Uzun zamandır sahip olduğum ve keyifle kullandığım aracımın konusunu açmak bugüne nasipmiş. Çok küçük yaştan itibaren gelen araba sevgisi ehliyeti alma ve üniversiteyi kazanma ve bu zamana kadar tabiri caizse yemeyip içmeyip biriktirilen bayram harçlıkları ile bana bu arabaya sahip olma imkanı verdi. Bir sürü araba baktım bu aracı alana kadar, ya nasip olmadı ya içime sinmedi. Meğer kısmetim aynı mahallemde iki sokak uzaktaymış.
Aracın dördüncü sahibiyim. Benden önceki iki sahibi forum üyelerinden. 2 senedir mutlu mesut beraberliğimiz var çok şükür şimdiye kadar tık demedi. Etraftan gelen tepkiler olsun, her yaştan insanların ilgisini çekmeyi başaran bir araca sahip olduğuma inanıyorum. Bildiğiniz gibi piyasa aracı oldu Civic'ler ve büyük çoğunluğu copy-paste şeklinde birbirine benzer. Ben de bu benzerlikten farklı olsun diye uğraştım hep. Çok uzatmayayım fotoğraflarla devam edeyim;
Kafamız rahat olsun yapacaklarımızı tekrar sök tak yapmayalım diye ilk iş muayenemizi yeniledik;
Tabi elde avuçta ne varsa araca verince, bir süre bu şekilde gezmek zorunda kaldım. Bu arada ikizimiz ile yolda karşılaştık;
Arabama ilk değişimin jantlarının olduğu bariz belliydi. Ama yeni alacak janta bütçe yok, satıp yenisini alacak imkanım yok. Mecburen takas yollarını denemeye koyulduk. Bu sırada karşımıza böyle bir fırsat çıktı denemiş olalım dedik;
Farkettik ki, çok yanlış yolda ilerliyoruz. Çok kısa süren bir deneyimden sonra amacımız olan jantlarımıza kavuştuk;
Jant işimizi de bu şekilde çözmüş olduk. Kış aylarının gelmesi, kış lastiğinin zorunlu olması muhabbeti gündemdeyken karşıma böyle bir jant-lastik fırsatı çıktı, bu konuyu da böyle hallettim bir süre bu şekilde gezdim;
Araba gittikçe güzelleşiyor, ama hala leylek. Air işine ciddi ciddi kafa yorarken birikmeyen paralar, evde çıkan karşı görüşler vs derken anlık bir kararla Raceland marka coilover aldım ve sanayinin yolunu tuttuk. Heyecandan sabahın köründe ustanın kapısına dayanıp ustanın dükkanı açmasını bekledik;
Ve sonuç, tam istediğim gibi oldu.;
Bu şekilde yaza kadar dokunmam diyordum. Yaza doğru plan yaparken ansızın kendimi typer koltuk alırken buldum, koltukları aldık ama takacak paramız yok.Odanın baş köşesine koyulur;
Bu arada paramız yok diye boş duracak değiliz, evde duran tenekeleri boyayıp değerlendirdik;
Bu sefer son, koltukları da aldım daha ne yapacağım derken, karşıma bi-xenon far takımı çıktı. Xenon farların kullanım sıkıntısından dolayı sarı ampullerle gezerken ilaç gibi geldi, hemen montajı yaptık;
Bu şekilde bir süre kullandık. Koltuklarımızı da montajını yaptırdık. Bu arada bol bol fotoğraflarımız oldu;
Artık yaz gelmişti, jantlarımızı takabilirdik. Hiç vakit kaybetmeden tekrar jantlarımızı taktık ve yaza güzel bir giriş yaptık;
Sonra yazın rahat duramayıp farlarımızı satıp egzozumuzu değiştirdik. Aslında ep3 egzozumuz ile mutlu mesut geziyorduk ama şeytan dürtüp biraz ses çıkarsın deyince kumandalı egzozumuzu taktık. ***** İstanbul'da böyle bir araba, warex şart.
Bir şeyler yapmak için bir şeylerden fedakarlık gerekiyor mecburen;
Bu kadar fotoğraf çektik, hiçbir yere koymuyoruz bari masamızda olsun dedik kolları sıvadık, ortaya böyle bir şey çıktı;
Sonra dedik arabamızı bu kadar seviyoruz, temiz tutuyoruz ama korumuyoruz. Etraftan duyduğum ' kayınçonun arabasına branda aldık, boyası hep kabarmış.' efsanesinden gözümüz korkmuş olsa gerek, kendi brandamızı kendimiz yapalım dedik başladık çalışmalara. Anneanne yardımıyla ortaya böyle bir şey çıktı;
Türk bayrağımız ile sonu getireyim. Fazla fotoğraf oldu farkındayım, bunlar daha buz dağının görünen kısmı.Fotoğrafların tamamı bana ait görüldüğü üzere, arabamın fotoğraflarını çekmekten de ayrı keyif alıyorum. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Olumlu olumsuz tüm yorumlara ve önerilere açığım. 'Bu sefer, daha bir şey yapmam.' dediğim an kendimi bir şeyler yaparken buluyorum, o yüzden her an her şey olabilir.
Maşallah'ınızı eksik etmezseniz sevinirim. Allah herkese daha iyisini versin.![]()
Sevenyedi.