gitmeliyiz ? mesela kredi çıkmış - araç satılmış - bankanın ödememe gibi durumu var mı?
Evet var,
Plaka değişecekse banka yeni plaka çıkmadan ödeme yapmıyor
Satışı da vermiş oluyorsunuz geri dönüş olmuyor.
Bankanın verdiği kağıt şu şekilde oluyor:
Satış tamamlandıktan sonra aracın yeni sahibi yeni ruhsat ve satış sözleşmesiyle bnkaya gittiğiğnizde para satıcının hesabıına geçiyor.
Alıcı bankaya gitmeyip kayıplara karışırsa nolur bilmiyorum
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
aracı bilmiyorum da ev satmıştım krediyle alan birine, bankanın avukatı da gelmişti, sözleşmeye imza atmıştı, satışı verdikten 3-4 saat sonar banka direk bizim hesabımıza geçmişti parayı,
Buradan yola çıkarak zaten arabayı şahsa değil de bankaya satmış gibi olursunuz, muhtemelen banka araca rehin koyacak parayı sizin hesaba geçecek, para hiç bir şekilde diğer adamın eline geçmeyecek, aracı da bankadan rehini kaldırmadan satamayacak
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
bankadan satışın gerçekleşeceği taktirde paranın ödeneceği ile ilgili kağıt al. eğer bankanın iyi müşterisiyse plaka değişmeden dahi satış olur olmaz paranı alabilirsin ben bi defa o şekilde yaptım aracın sahibi plakasını vermek istemedi bence plaka değiştirmeden satmaya çalış. paranı almadan aracı kesinlikle teslim etme
evox
Ben satarken de ayni şekilde teklif ettiler. Kredi cekicez dediler. Acikcasi kendim alırken tasit kredisine baktim prosedur o sekilde işliyor ama satarken icim rahat etmedi. Dedim para bi tarafa mal bi tarafa. Bi de istanbul dan geleceklerdi almaya. Adam ne arabayi sordu ne pazarlik etti dogru duzgun hepten killandim. Acil ihtiyaç yoksa bence nakit satis verin
bence de çok değişik ve riskli bir olay...
yıllar önce focusumu satarken böyle bir olay başıma geldi, alıcının kredi çekeceği banka satış yapılmadan parayı satıcıya vermiyor. yani siz noterde aracın parasını aldım diye beyan edip satış yapıyorsunuz, sonra banka araca haciz koyuyor ve en son para size geçiyor.
yani alıcı noter satışından sonra bankaya uğramazsa hiçbir yaptırımı yok, siz peşinden koşarsınız, adam krediyi çekmez, arabayı alır gider, saçma ama ihtimal dahilinde...
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
bence hangi bankadan çekilecekse size yakın olan şubesine uğrayıp prosedür nasıl işliyor, ne yapılabilir öğrenin
satılmasın gerekirse yine bu şekilde krediyle araç vermem ben daha once banada demişlerdi bnkaya gittik adamlarla olmaz o şekil dedim para biryana ruhsat biryana borç al ne yparsan yap snra kredini cek bortcunu ver dedim adam o şekil yaptı nakit sattım bende .dolandrılıcıga cok acık bir şekil gerek yok heyecan aramaya
Mahşein üç atlısı
dmrc garaj
35 cvk 31 s2000
35 eu 122 vti
35 ke 9481 egk20
yılda yüzbinlerce kredili araç satılıyor o kadar dolandırıcılıga acık olduğunu sanmama sadece bankadan teyid almak ve prosedürü öğrenmek gerekli.
paranı hesabında gör ... hatta bankadan çek cebine koy(bazen banka geri çekebiliyor yatırdıgını) ondan sonra sat arabanı.. başka maceraya girme.
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)