08 Hyundai Santa Fe aracımıza alış faturasında yazdığı gibi yazıyorum;
Toora T950 20" 5X112 ET Chrome Look jant uygulaması yaptık. Bknz Fotograf;
İlk başlarda yani satış aşamasında çok güven veren satıcı arkadaşımız daha sonraları
beni yanıltıyor izlenimi verdi bende sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim acaba asıl problem nedir?
Olay şöyle gelişti Jantlar ve lastikler araca monte edildikten sonra herşey çok normaldi herhangi
bir sorun vs. yoktu. Araç bakım için servise gittiğinde balans ayarının yapılması talebinde bulunduk
ve olan oldu.
Jantlar sökülüp ayarları yapılıp tekrar monte edilmek istendiğinde bijonlar sürekli
sıyırıyor ve saplama diye tabir edilen somunları da aşındırarak yalama yapıyordu.
Bunun üzerine jantçı arkadaşımız bize bijon anahtarı hediye etmiş ve bundan sonra
hep o anahtarla söküp takma işlemlerinin yapılmasını istemiş ona göre asıl
sorun bijonların bijon anahtarı yerine tabanca ile açılmaya çalışılmış olması imiş.
Daha sonra olay yerinden arkadaşı aradığımda bana tabanca ile açılmaması gerektiğini
bunun bijonları vs. bozacağını söyledi. (İyiki bu zaman zarfında yolda lastik değiştirmem
gerekmedi.)
Problemi 10 adet saplama ve tüm bijonları değiştirerek çözdük. Tabi zaman, emek ve
para kaybından bahsetmeme gerek bile yok. Satıcı arkadaş sütten çıkmış ak kaşık
misali problemin arkasında bile durmayarak beni mağdur durumda bıraktı ve
aracımdan soğumama sebep oldu ben ise
problemin asıl nedenini bulmak istiyorum sizden de bu konuda veya başına bu tip
bir olay gelen arkadaşlardan yardım almak istiyorum. Verdiğiniz cevaplar için
şimdiden teşekkürler.
Bir abimden aldığım benzetme olayda da bijon aralıkları tutmayan jantların kastırılarak
montajının yapılabildiği şeklinde idi. Daha sonra bijonları takamazlar hemen aşınır ve
tutmaz olur belki senin probleminde bu olabilir dedi? Siz ne dersiniz?