User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Grip Aşısı

cagalazade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Grip Aşısı

Arkadaşlar selam,

***** havalar soğumaya başladı ve bu grip illetinin mevsimi geliyor yavaş yavaş... Daha önce hiç grip aşısı yaptırmadım, kulaktan dolma bir sürü bilgi kirliliği kafamı karıştırmıştı açıkçası ama geçen sene yakalandığım grip maalesef henüz 6 aylık olan oğluma bulaştı ve hemen hemen 2 hafta içimiz acıdı.

Şimdi aşı olmanın zamanı diyorlar, geçen sene yaşadığımız o 2 haftayı yeniden yaşamamak adına grip aşısı olmak mantıklı mı? yani bu aşıyı olunca kesinlikle grip olunmuyor mu? son olarak aşıda bir marka vs var mı yoksa gidip eczaneye ben grip aşısı olucam demek yeterli midir?

tecrübeli arkadaşlara yorumları için şimdiden teşekkürler
    her zafer acı ister...!

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    o asıyı olsanda grip olabilirsiniz ama daha hafif geçer yada söyle bir uğrar gider. tam dogrusunu yazıcak illaki vardır ama bende böyle oldu hep
    1881 - 193

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen sene grip aşısı vuruldum kış boyunca burnum bile akmadı.
    Ondan önceki sene vurulmadım faka grip oldum.
    Bu sene çok kararsızım ileride böbreklere zarar verir diyen doktorlar var, çelişkideyim.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

SDR_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    grip aşısı bugune kadar çıkmış virüsleri içerir.grip aşısı çok hasta olan insalar yaşlı ve cocuklar bağışıklık sistemi zayıf olanlar yaptırması gerekir.grip aşısı vurulduğunda hasta olmayacak diye bir kaide yok çok agır gripleri ayakta hafif gecirir vurulduğu taktirde. maliyeti çok düşük savunma mekanizması çok yüksektir.güvenilir bir eczaneye gidip yaptırılabilir.marka farketmez

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde grip aşısını vurulduğunda ilk olarak çok sağlam bir grip olduğunu söylüyorlar, bir iki arkadaşımda da gerçekleşti bu olay herkeste bu şekildemi, yani aşıyı vurulduğunda ilk 10 günde sağlam sarsacak grip oluyorsun o geçtikten sonra daha olmuyorsun deniliyor, doğrumudur ?
    TK 777 - Agu Engine 2.0 Stroker GTX3076 Gen2
    FRK 02 - 2.0TFSI Stage 3 Golf MKV GTI DSG
    TK 757 - Mazda 323GTX AWD TURBO
    VTE 60 - Gen5 Prelude 2.2 Vti

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006 yılından bu yana her sene yaptırıyorum. grip olsamda daha hafif atlatıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Grip aşısı direk bağışıklık sistemine müdahale ettiği için 10 yaşına kadar çocuklar ve kronik rahatsızlığı ve 45 yaş üstü kişiler için çok daha uygun, bu şartlar haricinde grip aşısı olmak çok sağlıklı bir durum değil, aşı kendi başına zaten grip virüsü taşıdığı için bu mikrop vücuda yerleşmiş oluyor, kış şartlarında boğazıma bakıyorum, düzgün giyiniyorum pek sorun olmuyor.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sivaslıyız bağışıklık sistemimiz sağlam pek grip olmuyoruz o yüzden .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende her sene aşı oluyorum aşı olsunda hasta oluyorsun ama çok hafif burun akıntısı azıcık halsizlik o kadar oda maksimum 1 yada 1,5 gün çok kısa ve hafif geçiyor işinizden gücünüzden geri kalmazsınız yani evde birde bebek varmış bence aşı olun ilk gün hafif bi kırgınlık olur sonrasında rahat edersiniz

recky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 aylık bebe ıcın önermezler sanıyorum
    benim oğlumda 8 aylık yaptırmadı doktorumuz,
    ailecek vurulmanız yönünde tavsiyede bulunuyorlar.
    geçmiş olsun.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    grip virüsü için farklı farklı bir sürü virus oldugunu asının bu zamana kadarki virusleri kapsadıgını söylüyorlar.
    yani ası olunsa bile yeni grip vurusune karsı bagısıklık kazanılmıyormus dolayısı ile hasta olunuyormus bu doğru mudur?
    ben hiç grip asısı olmadım ilaç kullanmayıda pek sevmem bi tarafı düzeltip baska tarafa zarar verdiği için ama bazen grip aşısı olsammı diye düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla yıllardır hep ayakta geçirdim gribi, koymadıda . hanım hamile kalınca korkumdan yaptırdım geçen sene ilk 2 gün biraz kırgınlık oldu sonra tertemizdim yıl boyu.
    bu senede ufaklık var yine yaptırdım geçen hafta aşıyı. aynı senaryo geçti başımdan.

İşin aslı ileride bünyeme şu olur bu olur - pek umurumda değil,
    oğlum hasta olmasın yeter.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. si aşı bağışıklık sisteminize şu ana kadar ki kodları girer. O virusten turemis olan virussel hastalıkları hafif geçirirsiniz. Daha öncekiler etkilemez.
    2. si aşının ilk 10 günü kuluçka dönemidir o nedenle bağışıklık sisteminiz biraz düşer o nedenlede hasta olma riskiniz var.
    3. sü grip aşısı olmak demek taşıyıcı olmayacağınız anlamına gelmiyor. Virüs gene sizin üzerinizde ancak bagışıklık sistemiminize etki edemiyor.
    4. sü bu tip aşılar vücudun savaşma gücünü yıpratır ve alışık olmadığı vürüslere karşı savunmasız kalır. Çünkü sürekli olarak aşı yardımını bekler.

Bende bunları ilaç mümessili bi abimizden öğrendim. Yaptırıcak olsam ben yaptırırım sattığım ilaç ama kullanmıyorum iki üç gün fırk fırk diye burun çekiyorum o kadar dedi.
    IN BOOST WE TRUST

MertSerhanÖ. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oncelikle sunu soylemek istiyorum babam uroloji uzmani eger ki bobrekle ilgili bi sikinti olsa en basta bana o yaptirmazdi.Cocuklugumdan bu yasima kadar her sene olurum bir tek gecen sene olmadim.Grip asisi denildigi gibi vucuda belirli virusleri enjekte eder ve kis boyunca karsilasacaginiz o viruslere daha onceden hazirlikli olur.Asi yaptirdigim her sene evet biraz daha hafif atlatiyorsunuz.Gelelim gecen sene yaptirmamamin sebebine.Vucudun artik kendi bagisikligini kazanmasini istiyorum.varsin 2 gunde degil 5 gunde iyileseyim.
    Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.

Belly Detail

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sureklı her sene oluyorsan agır sekılde,aşı ol,ama hafıf gecırıyorsan hıc aşı falan bulasma kendını. halsız hasta olcak gıbı hıssettıgın an bı grıp ılacı çak baslamadan gecıyor,yıllardır bunu yaparım aşı vs olmadım en son nezaman hasta oldum onuda hatırlamıyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)