User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: egzoz emisyon testindeki afr değeri gerçeğe ne derece yakındır?

Akın Sarıkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

egzoz emisyon testindeki afr değeri gerçeğe ne derece yakındır?

arkadaşlarım abilerim merhaba. bi tanıdığımın mareası var araçta çiğ benzin kokusu durumu sözkonusu. araç hem giderken içine yakıt kokusu alıyo hemde rölantide egzozdan o koku geliyo. ustalara baya bi para yedirmiş adam bıkmış durumda. neyi vardır git bi gösteriver dedi geçen gün. aklıma zenginde olabileceği geldi, gidip bi serviste cihaza bağlatayım dedim. yakınlarda yetkili servis yoktu özel bi servise götürdüm. bizdeki cihaz eski bunlarda zenginde mi fakir de mi olduğunu göstermiyo falan dedi ilgilenmedi pek. sonra aklıma egzoz emisyon testindeki cihazda afr'yi gösterdiği geldi. baktım pulun vakti de gelmiş bahaneyle yaptırayım dedim. 14.7 gösterdi. yanlış bilmiyorsam olması gereken değer bu. ama asıl merak ettiğim nokta, o cihazın gösterdiği değer normal midir, cidden ölçebilme yeteneği var mı yoksa formalite mi. benim tahminime göre egzoz gazındaki karbonmonoksit miktarından ölçebilir gibi geliyor ama güvenilir mi yoksa üç aşağı beş yukarı yaklaşık değerleri mi tutturur bilemedim.. öyle koku olup da fabrikasyon gibi o değeri vermesi şaşırttı açıkçası.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emisyon test cihazı rölantideki hava yakıt karışımını gösterir
    veya gaza basarsan o devirdeki yüksüz yani arabanın "gitmiyor" iken değerini.
    pek bir anlamı yok.

asıl önemli olan giderken veya gazlayıncaki durumu
    bunu ölçmek için, "wideband afr" dediğimiz genelde forumlarda biz modifiyeden anlayan tiplerin konuştuğu ama klasik tamircilerin ismini bile duymadığı cihaz gereklidir.
    o zaman araba çokmu yakıyor, azmı yakıyor, zenginmi? anlaşılır anında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım abi, çok teşekkür ederim..

Gokmen Erbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski aracım Marea hlxte basıma geldi. emisyondan kalmıştım hatta. lambda degisince duzeldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiat servisindeki ariza tespit cihazi durumu gosterir.. Oksijen sensoru duzgun calisiyorsa, yakit sisteminde bir problem yoksa, enjeksiyon sistemi afr yi. rolantide 14.7:1 civarinda tutar.. Tutamazsada ariza kaydi vardir mutlaka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gokmen Erbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski aracım Marea hlxte basıma geldi. emisyondan kalmıştım hatta. lambda degisince duzeldi.
    bende buna bakmaya niyetlenmiştim, internette bakındım biraz mareada bunun sıkıntısını çeken varmış baya bi. çok teşekkür ederim..

Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiat servisindeki ariza tespit cihazi durumu gosterir.. Oksijen sensoru duzgun calisiyorsa, yakit sisteminde bir problem yoksa, enjeksiyon sistemi afr yi. rolantide 14.7:1 civarinda tutar.. Tutamazsada ariza kaydi vardir mutlaka.
    anladım abi, çok teşekkür ediyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıkıntıyı çözdük çok şükür, gaz kelebeği baya kirliydi yapış yapış olmuştu onu ve lambda sensörünü temizledik çözüldü sorun. aynı sıkıntı birilerinin başına gelir belki diye yazayım dedim. herkese çok teşekkür ediyorum..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)