User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
110 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Fotoğrafçılıkta yeni oyun alanım...

universeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Wink Fotoğrafçılıkta yeni oyun alanım...

Herkese merhabalar,

Siteye bir kaç hafta önce üye oldum. Üyelik onayı geldiği günde kendimi tanıtan bir konu açtım forumda belki görenleriniz olmuştur.

O konuda da söylediğim gibi 10 seneden fazla süredir hobi olarak kendi mesleğim haricinde fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Her türlü konuda çekim yapmaya ve kendimi geliştirmeye çalıştım zaman içerisinde. Bundan 1.5 yıl öncesinde kendi arabamı aldıktan sonra da otomobil fotoğrafları çekmeye merak saldım. Biraz kendi arabamın, biraz girdiğim bazı topluluklarda başkalarının arabaları ve biraz da sadece tek bir arabanın çekimini yapmak için çekmiş olduğum fotoğraflardan oluşan bir arşive sahip oldum zaman içerisinde.

İşte bu arşivi de arabaları ile ilgilenmeyi çok seven kişilere de gösterip yorumlarını almak istedim hazır böylesine bir kitleyi bir arada bulmuşken Başka bir iki forumda paylaşımlarım halen oluyor beni oralardan bilenleriniz de olabilir. Şahsıma ait bir web sitem olmasına rağmen (Evren Akdağ | En güzel ve özel fotoğraflar için doğru yerdesiniz) henüz otomotiv fotoğraflarını güzel bir şekilde sergilemek için vakit ayıramadım. Kısmet olursa bu sene sonuna doğru güzel bir şekilde orada da sergiliyor olacağım çektiğim fotoğrafları. O siteyi de düzenlediğim zaman buradan haber vereceğim tabi ki

Şimdilik 5 adet fotoğrafla paylaşımlarıma başlıyorum. Hedefim konuyu sürekli olarak paylaşımlarla güncel halde tutmak ama bakalım nereye kadar götürebileceğim.

Bu arada üstüne basarak belirtmek isterim: Tüm fotoğraflar bana aittir. Çekimleri ve düzenlemeleri tamamen benim tarafımdan yapılmaktadır. Alıntı fotoğraf asla olmayacaktır. Herhangi bir yerde kullanmak isteyenlerin öncelikle bana sormalarını rica ederim!

Her türlü yorum, tavsiye, eleştiri ve kendi arabalarınız için çekim isteklerinizi bana buradan bildirebilirsiniz özel mesaj yada yorum yoluyla.

Umuyorum beğenirsiniz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fotolar mükemmel, ilk konunuzda 147 nin fotosunu beğenmemiştim

terzi ile kendi söküğü arasındaki ilişki sanırım

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah güzel çekimler kıskandım vallahi. özelikle 2 nci resim hoşuma gitti.
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CTG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fotolar mükemmel, ilk konunuzda 147 nin fotosunu beğenmemiştim

terzi ile kendi söküğü arasındaki ilişki sanırım
    Ahahhaha, süper tabirmiş 147'nin de fena olmayan fotoğrafları var. O kare biraz farklı bir teknikte olduğu için kontrast ve renkler oldukça sert herkesin hoşuna gitmeyebiliyor.

Fotoğrafları beğenmenize ayrıca memnun oldum, teşekkür ediyorum

Alıntı orhan_guney Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah güzel çekimler kıskandım vallahi. özelikle 2 nci resim hoşuma gitti.
    Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim. 2. fotoğraftaki araba hoşa gitmeyecek gibi olmadığı için her türlü beğeniliyor sanıyorum

Daha fazlası da zamanla gelecek konuya olan ilgiye bağlı olarak

rcbasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ellerinize sağlık , fotoğrafçılık tekniklerinden anlamam , ama izleyici olarak çok güzeller ...

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belair'de netlik kaymış. Burun tarafı net olmadığı için pek hoş durmuyor ve ön taraf çok parlak olduğu için göz yoruyor.
    Açılar oldukça güzel ancak özellikle parlama konusunda biraz daha dikkat etmelisiniz diye düşünüyorum. Güzel bi polarize filtre fazlasıyla çözecektir işinizi.

Ellerinize sağlık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rcbasaran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ellerinize sağlık , fotoğrafçılık tekniklerinden anlamam , ama izleyici olarak çok güzeller ...
    Teşekkür ediyorum

Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belair'de netlik kaymış. Burun tarafı net olmadığı için pek hoş durmuyor ve ön taraf çok parlak olduğu için göz yoruyor.
    Açılar oldukça güzel ancak özellikle parlama konusunda biraz daha dikkat etmelisiniz diye düşünüyorum. Güzel bi polarize filtre fazlasıyla çözecektir işinizi.

Ellerinize sağlık.
    Tavsiye ve eleştiri için çok teşekkür ediyorum Polarize filtre almak öncelikli hedefim ama almışken iyisinden almak istediğim için biraz bekletiyorum. Fiyatlarını az çok biliyorsunuzdur sanıyorum.

Belair fotoğrafına gelecek olursak hemen hemen hiç ayar yapma fırsatım olmadan çektiğim bir kareydi. Tek gidiş- tek dönüş ve virajlı bir yol olunca açıkçası kendi çıkardığım yusuf sesleri arasında çok net ve doğru pozlanmış bir foto çıkmadı ama renklerini seviyorum bu fotoğrafın. Fotoğraftaki patlamaları da özellikle arttırdım arabanın boyasının ve kromun parlaklık hissini daha sağlam vermesi için. Ben fotoğrafları paylaştıkça da göreceksiniz ben yüksek kontrast ve ışık patlamalarını biraz seven birisiyim

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel fotoğraflar , çok özel araçları çekmişsiniz. Bunları bulup çekmek de marifet.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel fotoğraflar , çok özel araçları çekmişsiniz. Bunları bulup çekmek de marifet.
    Amacım mümkün mertebe onu yapmak zaten. Fotoğrafların güzel olması ayrı bir konu, fotoğrafın içerisindeki nesnenin özel ve güzel olması başka bir konu. Farkli arabaları çekmeye çalışıyorum. İnşallah bulmaya devam edebilirim

Çok teşekkürler...

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fazlaca kullanılan photoshop beni rahatsız etti, doğal durmuyor. Bunun dışında İlk fotoğrafta diğer fotoğraflarınızda araç kadraja tam girse sanki çok daha güzel olurdu. Kadraj konusunda son iki fotoğrafınız çok güzel. Umarım yanlış anlamazsınız güzel olmuş deyip geçmek yerine yapıcı bir eleştiride bulunmak istedim. Polarize filitre kesinlikle çok yardımcı olur çalıştığınız tarza.

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son foto yıkılıyor. Kanat yokmu kanat verin uççam der misali... Elinize sağlık, araçlar bambaşka zaten.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

Eray Arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fotoğraflarda çok yoğun şekilde contrast ve keskinlik var. Pek doğal görünmüyorlar. Yinede güzel kareler elinize sağlık Fotoğraf düzenleme programı olarak PhotoScape mi kullanıyorsunuz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eray Arslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fotoğraflarda çok yoğun şekilde contrast ve keskinlik var. Pek doğal görünmüyorlar. Yinede güzel kareler elinize sağlık Fotoğraf düzenleme programı olarak PhotoScape mi kullanıyorsunuz ?
    Yoğun keskinlik ve contrast fotoğrafta en çok sevdiğim iki özelliktir ki paylaştıklarım ve paylaşacağım fotoğraflardan da göreceksiniz Hatta kareye göre yoğun patlamaları da severim.

Doğaldan kastınız fotoğraf değilde çizim gibi mi görünüyor olmaları yoksa size, photoshop ile alınıp başka bir yerlerden konulmuşlar hissiyatı vermesi mi?

Photoscape bir iki kere kullanma girişiminde bulundum ama bana hiç kullanışlı gelmedi.

Yinede beğenmenize çok memnun oldum, belki bundan sonraki kareler içerisinde daha çok hoşunuza giden tarzda çalışmalar da bulabilirsiniz.

Mert Alpay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle fotoğraflar açı ve fikir olarak çok başarılı abi ama bende şahsi fikrim olarak contrast ve keskinliğin biraz daha azaltılmasından yanayım tabi bu sizin zevkiniz sonuçta, birde son fotoğrafta ön taraftaki ışık patlamaları fotoğrafın estetiğini biraz bozmuş sanki arkadan öne geliyorum şöyle fotoğraf çok çok çok iyi ama ön taraftaki patlamayı görünce bi hayal kırıklığına uğradım şahsen
    paranın artanıylada turboya nosa gireriz

//Kartvizit-El İlanı ve daha fazlası tasarlanır basımı yapılır.

Eray Arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yani fotoğraflar gündüz çekimi ancak karanlık gibi duruyor. Doğaldan kastım fotoğrafın düzenlenmemiş ham halini kast ediyorum. Çok fazla contrast ve keskinlik o doğallıktan baya bir uzaklaştırıyor fotoğrafı. Efektler Photoscape i anımsattı bana onun için sordum. Kareleriniz açı olarak çok güzel tekrar elinize sağlık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Eray Arslan, @mimarsertac, @SinanAdalı, @Mert Alpay sadece bakmakla geçmeyip aynı zamanda değerli yorumlarınızı yazdığınız için çok teşekkür ediyorum Şimdilik yorumlardan çıkardığım ortak payda burada fazla kontrast ve keskinlik sevmiyor sanıyorum üyeler Tabi bunlar hep söylediğimiz gibi zevklerin farklı olmasından kaynaklı ki bu da çok normal. Mesela ben sarı Lotus'un güneş gelen kısımlarının patlamasını ama arkasının belli bir derecede kaybolmuş şekilde gözükmesini hoşuma giderek izliyorum.

Ben paylaşımlara devam edeyim siz de sıkılmazsanız takip etmeye ve yorumlarınızı yazmaya devam edin Tekrar çok teşekkür ediyorum sadece bakmakla kalmadığınız için. İleriki fotoğraflarda görüşmek üzere...

Mert Alpay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asıl ben teşekkür ederim abi keşke herkes senin gibi eleştiriye açık olsa iyi çekimler
    paranın artanıylada turboya nosa gireriz

//Kartvizit-El İlanı ve daha fazlası tasarlanır basımı yapılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert Alpay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asıl ben teşekkür ederim abi keşke herkes senin gibi eleştiriye açık olsa iyi çekimler
    Eleştiri burada yazılanlar gibi düzeyli olduktan sonra başım gözüm üzerine

sasuta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fotoğraflar oldukça güzel tebrik ederim. Fotoğraf ekipmanı nedir?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)