User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
48 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Subaru Forester çok yakıyor diyenlere

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Subaru Forester çok yakıyor diyenlere

Cumartesi günü 2.0 benzinli premium paket Forester test ettim, Outback'i nasıl sakin kullanıyorsam bu aracıda aynı şekilde kullandım, düz yolda 90km/h sabit hızda ekranda 4,8 lt ortalamayı yakaladım. Yaklaşık 2 km boyunca rampa tırmandım, sonra biraz şehir içine daldım, park edene kadar ortalama 5,8lt olmuştu, park ederken hafif bir platforma çıkartmam gerekti o esnada gaz verince 6.0lt ortalama ile testi noktaladım.
    Aracı ikinci kez test ettim, ilk sürüşümde yakıt tüketimine dikkat etmemiştim ve sayacı sıfırlamamıştım; benden öncekilerin kullanımı ile yanlış hatırlamıyorsam (ki her kullanan dibine kadar gaz pedalına basarak kullanmış) 11,3lt gibi bir ortalama yazıyordu.

Bu arada, 4.8lt ortalama tüketim değerinin fotosuda aşağıda . Otomobilin vites değiştirip değiştirmediğini anlamak çok mümkün değil, ayrıca yol sesi ve motor seside neredeyse hiç yok. (gerçi bunlar dizel versiyonda da aynı ya neyse )

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adventure modelini inceleme fırsatım oldu, 130k verebilecek durumum olsa düşünmeden alırdım.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az mı yakıyor şimdi?Aracın en düşük fabrika verisi bile 5,5 litre.Yaptığınız 4.8 ortalama gerçekte anca inişte falan görebileceğiniz bir ortalama.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dqn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az mı yakıyor şimdi?Aracın en düşük fabrika verisi bile 5,5 litre.Yaptığınız 4.8 ortalama gerçekte anca inişte falan görebileceğiniz bir ortalama.
    İnsan inanmak istediği şeye inanırmış koyduğu resim bile rampa aşağı

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi , adam zaten 6.0 ortalama ile kapanış yaptım diyor. 4.8 e kadar rampa aşağı da olsa ınılebılıyormus demekkı, en azından gordük. Ama tabi istanbul merkez trafiginde 6.0 la gezmek imkansız orası ayrı. 8 den aşağı inmez gibime geliyor.

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bir kere köprü trafiğine girdim forester 2.0 cvt ile, 2.0t megane rs'imden 1.5 litre fazlası vardı.
    (hep aynı güzergahı kullanırım).
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fabrika verisinin altına inilebilir, anormal birsey yok ama zaten her arac düz yolda 90km/h sabit hızda buna benzer tuketim yakalar. Forester az yakıyor diyebilmemiz icin emsal diğer suvlarin 4.8 degil de 6lt falan yakması gerekir.
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fabrika o 5,5 litreyi hesaplarken de en düşük-en fazlaya göre yapmıyor mu? tamamını okuyun yazının ne zaman 4,8 ne zaman yükseliyor açıkça yazmış...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Millet açık aramaya ne meraklı, birde tam okuyup anlayabilsek.Keşke adam akıllı servis olsada bende subaru kullanabilsem yaşadığım şehirde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fabrika o 5,5 litreyi hesaplarken de en düşük-en fazlaya göre yapmıyor mu? tamamını okuyun yazının ne zaman 4,8 ne zaman yükseliyor açıkça yazmış...
    Tamamını okudum merak etmeyin, düz yolda 90km/h sabit hızda ekranda 4,8 lt ortalamayı yakaladım., deniyor.Fabrika verisi min. 5,5 olan araçta.Ben burdan yolun düz olmadığını anlıyorum..

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamını okudum merak etmeyin, düz yolda 90km/h sabit hızda ekranda 4,8 lt ortalamayı yakaladım., deniyor.Fabrika verisi min. 5,5 olan araçta.Ben burdan yolun düz olmadığını anlıyorum..
    Fabrikalar ortalama verilere göre hesap yapıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba konusunda ne kadar deneyimin var bilmiyorum, fabrikanın orada söylediği cümleyi bu şekilde yorumluyorsan bence biraz daha okumaya öğrenmeye anlamaya gayret etmelisin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sürekli 4 çeker, 2 lt motor lu bir aracın tüketimi böyle olduysa, öncen çeker aracın daha az olur tabi.

sonuçta 4 çeker her zaman daha fazla tüketecek, artıların yanında eksileri olacak mutlaka.

arm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu biraz benim golf le inanılmaz boş yolda 4,5 ort gitmem gibi olmuş , her araç az yakar düz yolda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @dqn Peki sen herhangi bir somut test yaptın mı ? Yanlış anlama amacım sana sataşmak ya da laf çarpmak değil. Şahıs olarak imprezawrc'yi tanımıyorum ama nick olarak yıllardır tanıyorum . Subaru forumunda ve bu forumda yazdıklarını yıllarca okudum ki kendisi Subaruya gerçekten hakim bir arkadaş bir abi. Bildiğim kadarıyla kendisi de eskiden Forester kullanıyor ve yaptığı kısa süreli testi gayet tarafsız buluyorum . Yanlış bir test bile olsa en azından bir referans noktası olarak bakabiliriz.

Geçtiğimiz seneydi herhalde bir arkadaşımız çok uzun süreli bir test yapmıştı; Hem aldığı fişleri hemde yaptığı kilometreyi kayıt altına almıştı . Çok zevkle okumuştum çalışmasını , içimden böyle hastalar da var dedim tebessüm etmiştim.

@xsi iki çeker Subaru'nun doğasına aykırı bırak çok yaksın Subaru kullanıcılarını zaten en büyük tercih sebebi bence sürekli dört çeker olması .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu yakıtı lpg'de tüketiyorum. Bence gayet hoş
    Coğrafya kaderdir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araba konusunda ne kadar deneyimin var bilmiyorum, fabrikanın orada söylediği cümleyi bu şekilde yorumluyorsan bence biraz daha okumaya öğrenmeye anlamaya gayret etmelisin...
    Hocam fabrikanın dediği basit, rakım farkı sıfırlanmış yani deniz seviyesinde yani düz yolda yapılıyor testler.Testi yapan abimizde demiş ki düz yolda 4,8 yaktım.Bu aracında fabrika min. verisi 5,5 litre.Sizce bu durumda bir acayiplik yok mu?Benim tepkimde aşağıda da belirttiğim gibi rakım farkı gözetmeden yapılan testlere.Araç aynı yolu birde geri dönsün bakalım 4,8 yakacak mı yine?Ki testte 6 litreyle bitmiş zaten.Ayrıca bu araca sahip olanların büyük bir çoğunluğu bu verileri yb da bile göremeden aracı satarlar..

Fabrikanın dediğini yanlış yorumluyorsam ise doğrusunu sizden duymak isterim.

Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @dqn Peki sen herhangi bir somut test yaptın mı ? Yanlış anlama amacım sana sataşmak ya da laf çarpmak değil. Şahıs olarak imprezawrc'yi tanımıyorum ama nick olarak yıllardır tanıyorum . Subaru forumunda ve bu forumda yazdıklarını yıllarca okudum ki kendisi Subaruya gerçekten hakim bir arkadaş bir abi. Bildiğim kadarıyla kendisi de eskiden Forester kullanıyor ve yaptığı kısa süreli testi gayet tarafsız buluyorum . Yanlış bir test bile olsa en azından bir referans noktası olarak bakabiliriz.

Geçtiğimiz seneydi herhalde bir arkadaşımız çok uzun süreli bir test yapmıştı; Hem aldığı fişleri hemde yaptığı kilometreyi kayıt altına almıştı . Çok zevkle okumuştum çalışmasını , içimden böyle hastalar da var dedim tebessüm etmiştim.
    Nick farklı olduğundan ilk başta tanıyamadım imprezawrc'yi ama şimdi hatırladım detailing forumuna da üye kendisi, Hakan abi sanırım nickin sahibi.Kendisinin testlerini hep takip ediyorum, hatta olumlu yorumları üzerine bir çok alışverişim oldu hep olumlu sonuç aldım..

Ben kendisinin bilgisine hiç bir şey demiyorum ama son zamanlarda o kadar çok yakıt tüketimiyle ilgili yazılıp çiziliyor ki.Millet utanmasa 100liralık benzinle 500km yaptım diyecek..Ben bir aracın rakım farkı sıfırlandığında fabrikanın min. verisinden az yakacağına inanmıyorum, olay bu kadar basit.Eğer bu koşullarda az yaksaydı fabrika verisine illaki yansırdı.Hangi marka aracı az yaksın istemez ki?Benim tepkim normal şartlar altında bu araba 5 litre yakıyor gibi olayın lanse edilmesi.Hem dizel hem benzinli araca sahibim.Benzinlide 6 litre altını görmek için gazın altına yumurta kolisi koymak lazım.Normal kullanıcılar bu verilerin yanından bile geçemezler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam fabrikanın dediği basit, rakım farkı sıfırlanmış yani deniz seviyesinde yani düz yolda yapılıyor testler.Testi yapan abimizde demiş ki düz yolda 4,8 yaktım.Bu aracında fabrika min. verisi 5,5 litre.Sizce bu durumda bir acayiplik yok mu?Benim tepkimde aşağıda da belirttiğim gibi rakım farkı gözetmeden yapılan testlere.Araç aynı yolu birde geri dönsün bakalım 4,8 yakacak mı yine?Ki testte 6 litreyle bitmiş zaten.Ayrıca bu araca sahip olanların büyük bir çoğunluğu bu verileri yb da bile göremeden aracı satarlar..

Fabrikanın dediğini yanlış yorumluyorsam ise doğrusunu sizden duymak isterim.
    fotoğrafa bakarsan, anlık değil ortalama değer 4,8... kendisi bunu 600 km test edip ulaşmamış bunu da söylüyor... otomobil firmaları ortalama değerleri onlarca farklı aracı 'ayrı ayrı' yollarda binlerce km test ederek bulur yazarlar, buradaki yol ve km şartlarındaki sonucu yazmış, bunun anlamanın neresi zor? BMW 3.20 ied ile Ankara'dan Karaman'a kadar 120 ortalama ile 5,5 litre yaktım ama Toroslar'ı aşarken bu rakam 6,4 oldu zaten BMW de 6,5 litre diyor uzun yol yakıtına 5,5 litre demiyor, anlatabildim mi?

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olaya fabrika bu değeri vermiş altına zaten inemezsiniz şeklinde yaklaşmak sadece bana mı bu kadar garip geliyor ?
    -Fırat

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)