arkadaşlar araç bilindiği üzere 99 forester turbo, bu sorunla yaklaşık 2 aydır uğraşmaktayım ve bıkma noktasına geldim, bi çözüm üretebilenden allah ani gani razi olsun....
soruna gelicek olursak araba benzindeiken sabit gaz giderken aşşa yukaru 3 4 bin devire kadar kesme sallama tarzında hareketler yapıyor ve gaz tepkisi düşük vaziyette, lpg de ise hiçbir problem yok, lpg de gaz tepkileri mükemmel durumda ve sallama silkeleme sorunu yok, ayrıca yine benzinde olacak şekilde ses sistemini açtığım zaman araba vuran bas a göre kesmeye hoplamaya daha şiddetli bir şekilde devam ediyor, bu sorunu lpg de yapmadığından başta benzin enjektörlerinde skıntı olabileceğine kanaat getirdim, ancak enjektörler test edildi ve hiçbir soruna rastlanmadı, düşük ihtimalde olsa krank açı sensörlerinde bi sıkıntı olabilir diyerekten onlarda yenilendi yine fiyasko, daha önce bas vurduğu anda aracın hoplaması sorunun yaşamıştım ancak aküyü değiştirinde sorun ortadan kalkmıştı, yine aynı şekilde bi problemmi yaşıyorum düşüncesiyle aküyüde yeniledim, hemde 3 4 tane akü parasına kıyıp babalar gibi bir optima akü aldım sonuç yine fiyasko, son olarak alternatörü elden geçirelim belki sıkıntı onadır dedim, derken alternatörü sökerken konjektör fişinin su alıp ciddi şekilde pas yaptığını gördüm bunu görünce haha dedim sorun bu galiba, ancak nafile, alternatör komple dağıtrıldı içi kontrol edildi değişmesi gereken herşey yenilendi ve toplandı, fişteki pas küf giderildi, ve sonuç malesef yine aynı, bu lanet sorun halen daha devam etmekte.....
ek olarak, arabanın bujileri yeni, buji kabloları yeni, bobini yeni ve güçlendirmek amaçlı msd bobin takılmıştır, problem eski bobin ilede devam etmekte. şunuda belirteyim, ateşleme ile alakalı sorunlar lpg de kendisini çok daha siddetli şekilde belli eder, misal bujiden kaynaklı bi sorun olsa lpg ye aldığımda aracın çokdaha fazla bu problemi göstermedi gerekir ancak lpg de herşey güllük gülistanlık, bu problem yanlızca benzinde kendisini göstermektedir, dahası araba benzinde bariz bir şekilde çiğ benzin atmaktadır, yani arabayı benzine alınca ortaya çıkan bir ateşleme problemi söz konusu...
volt metre ile rolantide çalışır vaziyette akünün ve alternatörün voltajlarını ölçtüm ve hiçbir probleme rastlamadım, 14 14,5 volt civarı gösteriyorlar, ayrıca arabada vipec ecu mevcut laptoptan yolda giderkenki voltajı anlık olarak gözle takip ediyorum oda 13,5 14 arasında seyretmekte ve gözle görünür hiçbir problem yok...
son olarakta akü kutup başları kontrol edildi, ve ayrıca şaseleme kiti ile akü şasesi kuvvetlendirildi, şaseleme kiti ile sorun belli belirsiz bi şekilde hafifledi gibi ama sonuç olarak sorun halen daha devam etmekte, yani değişen hiçbirşey yok...
başına bu tarz bi sorun gelipte çözen eden biri varsa yada yorum akıl yürütebilecek birisi varsa çok makbule geçer, artık bu sorunu çözmem lazım gına geldi....