User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: 5 cm spor yay hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

5 cm spor yay hakkında

Öncelikle herkese merhaba.Umarım konu doğru yerdedir.Bununla ilgili bir çok konu açılmış fakat bir türlü okuduğum onca gönderi ve mesajda istediğim yanıtı alamadım bende direkt sormak istedim hatamız varsa affola.

'98 Civic HB sahibiyim.Aracı aldığımdan beri üzerindeki coillere ellemedim.1 kez ayar yaptırdım sadece o kadar.O sırada incelediğim ve sürüşten edindiğim izlenime göre dandik bir coil takılmış araca.O zaman çok sorun olmadığını düşünerek es geçtim fakat artık rahatsız ediyor.205/40/17 teker ebatından 195/45/16 teker ebatına geçtim yeni bir jant ile birlikte zaten sorun ondan sonra başladı.Ön taraf idare edilebilir olsa da arkalar fena vuruyor tümseklerde.

Bende bu coillerden kurtulup yaya geçmek istedim fakat tatmin edici bir yanıt alamadım araştırmalarımdan.En son teker ölçüsü ile arabanın yaylar takıldıktan sonra leylek gibi durmasından endişe ediyorum bir de arkaların sürtme ihtimali var tabii.Burda bir bilene sormak istedim işe henüz kalkışmadan.

Düşünceleriniz paylaşırsanız çok memnun olurum.Cevap veren vermeyen herkese teşekkürler,iyi forumlar.

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle Üyelerimiz kısmında kendinizi tanıtın daha sonrasında şöyle bir bilgi verebilirim 97 sedan vti'mda 5 cm eibach yay kullandım aynı yayları ies'tede kullandık fakat motor ağırlık farkından sanırım ies daha yüksek kaldı ayrıca yayları taktığınızda gözünüze yüksek gelebilir fakat zamanla dahada alçalacaktır aracınız.
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alın size canlı örnek. Araç 1.4is. Önler 5cm eibach, arkalar 3.5cm coil-ex. Lastikler 205/40/16

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sagi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle Üyelerimiz kısmında kendinizi tanıtın daha sonrasında şöyle bir bilgi verebilirim 97 sedan vti'mda 5 cm eibach yay kullandım aynı yayları ies'tede kullandık fakat motor ağırlık farkından sanırım ies daha yüksek kaldı ayrıca yayları taktığınızda gözünüze yüksek gelebilir fakat zamanla dahada alçalacaktır aracınız.
    Oraya da bir konu açarım öneri için teşekkürler

Coillerin sürüş rahatsızlığından memnun olmadığım için yay alıcam ve bunu bir kerede halletmek istiyorum.Daha almama zaten vakit varken bende araştırma yapmak istedim ama hala ne kadar yüksek kalır ne kadar alçak kalır bilemiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alın size canlı örnek. Araç 1.4is. Önler 5cm eibach, arkalar 3.5cm coil-ex. Lastikler 205/40/16

Öncelikle söylemek istediğim maşallah aracınız çok güzel kazasız belasız sürüşler.Konuya gelince benim aracım şuan kafadan biraz basık bunun sıkıntılarını da yaşadım çok.Eğer 3.5 Cm yay ile sizin aracın arkasının yüksekliğini yakalayabilirsem sanırım 3.5 cm yay bu işi çözer.Sizin yaydan başka bir uygulamanız oldu mu bu yükseklik için ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)