arkadaşlarım abilerim merhaba. bi tanıdığımın mareası var araçta çiğ benzin kokusu durumu sözkonusu. araç hem giderken içine yakıt kokusu alıyo hemde rölantide egzozdan o koku geliyo. ustalara baya bi para yedirmiş adam bıkmış durumda. neyi vardır git bi gösteriver dedi geçen gün. aklıma zenginde olabileceği geldi, gidip bi serviste cihaza bağlatayım dedim. yakınlarda yetkili servis yoktu özel bi servise götürdüm. bizdeki cihaz eski bunlarda zenginde mi fakir de mi olduğunu göstermiyo falan dedi ilgilenmedi pek. sonra aklıma egzoz emisyon testindeki cihazda afr'yi gösterdiği geldi. baktım pulun vakti de gelmiş bahaneyle yaptırayım dedim. 14.7 gösterdi. yanlış bilmiyorsam olması gereken değer bu. ama asıl merak ettiğim nokta, o cihazın gösterdiği değer normal midir, cidden ölçebilme yeteneği var mı yoksa formalite mi. benim tahminime göre egzoz gazındaki karbonmonoksit miktarından ölçebilir gibi geliyor ama güvenilir mi yoksa üç aşağı beş yukarı yaklaşık değerleri mi tutturur bilemedim.. öyle koku olup da fabrikasyon gibi o değeri vermesi şaşırttı açıkçası.