User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Seat Toledo kullanıcılarının dikkatine (Doğuş otomotiv hk)

SinanATASOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Seat Toledo kullanıcılarının dikkatine (Doğuş otomotiv hk)

2013 model 10 bin KM'de Seat Toledo sahibiyiz. Aşağıda resimlerde göreceğiniz üzere sürücü koltuğunda kemer aparatının arka tarafında kumaş yırtılması meydana geldi. Aracı garanti sürecinde değerlendirilmesi için Esenyurt Doğuş otomotive götürdük. Garanti kısmından "Kullanıcı hatası" denilerek "Red" cevabı geldi. Gerekçe olarak ise "Kemer takılmaya çalışırken kemer tokası ile delinmiştir" sunulmuştur. Olur mu öyle şey dendiğinde ise "Bu şikayetten gelen tüm Seat Toledo kullanıcılarının talepleri kullanıcı hatasıyla red edildi" cevabı verilmiştir. Yani bizim araca mahsus değildir sorun.

Kemer tokası kalın koltuk kumaşını bu kadar acımasızca delebildiğine göre aman diyeyim kemeri çıkarıp takarken dikkatli davranın ve kendinizi yaralamayın veya yanlışlıkla yanınızda oturana saplayıp öldürmeyin.

İşin şakasını bir kenara bırakacak olursak, kemer tokasının yapısı genel anlamda standarttır ve kenarları yuvarlatılmıştır. Yapısı gereği koltuk kumaşına zarar vermek olanaksıza yakındır. Gerçekten art niyetli olmak ve çok uğraşmak gerekir o kumaşı delmek için. Delmeyi başarsanız bile aşındırma yöntemiyle delebilirsiniz ki fotolarda da göreceğiniz üzere kumaşın fitilleri içerden dışarı doğru hatalı olduğunu düşündüğümüz koltuk konstrüksiyonu sayesinde delinmiş. O noktaya dokunduğunuzda zaten kumaşın altındaki sivri çıkıntıları rahatlıkla hissedebilirsiniz.

Son olarak, koltuğa oturduğunuzda o noktaya kemerle uzanmanız veya oraya oturmuş vaziyette o tokayla zarar vermeniz çok çok zordur. Doğuş buna kullanıcı hatası diyerek ya bizi ya "art niyetli" olmakla suçluyor ya da "gerizekalı" muamelesi yapıyor.

Doğuştan gelen Red açıklamasını antetli ve resmi evrak olarak talep ettik. Bir sonraki adımda konu Almanya VW 'ye aktarılacak. Sonuç çıkmaz ise tarafsız bilirkişiye inceletilecek, rapor tutturulup doğuşun yazısı eşliğinde mahkemeye sunulacak.

Gelişme oldukça paylaşacağım.

Benim için zor yoktur... İmkansız biraz zaman alır..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    böyle doğuşla ilgili konuları çıktıkca. nekadar mantıklı iş yaptıgımı anlıyorum onların çatısı altındaki bir aracı almayarak

bencede yapışın yakalarına uzadıgı kadar umarım sonuca varırsınız
    1881 - 193

oselami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dalga geçer gibi iş yapmışlar. o deliğin açılması için belinizde kasatura falan taşımalısınız. inşallah kısa sürede sonuca ulaşırsınız

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Klasik doğuş işte.Reklamında insanları kapının kapanma sesiyle kandırmaya çalışan zihniyetten başka ne beklenebilir ki.İşin peşini bırakmayın bence de.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Destekleriniz moral oluyor. Teşekkür ederim arkadaşlar..

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten koltuğun üstünde otorurken o kısım görünmez eğer kiloda varsa iyice imkansızlasır orayı ohale getirmek ayrıca sivri bişeyle delinmişgibi içten dışa doğru
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

_AS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oranın kemer ile bir alakası yok ki kemer tokasını oraya batırmak için totoyu hafif kaldırmak gerek Kemer tokası ile tamamen bağımsız bir olay bence bu. Fotoğraflar da ki yırtığa göre de sivri bir cisim batmış veya çıkmış gibi duruyor koltuğun içinden deforme olan bir tel vs bir şeyde yoksa dışarıdan gelen bir cisim yırtmış demektir bu durumda da Doğuş bunu kabul etmez evet "kemer tokası yırtmış" vs diyerek saçmalamışlar orası ayrı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bi sonuç çıkacağını zannetmiyorum,,bu tip şeyleri kullanıcı hatası diye değerlendiriyorlar,,

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Müşterilerinin en çok şikayet ettiği en memnuniyetsiz firma olmasına rağmen kapısında kuyruklar olunup para kazandırılan başka firma olmasa gerek..

Geçmiş olsun umarım haklı davanız da Doğuş'tan hakkınızı söke söke alırsınız..

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim koltuk hafif yiprandi diye (inerken binerken koltuk kenarlarina Mecbur surtuyorsunuz) koltugu degistirmeye kalktilar.Dedim biraz daha eskisin oyle degistiririz
    Size yapilanda tam tersi ve sacma olmus, bence bir an once Almanyaya mail atilmali, direkt ziplatiyor orasi

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boş ver ww internationalı falan, teknik üniversiteden rapor al, eğer hata onlara aitse, git bırak servise değiştirsinler koltuğu.
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boş ver ww internationalı falan, teknik üniversiteden rapor al, eğer hata onlara aitse, git bırak servise değiştirsinler koltuğu.
    Süreci biraz açarmısın? ITU'de kim ilgileniyor misal bununla? Nasıl başvurmalıyım? Ordan raporu nasıl alabilrim? O rapora istinaden doğuşun tutumu ne olur ?

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ülkemizdeki doğuş oto vw grubu fanatikliği beni öldürecek, arabalar desen hemen hemen hepsi problemli, servisler desen hem pahalı hem çakal.

Nedense hala 91bin tl'ye golf satabiliyor, gerçekten bu insanları anlamıyorum !

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha dün yedek parça birimine sipariş vermeye gittim elimde ruhsat ve kapıda aracımla beraber. Alacağım parça belli ama yine de bunu tamamlayan başka bir parça var mı diye teknikerimiz bir baksın dedi. Ona da tamam dedim. "Araç Kabul" bölümüne yönlendirdi, bekleme salonuna aldılar, yarım saat bekle ki alsınlar. Lazım olan parçayı elimle, yeriyle gösteriyorum tek yapması gereken şaseden girip kontrol edip var ya da yok, yok ise sipariş alayım hepsi bu. İlle araç kabule bi yollayacak. Sistem bu diyecek arkadaşlar için söyleyim, ne and skoda, ne de aydoğanlar vw de böyle bir tutum yok.

Aynı tutumu a3 sedanı alırken gösterselerdi de hiç yolunu bile bilmeseydik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Açıkçası bana da kullanıcı hatası diye geldi.Çok bariz bir fabrika hatası gibi durmuyor.Ama sundukları gerekçe saçma.Tüketici mahkemesine de verebilirsiniz, ben direksiyonumu değiştirmiştim ihtarname yoluyla.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ülkemizdeki doğuş oto vw grubu fanatikliği beni öldürecek, arabalar desen hemen hemen hepsi problemli, servisler desen hem pahalı hem çakal.

kalite fışkırdığı için oluyo bunların hepsi İbocum
    1881 - 193

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlgili evrakları alıp bu fotoların çıktısı ile birlikte direk tüketici hakem heyetine gidin. Siz değil onlar uğraşsın. Siz 1 saatinizi ayırıp kenara çekileceksiniz, uğraşacak olan onlar. Ordan sonuç çıkmazsa eve geçtiğimde size bir telefon no göndereyim. Tüketici mahkemesini aşan durumlarda tüketiciler için adeta savaşan bir dernek. Normal dava açıp karşı tarafı canından bezdiriyorlar adeta

Tabi dava açma boyutuna geldiğinde dernekte hukuk anlamında bilgili ve tecrübeli bir kişi ile görüşüyorsunuz, evrakları vs inceleyip öyle karar veriyorlar. Yani herkes için dava açıp tabiri caizse boşa kovalayan bir dernek değil.

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Küfür eder gibi %1 indirim de cabası..

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nasıl kullanıcı hatası oluyor kemer tokasının bir yeri öyle delmesi imkansıza yakın.Başka bir şeyle siz delmişsiniz deseler daha mantıklı olurdu.Bence sonuna kadar uğraşın inşallah halledersiniz.
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)