Evdeki araçta babam fren balatalarını değiştirmiş. Eminim yan sanayidir tutuşta sorun yok lakin frenlerken ses geliyor pedalda titreme falan yok.
Acaba sesi kesebilir miyiz yoksa böyle mi idare edeceğiz?
Evdeki araçta babam fren balatalarını değiştirmiş. Eminim yan sanayidir tutuşta sorun yok lakin frenlerken ses geliyor pedalda titreme falan yok.
Acaba sesi kesebilir miyiz yoksa böyle mi idare edeceğiz?
Nasıl bi ses
Bende ep3 üme brembo takmıştım zamanında, bir hafta balata dan ses geldi.
O kadar para verdik, orjinal fren balatası takmadılar diye adamlarla ertesi gün kavga etmeye bile gittim.
Bir hafta sonra ses geçti.Fren balataları alışana kadar normal.
Hacı yan sanayi ise o ses zor geçer.. ses dışında başka da bir sıkıntısı olmaz ama. Katlanırım diyorsa(n) böyle devam
1000 km den fazla yapmıştır hala var ses
Öyle korkutucu bir ses değil. diiiizzzzzzzt diye bir ses özellikle rampada fren yaparken baya net çıkıyor.
Üstte dediğim gibi az da zaman geçmedi hala ses var.
Olmadı idare ederiz. Birkaç sefer frenlere yüklensem mi acaba dedim yüksek hızda fren belki ısınırsa geçer diye olmadı denerim.
Şoyle bi durum olabiliyor,diskler eskiyince kenarında çıkıntı oluyor.sıfır balatayı takarken genelde ses yapmaması için balatanın yanlarını taşlayıp oraya temas etmemesi sağlanıyor.genelde bu şekilde olur balata değişimğnden sonra sesi kesmek için
Bence genelde balatanın kendisinden. Yan sanayi olnca ister istemez yapiyor ses. 0 Orj disk+orj balata sorun yok. 0 yan sanayi disk +yan sanayi balata=ses + frende zayıflık. Orj disk + yan sanayi balata=fren orjinalle ayni gibi, tek hissedilir sorun ses.
Focus 1de yaşadığımiz böyle.. aractan araca çok değişmez bence
Eger frene dokundugunda ses gidiyorsa dislerdeki yaylar gevsemis veya islevini yitirmis olabilir... frene bastiginda da hala geliyorsa zamanla gider
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)