User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Trafik adabını bilmeyen...

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Trafik adabını bilmeyen...

Sürücü kurslarında, görgü kurallarının anlatılacağı "trafik adabı" dersini geçemeyenlere, ehliyet verilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kurslarında trafikte adabımuaşeretin anlatılacağı trafik adabı dersinin içeriğiyle ilgili çalışma başlattı. Kurslarda, trafik adabı dersini geçemeyenler, ehliyet alamayacak.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, trafikte sürücülerden yayaya kadar herkesin trafik adabıyla ve genel görgü kurallarıyla ilgili problemler yaşadığına dikkati çekti.

Hakkı olmadığı halde birbirinin önüne geçen, sinyal vermeden şerit değiştiren, emniyet şeridi ihlal eden, kavşakta sıra bekleyen aracın önüne geçen bir çok sürücü bulunduğunu dile getiren Yelkenci, "İnsanların birbirine saygı göstermedikleri, birbirlerinin haklarını çiğnedikleri, nezaket kurallarını hiçe saydıkları bir trafiğin içinde seyahat ediyoruz ve sürücü olan veya olmayan herkes evine zihinsel yorgunlukla dönüyor. Bunun sebebi insanların trafikte sürekli hakkını korumak için mücadele etmek zorunda kalması" dedi.

Yelkenci, insanların haklarını korumak için trafikte sürekli teyakkuz halinde bulunduğunu belirtti.

"Trafiğin bu hali bize yakışmıyor" diyen Yelkenci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğan Cüceloğlu'nun çok güzel bir tanımlaması var. 'Bir milletin nasıl bir millet olduğunu anlamak istiyorsanız, trafiğine bakın' diye. Eğer bizim milletimizi trafiğin durumuna göre değerlendirecek olursak, sınıfta kaldığımızı söyleyebiliriz. İnsanlarımız kuralları biliyorlar. İşte kırmızı ışıkta geçmemeleri ve emniyet şeridini kullanmamaları gerektiğini, takip mesafesini... Ama bunları uygulamıyorlar.

http://www.cnnturk.com/haber/turkiye...yet-alamayacak
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni ehliyet alanlara araç kullanmayı öğretsinler, adabı eksik kalsın.
    Adabı kursla falan veremezler, biz çok küçük yaşlardan beri arabalara meraklı olduğumuz, yine küçük yaştan beri direksiyon başında olduğumuz ve bindiğimiz her araçta kullanan kişileri sürekli dikkatle takip ettiğimiz için trafik adabına sahibiz.

Kullandıkları arabanın alışveriş arabası olmadığını ve minimum 1 tonluk demir yığınlarıyla gezdiklerini öğretsinler yeter, biz gerekeni yapıp hakkımızı yedirmiyoruz zaten trafikte
    Çünkü sabaha kadar kurs versen, otobanda 120 ile gidiyor diye sol şeridi kapatan yol vermeyen adama 'senden hızlı gelene yol vermen' gerektiğini öğretemezsinki.

Trafik adabı 180le giderken arkandan 200le gelen adama yol vermektir.
    Trafik adabı karşındaki ters yönden bile gelse yokuş çıkıyorsa adama kolaylık göstermektir.
    Bize böyle öğrettiler araba kullanmayı, 30 yaşından sonra araba gören kekolara bunu öğretemezsin.
    diyemedim ya la

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla kurs sahibiyiz kendimi bildim bileli bu işin içindeyim diyeceğim şu ki yeni kayıt olacakların ilk sorduğu soru her zaman şudur " Derslere gelmesem olmaz mı ? ".

Uzun lafın kısası hiç bir faydası olmayacak.En fazla şansa bala geçerler veya çalışır geçerler yine de kimsenin dinlemeyeceği bir ders daha olur.Elbette istisnalar hariç.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı volkan_gs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adabı kursla falan veremezler, biz çok küçük yaşlardan beri arabalara meraklı olduğumuz, yine küçük yaştan beri direksiyon başında olduğumuz ve bindiğimiz her araçta kullanan kişileri sürekli dikkatle takip ettiğimiz için trafik adabına sahibiz.

Kullandıkları arabanın alışveriş arabası olmadığını ve minimum 1 tonluk demir yığınlarıyla gezdiklerini öğretsinler yeter, biz gerekeni yapıp hakkımızı yedirmiyoruz zaten trafikte
    Çünkü sabaha kadar kurs versen, otobanda 120 ile gidiyor diye sol şeridi kapatan yol vermeyen adama 'senden hızlı gelene yol vermen' gerektiğini öğretemezsinki.

Trafik adabı karşındaki ters yönden bile gelse yokuş çıkıyorsa adama kolaylık göstermektir.
    Bize böyle öğrettiler araba kullanmayı, 30 yaşından sonra araba gören kekolara bunu öğretemezsin.
    Kesinlikle katılıyorum , önce insan ithal etmek gerek...
    -Fırat

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence kurslarda verilen derslere katılmak mecburi olmalı.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ders, mers hikaye bu insan kalıbı değişmedikçe!!!
    dün 5 kişi bi dobloda: Hem adamın önüne direksiyon kırıp hemde korna bastı diye kaputuna 5 kg. lık çekiçle saldıran adamlar gördüm hayvan oğlu hayvanlar.. buna ne dersi verirsen ver benim köpeğim bile adam olur onlar olmaz

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok farkli seyler yapilmasi lazim yoksa alicam bi kamyon falan onume atladiginda biri hic frene basmicam bukadae bilincsiz suruculer olmaz arkadas ya.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu sol şeridi kapatıp ağır ağır gidenlere ayar oluyorum korna bas sellektör yap adam hiç bir şekilde yol vermiyor aslında genel olarak kadınlar yapıyor bunu bide çok yaklaşınca aniden fren yapan tipleri var sonra iş kavgaya dönüyo

ege_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    #2 Helal...
    ER Corsa

EXCLUSIVE GARAGE

facebook.com/ecagal

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Eğer bu trafik adabıysa, siz yanlış anlamışsınız. Böyle adap olmaz.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu sol şeridi kapatıp ağır ağır gidenlere ayar oluyorum korna bas sellektör yap adam hiç bir şekilde yol vermiyor aslında genel olarak kadınlar yapıyor bunu bide çok yaklaşınca aniden fren yapan tipleri var sonra iş kavgaya dönüyo
    Sol şeritte yavaş gidenlere ameirkada bazen eyaletlerde ceza yazılıyor.

Ama düz yolda şeridimde (en soldan değil) giderken arkadakinin tampona sıfır gitmesi ayar eder beni. Kavrama noktası üstünden fren pedalına biraz dokunup fren lambasını yakıp savuşturuyorum.

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işin dersi olmaz bence.

Mesela ben sinirlenirim ama kimseye öyle bağırmamışımdır arabadan inmemişimdir hiç. Bazen harbiden cinlerim tepeme çıkıyor insan katil olur yani.

Yıllardır araba kullanıyorum hiç öyle olay yaşamadım en sonunda beni bile delirtti hıyarın biri. Resmen kaza yapmak istiyorum dedi. Olayı anlatamıyorum çünkü çok karışık ama şu kadar diyeyim 2 defa o kamyonet yüzünden kazadan zor kaçtım yapıştırdım uzadım sonra sağa ayrılacaktım yavaşladım adam geldi nasıl bağırıyor. Ben de bağırdım ne geldiyse ağzıma sonra ehliyeti nereden aldın dediğini duydum baya bi sövdüm hatta durdum dur dedim ama devam etti.

Bazen gerçekten delirtiyorlar.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

ege_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adabı kursla falan veremezler [..]
    ..
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Trafik adabi anlasilmaya calisilacak, sonradan kazanilacak ya da herkese göre farkli bir sey degil demek istiyor işte, örnegin sizin demek istenileni anlayamadiginiz gibi.. Ters yönden bile bile inadina yardirarak gelene yine de yol verilmek zorundadir demiyor.Trafik adabini bilen adam en kötü ihtimalle trafigin akiciligi için susar ya da uyarir ama yine de yol verir demek istiyor.Trafik adabini bilen adam göz temasi kurur, centilmenlik yapar, trafik kurallarını bazen abarti olmadigi sürece goz ardi edilebilir,pratik hareket eder, trafikte ,kitapta yazmayan, kursta ogretilmeyen, zorunlu olmayan incelikleri gösterir diyor, bu kazanim yaşla başla,günde kaç km yol yaptığınla, kac saatini trafikte gecirdiginle değil, küçük yaştan beri yaptığın gozlemlerle, kendini ne kadar gelistirebildiginle, içindeki inceliği,empatiyi, düşünme kabiliyetini trafige ne kadar yansitabildiginle alakalıdır diyor. Trafik adabindan bihaberler;siz sadece araçlarinizi mümkün mertebe düzgün sürün, biz ,sizin önünüze kedi köpek ya da makas atan bi araç firladiginda, daha erken farkeder, gaz keserek hamle yapmanız için yer acar,arkadan gelenleri de dörtlüleri yakarak uyaririz diyor..
    ER Corsa

EXCLUSIVE GARAGE

facebook.com/ecagal

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelsinler bi antebe,trafikte 1 saat geçirsinler,adabı falan bırakıp trafikte katil olmama yolları adında ders anlatmaya başlarlar.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onune gec ani fren yap sonra gazla git akli basina geliyor genelde

DEJ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Nedir peki size göre?

Okan.A.A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafikte adap istiyorlarsa kiralık arabaları kaldırıcaklar yada takip edicekler.İzmirde 1 tane düzgün kullanan 34 plaka araba görmedim hepsi kasap gibi sözüm öyle kullananlara diğerleri yanlış anlamasın.İşin bide yaya gerçeği var kız kendisine kırmızı yanıyoken yola atlıyo , bide yavaş yavaş yürüyo korna çalınca hızlan diye hemen bide triplere giriyo anlamadım

ersandeniz
    Misafir
    trafik adabı once yazılı kurallara uymakla başlar. Ama bizde adap, kurallara uymayanlara anlayış göstermek olarak anlaşılıyor..

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olay insanların ayılık seviyesi ile ters orantılı
    yani kişi ne kadar ayı ise o kadar adap bilmez.
    her yer ayı dolu, etrafımızı sardılar
    böyle birşey için eğitim vermek bile düşündürücü değilmi?

vakti zamanında almanyaya gitmiştim 2 hafta
    2 hafta araba kullandım 1 kere bile sinirlendiğimi hatırlamam.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)