Bursada gidip gunu birlik gezilcek neresi var ? Tam olarak oralari bilmedigim icin gunumu yolda gecirmek istemiyorum guzel bir yer onerisi olursa nokta atisi yapip ailemle gidip guzel bir gun gecirip gezmek istiyorum simdiden tesekkurler.
Bursada gidip gunu birlik gezilcek neresi var ? Tam olarak oralari bilmedigim icin gunumu yolda gecirmek istemiyorum guzel bir yer onerisi olursa nokta atisi yapip ailemle gidip guzel bir gun gecirip gezmek istiyorum simdiden tesekkurler.
Arabayı Zafer plaza kapalı otoparkına bırakıp 8-10 dk yürüme mesafesinde öğlen namazını ulucamide kılar, sonra cevresinde iskender yiyip setbaşı tarafından yürüyerek 15 dk sonra yeşil türbe- Emirsultan Hz.'ne ugrayıp ordan geri dönerek arabayı alıp mudanya tarafına geçerek aksamüstü hem deniz serinligi hem balık yapılabilir. Yada mudanya uzak kalır günü merkezde geçireyim derseniz kapalıçarşı zafer plaza heykel altıparmak fomara kent meydanı cumhuriyet caddesi gibi yerlerde alısveris yapıp kalabalıga karısabilirsiniz. 12 de gelince ha namaz ha türbe derken saat 4 olucak en az. O saatten sonra pek secenek kalmıyo![]()
Zafer plaza otoparkına parkettıkten sonra ozanında dedıgı gıbı soldan solda git camiden cıktıktan sonra ilerlerken yakalsık 50 metre sonra İskenderin yeri var ufak mavi şirin bi dukkan görürsn zaten ekmek kuyrugu gibi kalabalk oluyor önü. yada iskenderle ugrasmam diyorsan, iskendere gelmeden ulucamıyı geçinde orhan camisi var ufak az altında Çiçek Izgara var kırmızı eti fazlasıyla lezzetlidir ki bulamassan sor orda Dolmuşçular var yardımcı olurlar sana![]()
Ergin ORANLI
İskender için Cemal Cemil ustanın yeri kent avmdeki değil ama karşıdaki ara sokaktaki yerleri yada Tayyare Kültür merkezinin yanındaki arkadaşların dediği İskenderci mavi dükkan olan yer. Askerliğimi Bursa il jandarmada yapmıştım buralardan başka yerde döner yemedimCemal Cemil ustanınki bana daha lezzetli gelmişti. Koruparka giderseniz buzda go kart var oval pist istediğiniz gibi yanlayabiliyorsunuz tekde çıkarıyorlar.
yemeğini ye, inkaya tarihi çınar var. oraya çık, bir semaver çay al, sonrada ortaya meyve salatası alırsınız. arabayı bırakıp koşa koşa istanbula gidersiniz![]()
turbocuk istiyoruz
aynen pirasanın dedigi gibi aksamüstü inkaya 'ya da cıkabilirsiniz , yemek icin ulucami'nin önündeki caddeye cıkın camiyi arkaya alacak sekilde sol taraftan yürüyün görürsünüz kücük mavi bi dukkan ordan yürürken ilk iskenderci zaten.
Ulu Camii yanındaki Koca Ahmet otoparkına girebilmek için 10 dk bekledim.Be yapıp edin sakin bir yere parkedin.
Bilgiler icin tesekkur ederim suan 10 km kaldi sabah 9:30 ciktim yola allahin izni ile dediginiz yerlere gidicem cok tesekkurler![]()
Merkezde uygun biyere arabayı park edip.. Ulucami,yeşil türbe vs gezilebilir.Aynı güzergah üzerinde iskender yenir(küçük mavi bir dükkan) eğer kalabalıksa 500mt. ilerde ünlü caddede aynı şekilde iskender yenilebilir.. Eğer düşünürseniz teleferikle bi uludağ yapıp gelin derim..Gidiş dönüş 20TL, öğrenci 10TL..
heykeldeki iskendercide kesinlikle iskender yiyin. küçücük bi dükkan ama sıra var kapıda sırada bekleyin ve yiyin fiyat pahalı ama ben orda yedikten sonra izmirde iskender yemedim bi dahailk skenderciydi sanırım tma hatırlamıyorm ama dükkanı ellememişler eski tip görüntüsü var baya iyi ama iskenderi ekimde gidicem bursaya ilk işim oraya gitmek
![]()
Heykeldekinin tek sıkıntısı dışarıdaki sırayı görünce rahat rahat yemeğini yiyemiyosun.. Yedikten sonra az bi cay içeyim sindireyim olayı olmuyor500mt ilerde ünlü caddedeki iskenderinde lezzeti aynı hatta ben en çok orayı beğeniyorum
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)