User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: ince su zımparası+pasta işi nasıl yapılır ?

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ince su zımparası+pasta işi nasıl yapılır ?

arkadaşlar merhaba aracımın yanında talihsizlik sonucu akçalı tüp vernik spreyi patladı elimde.ve aracın tavanına komple vernik geldi böyle su damlası gibi damla damla görüntü oldu.bende bezle bir kısmını sileyim dedim dahada b*k ettim arka çamurluktada var bu görüntü kirliliğinden.tırnakla kazıyınca hafiften kalkıyor gibi ama inanınki tırnakla kazımakla bitcek gibi değil..bende bu yönteme başvurayım dedim.bu işi nasıl yapabilirim ? polisaj makinam var elimde çok yatkın . hangi zımparayı hangi teknikle kullanmalıyım ? ve pasta olarak ne kullanmalıyım elimde no name bir pasta,turtle wax ve sonaxın pasta cilaları var. ne kullanmalıyım benim aklıma meguiars m105 geldi ?
    Hakkı Can Eryüzlü...

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3000 grid zımparayla bi deneyebilirsiniz. almadığı takdirde daha kalınıyla deneyebilirsiniz. ama 3000 yeterli gelecektir diye düşünüyorum.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önce bir boya temizleyici kili deneseniz bi faydası olur mu acaba ? çok geçmiş olsun.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

emrah-58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanırım tinerli bezle silseniz durum düzelir gibime geliyor zımpara son çare olabilir
    BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR

mc pherson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orjinal fabrika boyasına sahip kısımlar için selülozik tiner ile silip halledin fazla kemikleşmeden. O iş için zımparaya girmek yanlış olur. Ne yaparsanız yapın verniği incelteceksiniz çünkü. Sonradan boyanmış kısımlarda da tineri görünmeyen bir yerde test etmek lazım. Boyayı sökebilir. Söküyorsa mecbur zımpara.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle cevaplar için teşekkürler . aracımda komple boya var tinerin alıcağını düşünmüyorm çünkü bildiğinniz kemikleşti o vernik olan yerler tırnagımla kazıyınca beyaz toz gibi oluyor.ve merak ettigim yer şmdi nalburdan gidip 3000 grid zımpara aldım bunu suyla ıslatıp direk vurucakmıyım yoksa bi taktiğimi vardır ? bilmediğim için soruyorum.ve bu işlemden sonra boyaya pasta cilamı yapacağım ? bugün resimlerini paylaşırım burda boya durumunun
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yüzeye suyu sıkarak zımpara yapacaksınız. çok fazla baskı uygulamayın. yüzeyin tamamını temizlediğinizden emin olduktan sonra 105 gibi bi pasta ve polisaj süngeri ile tekrardan boyayı eski kıvamına döndürebilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hkkcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle cevaplar için teşekkürler . aracımda komple boya var tinerin alıcağını düşünmüyorm çünkü bildiğinniz kemikleşti o vernik olan yerler tırnagımla kazıyınca beyaz toz gibi oluyor.ve merak ettigim yer şmdi nalburdan gidip 3000 grid zımpara aldım bunu suyla ıslatıp direk vurucakmıyım yoksa bi taktiğimi vardır ? bilmediğim için soruyorum.ve bu işlemden sonra boyaya pasta cilamı yapacağım ? bugün resimlerini paylaşırım burda boya durumunun
    tırnagınla kazıyınca beyazlaşıyorsa kavlamaya müsait , yerinde olsam sıcak suyu sabunla karıştırıp camsil gibi bir kutuya koyar , fıslatarak kredi kartı gibi bir nesne ile kaba yerleri kazırım , sonra selülozik tinerle inceleri almaya calışırım.. bu olmuyorsa 3000 grid zımparayı takoza sarıp yani dümdüz zımpara atabilcek şekilde sabunlu ılık su ile zımparalarım ,zımparayı 2000 gridde yapabilirsiniz eğer 3000 çok uğraştırıyor ise ,sonra matlaşma sağlam bir polisajla giderilir.. mühim olan dökülen maddenin bitirilmesi, bu arada zımpara yaparken 10 saniyede bir su sıkın zımpara tıkanmasın, ve arada bir zımparaladığınız yeri silip durumu net görerek calısın.. kolay gelsin.

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrah-58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tırnagınla kazıyınca beyazlaşıyorsa kavlamaya müsait , yerinde olsam sıcak suyu sabunla karıştırıp camsil gibi bir kutuya koyar , fıslatarak kredi kartı gibi bir nesne ile kaba yerleri kazırım , sonra selülozik tinerle inceleri almaya calışırım.. bu olmuyorsa 3000 grid zımparayı takoza sarıp yani dümdüz zımpara atabilcek şekilde sabunlu ılık su ile zımparalarım ,zımparayı 2000 gridde yapabilirsiniz eğer 3000 çok uğraştırıyor ise ,sonra matlaşma sağlam bir polisajla giderilir.. mühim olan dökülen maddenin bitirilmesi, bu arada zımpara yaparken 10 saniyede bir su sıkın zımpara tıkanmasın, ve arada bir zımparaladığınız yeri silip durumu net görerek calısın.. kolay gelsin.
    Bence bu çok mantıklı !!

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrah-58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bu çok mantıklı !!

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alakasız olabilir ama küçük bi yerde asetonla deneyebilirsin vakti zamanında kampanayı yağlı boyayla boyamıştım jantın içi komple bide tampon ufak ufak sarı olmuştu asetonla sildim hepsini ne boyaya ne janta zarar geldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler tavsiyelerinz için bayadır arabaya vakt ayıramıyordum yarın bi temizliyip yıkayıp dediklerinizi deniyieyim fotoğraflarıda burada paylaşırım
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonucu merak ettim uygulamayı yaptınızmı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba tekrardan
    zımpara uygulaması yapmadan önce sadece meguiars ürünleriyle denemek istedim denedim pek etkisi olmadı verniğin ince kalıplaşmamış olan yerlerini aldı fakat fotoda görüldüğü gibi olan yerler kaldı.meguiars pasta üstüne nxt cila ve hare giderici uyguladım.olmadı artık zaman bulduğumda zımpara yapıcam.tırnakla kazıyınca ufalanıyor ama dibinde lekesi kalıyor yinede.

Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    keşke polisaj yapmasaydın zımpara yapmadan. çok daha zor olacak şimdi işin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nedenki :S elle yaptım zaten çok detaylı bi polisaj sayılmaz yani
    Hakkı Can Eryüzlü...

kurtlukaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merak ettiğim birsey var tam konu ile alakasi yok ama, zimparalama isi nasil yapiliyor , yani mesela 3000 zimparayla baslayip 800 e kadar mi dusuruluyor , sonrasinda polisaj makinasiyla ne kadar asindiricilikta bir pasta islemi uygulaniyor , aciklayan biri olursa cok memnun olurum ve de arkadasa da yardimci olunmus olur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)